מנכ"ל מפעל מלט הר טוב, ירון קפלן, התפטר על רקע "היטל המלט החדש"
שר הכלכלה והתעשייה החליט להשית היטל על היבוא במחירי היצף של מלט מטורקיה ויוון - בניגוד להמלצת הממונה על היטלי הסחר במשרד הכלכלה ■ מנכ"ל קבוצת הר טוב: "זו הסנונית הראשונה המעידה על עתידו של ענף המלט בישראל"

מנכ"ל מפעל מלט הר טוב, ירון קפלן, התפטר השבוע מתפקידו. קפלן כיהן מ-2010 כמנהל מפעל הר טוב בבית שמש. ב-2015 מונה למנכ"ל המפעל והוביל את תהליך המכירה והמעבר מידי מונופול נשר לידי הבעלים החדש. בנוסף, הוביל קפלן מהלכים לחיזוק הקשר בין מלט הר טוב לתושבי בית שמש.
קפלן הודיע על התפטרותו על רקע החלטת שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, להשית היטל של 0.25% על היבוא במחירי היצף של מלט מטורקיה ויוון - בניגוד להמלצת הממונה על היטלי הסחר במשרד הכלכלה, שנדחתה לחלוטין על ידי הוועדה המייעצת לשר.
ממלט הר טוב נמסר כי "היבוא בהיצף פוגע קשות בתעשיית המלט הישראלית, ואי הטלת היטל משמעותו סגירת המפעל ופיטורי עשרות מעובדיו". עם זאת, לעובדי המפעל רשת ביטחון מ-2015 שמבטיחה להם קליטה בעבודה במפעלי נשר במקרה שיפוטרו.
המפעל הוא חלק מקבוצת מלט הר טוב, שביקשה להשית היטל על יבוא בהיצף כדי להעלות את מחירו. כהן הודיע כי יטיל היטל סמלי של 0.25% על היבוא, כדי לא לפגוע בתחרות בענף שהחלה להוריד מחירים. מטרת ההיטל ליצור הרתעה שתרסן את הייבואנים מהצפת השוק במחירים נמוכים במיוחד שימוטטו את מונופול נשר, המחזיק על פי הערכות כ-85% מהיצור המקומי. מפעל הר טוב מחזיק לפי אותן הערכות בכ-15% מהייצור המקומי.
רונן יונה, מנכ"ל קבוצת הר טוב, אמר: "אנו מודים לירון על תרומתו הרבה לתחום התעשייה בישראל, לתחום המלט בישראל ולמפעל מלט הר טוב מבית שמש. לצערי, זו הסנונית הראשונה המעידה על עתידו של ענף המלט בישראל.

"ירון הוא מגדלור של מקצועיות, אחריות וניהול, והוא הסכים להמשיך ללוות אותנו ככל שיידרש בתקופה הקרובה. למרות התייעלות מרשימה שהוביל בכל תחומי העשייה במפעל - שהתבטאה בהפחתה מהותית בעלויות הייצור - עדיין לא ניתן להתחרות במחירים טורפניים שמטרתם מיטוט התעשייה המקומית. ההיטל עליו הכריז שר הכלכלה הוא סטירת לחי מצלצלת לתעשייה בכלל ומכת מוות למפעל מלט הר טוב. צעד שיוביל לסגירת המפעל, והרס התחרות".