קח מקל, קח תרמיל - ופתח אפליקציה לגליל: משרד התיירות ממשיך בחיפוש אחר סטארט-אפים
משרד התיירות הכריז על האקתון שלישי שמטרתו לשלב בין מאגרי מידע תיירותיים ואמצעים טכנולוגיים - ולהנגיש אותם לתיירים ■ ההאקתון יתמקד בפיתוח מיזמים שיסייעו למורי הדרך, מגזר שהמשרד מעוניין לקדם ההשקעה בו בשל תיירי הקבוצות המהווים פלח חשוב בתיירות הנכנסת

בעוד שבחודשים האחרונים הודיעו sweetInn הישראלית – שמשלבת בין היתרונות של מלון 5 כוכבים לבין דירות להשכרה לטווח קצר ו- Fornova- שמציעה מערכת מידע לבתי מלון כך שיקבלו תמונה על האופן בו המלונות שלהם מדורגים ומתומחרים ביחס למתחרים, על גיוס של למעלה מ-15 מיליון דולר כל אחת, במשרד התיירות הכריזו על האקאתון שלישי (תחרות פיתוח אפליקציות).
במשרד מבקשים להשתמש בתעשיית הטרוול-טק המקומית במטרה לסייע בפיתוח המוצר התיירותי בישראל. ההאקתון יציע סכומים צנועים בהרבה, אך במסגרתו משרד התיירות מאפשר ליזמים גישה למשאבי הידע הקיימים במשרד, בכוונה לעשות בהם שימוש על ידי האמצעים הטכנולוגיים שיכולה תעשיית המפתחים להציע.
ההאקתון יתקיים בפברואר 2018, בסמיכות לכנס התיירות הבינלאומי השנתי, ה-IMTM. השנה החליטו במשרד התיירות לכוון את המשתתפים לשלב בין שני משאבים חשובים בענף: מורי הדרך ומאגרי המידע הקיימים.
מנכ"ל משרד התיירות אמיר הלוי הסביר כי "ההקאתון הוא חלק מהשינויים וההתאמות לתיירות הדיגיטלית והאינטרקטיבית, בהתבסס על מאגרי המידע שפיתחנו במשרד".
מאגרי המידע של המשרד מאגדים מגוון רחב של תחומים וענפים בתיירות בישראל: אירועים שונים שמתרחשים בארץ, חניוני לילה, מידע על תחבורה ודרכי הגעה לאתרים, צימרים, אטרקציות ועוד, שהמשרד מבקש ליצור להם גישה נוחה ושמישה.
מטרת התחרות היא לשלב את השימוש במאגרים לצד פיתוח מיזמים שיסייעו למורי הדרך, מגזר שהמשרד מעוניין לקדם את ההשקעה בו והרלוונטיות שלו לעולם התיירות המתפתח. מורי הדרך חשובים במיוחד עבור קבוצות צליינים המגיעים לביקורים בארץ, וגם עבור התיירים מסין – שמרביתם מגיעים בקבוצות וצמאים להדרכה בשפתם. למרות הגידול בתיירות העצמאית (תיירות בודדים), תיירי הקבוצות מהווים פלח חשוב בתיירות הנכנסת, שהמשרד מבקש לא להזניח ולהתאים להם כלים טכנולוגיים מפותחים.
מורי הדרך עוברים הכשרה של שנתיים בכדי לקבל רישיון, ובמקביל נדרשים לעבור מבחנים תקופתיים שמעידים על בקיאותם בתחומי הליבה בהדרכה: היסטוריה, ארכיאולוגיה, דתות, גיאוגרפיה, ישראל כאומת סטארט-אפ, יזמות ועוד.
בתקנון התחרות הובאו צרכיהם של מורי הדרך ביצירת מוצר שישמש הן את קהילת מורי הדרך – כמו אפליקציות להחלפת ימי הדרכה ותקשורת פנימית או החלפת ידע ותכנים, לצד אפליקציות שיתנו שירות לתייר, כמו הזמנת מורי דרך לפי פרמטרים שונים של מחיר, שפה או תחומי עניין וכן כלי הדרכה אינטרקטיביים שיסייעו למורי הדרך.
הבקשות יתקבלו עד ה-26 לאוגוסט, ושלושת האפלקציות שייבחרו יזכו את המפתחים בפרסים כספיים בשווי 10 אלף שקל למקום הראשון, 5,000 שקל למקום השני ו-2,500 שקל למקום השלישי.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

סיוט בחופשה: 7 תחנות במסלול הייסורים שצפוי לכם בקיץ 2022

"יש בשוק הזה הזדמנות שלא ראינו עשורים"
"עשה את עסקת חייו": כך הצליח אבי זינגר לרכוש את בן אנד ג'ריס במחיר זעום
צמצומים, ביטול מוצרים ופניית פרסה בפיד: הצרות של מטא רק מתחילות
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
"זו ההחלטה הכי מפחידה שעשיתי. כשנצליח, נהיה הבסיס למהפכת המחשוב הבאה של האנושות"
