הממשלה אישרה הרפורמה בענף הרכב: "מחירי המכוניות וחלקי החילוף יוזלו בעשרות אחוזים"
משרד התחבורה מתכוון להגביר את הפיקוח על המוסכים, להרחיב את היצע החלפים בשוק באמצעות ביטול נהלים ותקנים ולהרחיב את היבוא האישי לקטגוריה חדשה של יבואנים "זעירים" שיורשו להביא עד 20 מכוניות בשנה
הממשלה אישרה הבוקר את הרפורמה בענף הרכב. השרים אישרו את הצעת החוק שיזם שר התחבורה, ישראל כץ, ל"רישוי שירותי רכב", ונועדה להגביר את התחרות בענף הרכב.
החוק כולל צעדים נרחבים בתחום המוסכים והשירות לרכב. משרד התחבורה מתכוון להגביר את הפיקוח על המוסכים ולהטיל סנקציות על צרכנים שיטפלו במכוניתם במוסכים לא חוקיים. בנוסף, מתוכנן חיזוק המוסכים הכלליים (שאינם מורשי יבואן) - ויבואני הרכב יחויבו להעביר אליהם חומר טכני והדרכות. היבואנים גם יפרסמו קריטריונים ברורים להצטרפות לרשת שלהם. בנוסף, יוקם סוג חדש של מוסכים, שיכונה "מוסכים מומחים", ויקבל הסמכה לטפל בכלי רכב מתוצרים מסוימים על ידי משרד התחבורה.
בתחום החלפים, יבוטלו הרבה נהלים ותקנים ייחודיים לישראל, וכך יורחב היצע החלפים בשוק. יבואני החלפים גם יקימו מאגר מידע על חלפים, עם אפשרות להשוואת מחירים. מאגר מידע נוסף יוקם להיסטוריה של מכוניות משומשות ויגביר את השקיפות בתחום זה.
החוק כולל כמה צעדים גם בתחום יבוא המכוניות החדשות, ובמרכזם עידוד היבוא האישי באמצעות הסדרה שלו, והרחבתו לקטגוריה חדשה של יבואנים, שיכונו "זעירים", ויורשו להביא עד 20 מכוניות בשנה. בהצעת החוק נכתב כי התועלת העיקרית בו היא "לצרכנים של רכבי יוקרה". הצרכנים ישאבו תועלת רבה מהאפשרות שתינתן לחברות ליסינג וסוחרי רכב משומש למכור גם מכוניות חדשות ללא רישום "יד". כך, יוכלו גופים אלה להתחרות במישרין ביבואני הרכב. הצעדים החריפים שהציע ועדת זליכה נדחקים בהצעת החוק לצד, ומוצע רק כי שר התחבורה יקים צוות בין-משרדי, שיבחן "מעת לעת" את התחרות בענף הרכב וימליץ על צעדים כמו פירוק יבואנים או הגבלה של ההנחות לחברות הליסינג.
כץ ציין בישיבה כי לאחר המהפכה ברכבת ישראל ורפורמת שמים פתוחים שאושרה בשבוע שעבר בממשלה, מקדם משרדו רפורמה נוספת שנועדה להביא לירידה משמעותית במחירי המכוניות החדשות והמשומשות ובהוצאות של האזרחים על הטיפול במוסכים והשימוש בחלקי חילוף. "אני משוכנע כי יישום הרפורמה שמטרתה הסרת כשלי השוק וחסמי התחרות בענף הרכב תוזיל את מחירי הרכב החדש לצרכן בכ-20% לפחות ואת חלקי החילוף בעשרות אחוזים", אמר כץ.
ראש הממשלה, בנימין נתניהו ציין בישיבה כי מדובר ברפורמה נוספת שהממשלה מאשרת שמטרתה הוזלה משמעותית בהוצאות האזרח בתחום הרכב, שיאפשרו לאזרח לחסוך אלפי שקלים בשנה.
לפי נתונים שפירסם הבוקר משרד התחבורה, ההוצאה החודשית הממוצעת על מכונית פרטית בישראל היא 1,500 שקל. ההיקף הכספי של ענף יבוא הרכב מוערך כיום בכ-30 מיליארד שקל בשנה.
בישראל יש כיום כ-3 מיליון כלי רכב, מהם כ-80% פרטים. רמת המינוע בישראל עומדת על 333 כלי רכב ל-1,00 איש לעומת 500 באירופה ו-870 בארה"ב. הגיל הממוצע של כלי רכב בישראל עומד על 7 שנים לעומת 10 שנים באירופה ובארה"ב.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

הסטודנטים באקדמיה נדרשים לראשונה לחשיבה מעמיקה - והתוצאות עגומות

6,269 משקי בית זכו בהגרלה. אבל האם בכלל כדאי לקנות דירה בהנחה?
שעתו היפה של החוסך הסולידי: יש חלופה טובה יותר לפיקדון בבנק

אחרי כמעט שנתיים: הדגמים הגדולים של טסלה מגיעים לישראל
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
ממשכורת של 30 שקל בשעה – לווילה בת שלוש קומות במושב מבוסס בשרון
