"אילנה כהן רוצה לשמר את המחסור באחיות, כדי לדרוש כסף"
מנכ"ל אורט, צביקה פלג, שמח שהאחיות הצליחו במאבקן, אך טוען כי המחסור באחיות לא ייפתר - ומאשים בכך את יו"ר הסתדרות האחיות, שהתנגדה לתוכנית של רשת אורט להכשרת אחיות מוסמכות
סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, תקף אתמול את הסתדרות האחיות וטען כי הן חסמו ניסיונות להרחבת הכשרה של אחיות חדשות במסגרת רשת בתי הספר של אורט. בשיחה עם מנכ"ל אורט, צביקה פלג, הוא מאשר את הדברים בתסכול רב: "אני שמח שהאחיות קיבלו תוספת שכר, אבל לצערי המחסור באחים ואחיות לא ייפתר, אף שהצענו פתרון פשוט לבעיה".
איזה פתרון הצעתם?
"כבר לפני שנתיים פנינו למשרדי הבריאות והאוצר והצענו להכשיר אחיות מוסמכות ברשת שלנו, במסגרת כיתות י"ג-י"ד. כולם בירכו אותנו, אבל לצערנו, אילנה כהן, יו"ר הסתדרות האחיות, התנגדה - כי אין לה רצון אמיתי שיהיו מספיק אחיות במדינת ישראל".
המחסור החריף באחיות היה אחד הדגלים העיקריים של המאבק.
"כאב לי לשמוע את כהן בתקשורת, בוכה על המחסור באחיות. כבר כיום, שנה וחצי אחרי שהצעתי את הפרויקט לראשונה, יכולתי כבר לספק 200 אחיות חדשות. יש לי בתי ספר בכל המגזרים, בפיזור ארצי ובאזורים כמו רמלה, לוד, ארד, ירוחם וכרמיאל. יש לי 100 אלף תלמידי תיכון ברשת, כך שלא היתה לי כל בעיה לגייס 600 תלמידות חדשות, אבל כהן חסמה אותי. כאזרח ישראלי, זה חורה לי מאוד. זו שליחות לאומית, ואם רשת אורט מכשירה הנדסאים ואנשי מחשבים שמגיעים ליחידות היוקרתיות ביותר בצה"ל, אין סיבה שהיא לא תכשיר אחיות מוסמכות".
- הושג הסכם בין משרד האוצר לאחיות: יקבלו תוספת של 13% לשכרן
- ליצמן: "מישהו מוכן לשלם על קוטג' פעמיים? אז למה ביטוח בריאות?"
לאיזה אוכלוסיה ייעדתם את התוכנית?
"במגזר הבדואי, שסובל ממחסור חריף באחיות, יש תלמידות ברמה גבוהה מאוד, עם פסיכומטרי גבוה ובגרות יפה, שרצו מאוד שנאפשר להן להמשיך ללמוד בכיתות י"ג-י"ד. בחלק מהשבטים, אשה עד גיל 20 לא יכולה לצאת מהשבט אם אינה נשואה. ככל שההשכלה של הבנות האלה גדלה, הפער בינן לבין הבנים גדל והולך, והן פחות ממהרות להתחתן, אבל אם תוקעים אותן בבית, הן מתחתנות. היינו יכולים ליהנות מכל העולמות, הבנות היו לומדות כאן ליד הבית שלהן, עוברות בגיל 20 לבתי החולים ומשלימות לתואר אקדמי, והמערכת היתה זוכה לעוד אחיות באזורים שמשוועים להן. מתסכל אותי שהבנות האלה, שבאתי לעודד אותן ולהתפעל מההצלחה שלהן, באות ואומרות לי 'אנחנו צריכות לשבת בבית ולחכות לבעל רועה הצאן'".
איך אתה מסביר את התנגדות האחיות לתוכנית?
"אני חושב שכהן רוצה לשמר את המחסור באחיות, כדי לדרוש יותר כסף. אני נולדתי בישראל, אבל מימיי לא ראיתי כזה דבר. באתי עם כל השליחות שלי, כמי שמנהל שמונה בתי ספר בדואיים, מערכת אדירה עם יכולת החלטה מהירה, מאוד לא ביורוקרטית - ובאמת חשבתי שנעשה שינוי. אבל לא הרמתי ידיים. עכשיו אני מנסה להכניס את לימודי הסיעוד למכללות האקדמיות של אורט להנדסה, במסגרת לימודי הנדסה וסיעוד. זה קצת מצחיק, אבל כנראה שנדרש מסלול 'עוקף אילנה כהן'".
מהסתדרות האחיות לא נמסרה תגובה.
כתבות מומלצות
האם הראלי בשווקים מסמן את התחתית — או שהגרוע מכל עוד לפנינו?
"פתאום הבנו שיש בעיות עם הקיבוץ": השקיעו 30 מיליון שקל בשכונה חדשה ליד שפיים, אבל אז הכל השתבש

העובדים שהמשכורות שלהם זינקו - ומה אפשר ללמוד מהסכמי השכר בהיי-טק

עשר ערים בעולם שאפשר לחיות בהן בפחות מ-4,000 שקל בחודש – כולל שכר דירה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

מטעינים את הטלפון כשהסוללה כמעט גמורה? תשכחו מהלוואה
