שותפות תמר ינהלו מו"מ בלעדי עם גזפרום למכירת גז נוזלי מהמאגר
התוכנית: יצוא של כ-84 BCM גז טבעי מהמאגר ומכירתו לשווקים באסיה; הקמת הפרוייקט כפופה לאישורים רגולטורים ליצוא הגז
חברת
השותפות במאגר תמר - נובל אנרג'י (36%)
פרוייקט היצוא מנוהל על ידי חברת Levant LNG, שבבעלות משותפת לדייהו ו- Next Decade האמריקאית. לשותפות במאגר אופציה לרכוש חלק מהחברה. גזפרום היא חברה ממשלתית רוסית, המחזיקה בחלק הארי של חוזי הגז של אירופה, לה היא משווקת גז בצנרת יבשתית. גזפרום משווקת גז נוזלי גם במזרח אסיה במחירים גבוהים יחסית, המגיעים לכ-18 דולר ליחידת אנרגיה (מיליון BTU), פי שניים מהמחיר באירופה.
דלק ונובל אנרג'י מחזיקות גם ב-85% מהזכויות במאגר הענק לווייתן, יחד עם
גדעון תדמור, יו״ר דלק קידוחים ומנכ״ל אבנר (מקבוצת דלק), אמר היום כי "חתימת הסכם העקרונות עם גזפרום הינה לא רק אבן דרך חשובה ביותר בקידום פרויקט ה-FLNG של תמר, שצפוי להיות אחד הראשונים בעולם, אלא גם שיתוף פעולה אסטרטגי עם שחקן בינלאומי משמעותי כמו גזפרום".
מנכ״ל דלק קידוחים, יוסי אבו, מסר כי "מדובר בקידום ההסכם הראשון של יצוא גז טבעי מתגליות הגז של דלק ושיווקו כ-LNG ל-20 שנה לשוק האסייתי שצמא למקורות חדשים ואמינים לאספקת LNG. נמשיך לקדם את התכנון המפורט של הפרויקט לקראת קבלת החלטת השקעה סופית".




תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר