סגר כולל או "רק" הגבלות בשעות הערב? כך הסתיים הוויכוח על גורל חג חנוכה
במקום להטיל הגבלות נוספות, הממשלה סיכמה להחמיר את ההגבלות הקיימות ל"ריסון מהודק" אם מקדם ההדבקה יגיע ל-1.32 או אם יהיו 2,500 מאובחנים ביום

ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש הממשלה החליפי בני גנץ סיכמו היום (חמישי) שלא לאשר הגבלות חדשות בחנוכה, וישיבת הממשלה שנערכה מהבוקר ננעלה בלי להחליט אם להטיל הגבלות בשלב מאוחר יותר. הדיון בממשלה עסק בהצעה לאסור שהייה בבית אדם אחר מ-17:30 עד חצות בכל יום בחג, ולהפסיק את המסחר בשעה זו ביישובים בעלי רוב יהודי. במקום להטיל הגבלות נוספות, הממשלה סיכמה להחמיר את ההגבלות הקיימות ל"ריסון מהודק" אם מקדם ההדבקה יגיע ל-1.32 או אם יהיו 2,500 מאובחנים ביום. מקדם ההדבקה הנוכחי הוא 1.26.
כל מה שכדאי לדעת - הצטרפו לערוץ הטלגרם של TheMarker (להורדה - באנדרואיד, באייפון)
מדיניות "ריסון מהודק" כוללת סגירה של המשק, לרבות קניונים ושווקים, חוץ ממערכת החינוך וממקומות עבודה שאינם כוללים קבלת קהל. במשרד הבריאות סברו כי ההגבלות שתוכננו לחנוכה אינן מספיקות כדי לבלום את התחלואה ודרשו החמרות נוספות מייד. במשרד חושבים שיש לסגור את כל המשק, מלבד מערכת החינוך ומקומות עבודה שלא כוללים קבלת קהל. כמו כן, במשרד הבריאות דורשים להגדיל את הקנסות על הפרת ההנחיות.
בישיבה בתחילת השבוע אישר קבינט הקורונה את הטלת סגר לילי – אבל היועץ המשפטי לממשלה קבע כי זו החלטה שאי-אפשר לגבותה ברמה המשפטית, עקב התנגדותו של משרד הבריאות. הממשלה צפויה לאסור התקהלויות מכל סוג שהוא – גם למטרת תפילות - ולאסור שהייה של אזרחים בבית שבו אינם מתגוררים, כדי למנוע הדלקת נרות המונית. במקביל, עשויה להיות הגבלת מסחר משעות הערב.
שר האוצר, ישראל כ״ץ, הודיע כי הוא "מתנגד בתוקף להצעות משרד הבריאות. משמעות ההצעות היא פגיעה קשה בעשרות אלפי בעלי עסקים בתחום המסחר שרק חזרו כעת לפעילות ובמאות אלפי מועסקים שיחזרו למעגל האבטלה, והחזרת הסגר בדלת האחורית".
- הקניונים נפתחו - וכבר עלולים להיסגר: "הממשלה טועה אם היא חושבת שנעצור"
- בלי סגר לילי: הממשלה אישרה את פתיחת כל הקניונים הבוקר
- הקורונה חשפה כל מה שמקולקל כאן: ישראל קורסת לנו מול העיניים
כ"ץ הוסיף כי הצעת המל"ל בישיבה הקודמת היתה "סגירה מהשעה 19:30 לחג החנוכה וקביעת מדדי סף של מקדם ההדבקה על R-1.35 ו-3,500 מאומתים, ויש לדבוק בה. יש לבצע מדיניות דיפרנציאלית ולטפל באופן ממוקד בערים האדומות ובמוקדי התחלואה. אין לפגוע, שלא לצורך, בכלל הציבור ובבעלי העסקים".
גם שר הכלכלה, עמיר פרץ, הבהיר בימים האחרונים כי הוא מתנגד להטלת סגר לילי.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
