השקעת ענק: 60 מיליארד שקל לרכבות קלות ואוטובוסים בירושלים, תל אביב וחיפה
משרדי האוצר והתחבורה יתקצבו הקמת רכבות קלות במטרופולינים חיפה, ירושלים ותל אביב, עם העדפה לשילוב גופים פרטיים בפרויקטים

סכום עתק של 60 מיליארד שקל יוקדש בשנים הקרובות לפיתוח מערכות להסעת המונים בשלושת המטרופולינים הגדולים בישראל: תל אביב, ירושלים וחיפה. במשרדי האוצר והתחבורה שוקלים בחיוב לבצע את הפרויקטים תחת מסגרות של P.P.P (שיתוף פעולה ציבורי-פרטי).
משרד התחבורה מגבש ביחד עם משרד האוצר מספר פרויקטים עם כוונה לתחילת ביצוע בשנים הקרובות, כמו הקווים הבאים של הרכבות הקלות בגוש דן ובירושלים וכן במטרונית בחיפה, שאמורה להתרחב בין היתר לנשר הסמוכה. במטרופולין החיפאי מתוכננת לקום גם רכבת קלה, בין חיפה לנצרת, עד לשנת 2023. גם בגוש דן אמורים להיפתח קווים חדשים של אוטובוסים רב מפרקיים בתדירויות גבוהות, על בסיס המסלולים העתידיים של הרכבת הקלה, בדומה לקו 1 של דן, הנחשב להצלחה מבחינת כמויות הנוסעים.
כיום מתבצעות העבודות להקמת הקו הראשון (ה"אדום") של הרכבת הקלה בגוש דן במסגרת חברת נ.ת.ע הממשלתית, אם כי חלק מן הגורמים במדינה היו מעוניינים לראות הקווים הבאים מוקמים בשיתוף גופים פרטיים. על הרכבת הקלה בירושלים אחראית חברה פרטית, סיטיפס, שלאחרונה סוכם בינה לבין המדינה על הארכת הקו - אבל עדיין נדרשת עבודה משפטית טרם החתימה הסופית על התכנית.
מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אלי גרונר, הכריז אתמול (ג') בכנס השנתי של מכון אהרן למדיניות כלכלית במרכז הבינתחומי הרצליה, כי הממשלה החליטה להשקיע 60 מיליארד שקל בשנים הקרובות בשיפור התחבורה הציבורית. "אם חושבים על פריון ועל הזמן שאזרחי ישראל מבזבזים בפקקים, זה הולך להיות מנוע צמיחה", אמר גרונר.
"אנחנו חלשים מאוד בתשתיות", הוסיף מנכ"ל משרד רה"מ. "אנחנו חלשים כי צריך חזון ואסטרטגיה, לא רק הכותרת של מחר בבוקר ולפעמים מעבר לקדנציה פוליטית. נטפל בגוש דן, בחיפה, בירושלים. מיליוני אזרחים גרים במקומות האלה וצריך לתת להם פתרון".
גרונר ציין כי אחת הדרכים לקידום מהיר של פרויקטים חדשים לתחבורה ציבורית היא הפחתת נטל הרגולציה והבירוקרטיה. "מניסיוני, ככל שהבירוקרטיה מתנפחת היא יותר עסוקה במריבות ותיאומים בתוך עצמה ופחות במתן שירות לאזרחי ישראל", הוסיף גרונר. "במקום להקים עוד גופים, הכיוון שאנחנו מובילים הוא לעבור תחום-תחום, לסרוק את הרגולציה ולהתאים אותה לדרישות המקובלות בעולם".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
