ניכוי שכר השובתים בנמל אשדוד יידחה ב-60 יום
אגף השכר במשרד האוצר הורה לנמל למסור לידיו את רשימת העובדים, כ-500 במספר, שנקטו בעיצומים - ולנכות באופן תקדימי שיעור של 10%-30% משכרם בגין שעות העיצומים
נשיאת בית הדין הארצי לעבודה, השופטת נילי ארד, שוב נחלצת לעזרת עובדי נמל אשדוד. בדיון שקיימה אתמול בלשכתה, הוחלט כי הנהלת הנמל תימנע מניכוי שכר העובדים שנקטו בשנה האחרונה עיצומים - ותקיים הידברות עם ההסתדרות והעובדים במשך 60 יום, כדי לפתור את הסוגיה.
אגף השכר במשרד האוצר הורה לנמל למסור לידיו את רשימת העובדים, כ-500 במספר, אשר נקטו בעיצומים - ולנכות באופן תקדימי שיעור של 10%-30% משכרם בגין שעות העיצומים. ואולם כפי שפורסם שלשום, הנהלת הנמל נקטה בצעד נדיר משל עצמה - כאשר העבירה את הוראת האוצר לנכות את שכר העובדים לבחינת בית הדין לעבודה. זאת, בעוד שהאוצר "עוצם עין" לנוכח התרגיל שהפקיע למעשה מסמכותו.
רק לפני חודשיים הורה בית הדין הארצי לעבודה לדחות עד לסוף אפריל את יישום החלטת דירקטוריון נמל אשדוד שלא להעסיק קרובי משפחה של עובדים במשרדי ההנהלה הבכירה. זאת, בעקבות "השביתה האיטלקית" שבה פתחו כמה מהוועדים בנמל. בית הדין הורה לנמל לקיים הידברות עם ההסתדרות בתקופה זו – אך זו התמוססה.
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

תמכור דובי, תמכור: אם פרנסס לא מאמין למנכ"לית - שייפרד מפאפאיה
