מחומרי בניין ועד טלוויזיות: כך מתכננים להקל עליכם את הייבוא דרך האינטרנט
תשעה חודשים אחרי הגשת המלצות הוועדה להסרת חסימים ליבוא אישי, משרד הכלכלה מפרסם שימוע בעניין ■ בין ההמלצות, קיצור זמן מתן האישורים ליומיים בלבד, ואפשרות לייבא עד חמישה מוצרים או 30 יחידות של מוצר ב-1,000 דולר

משרד הכלכלה יוציא היום לשימוע ולהערות הציבור את הצו שאמור להפוך את הליך היבוא המקוון מחו"ל לקל, יעיל ופשוט יותר - כמעט תשעה חודשים לאחר שהוגשו לשר האוצר ולשר הכלכלה המלצות הוועדה הבין-משרדית בנוגע להסרת חסמים ליבוא אישי דרך האינטרנט.
כפי שהמליצה הוועדה, נקבע בצו כי ניתן יהיה לייבא עד חמישה מוצרים או 30 יחידות של מוצר ב-1,000 דולר. בנוסף, זמני מתן האישורים לשחרור מוצרים יתקצרו ליומיים בלבד במגוון מוצרים - ובהם מוצרי טיפוח וקוסמטיקה, תוספי מזון, חלפים לרכב, מחשבים, טלוויזיות וטאבלטים.
כמו כן, תינתן הכרה ביבוא אישי לכל תכולת הדירה באמצעות השקת מסלול הקלות ייעודי למייבאים מוצרים לצורך שיפוץ או בניית בית. במסלול זה ניתן יהיה לייבא כמויות גדולות יותר, ונטל ההוכחה כי אלה נועדו לבנייה או לשיפוץ בית יחול על המייבא.
לאחר פרסום הצו יתקיים שימוע ציבורי למשך 21 ימים. בתום הליך זה יחתום שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן, על הצו והנורמות הרגולטוריות החדשות ייכנסו לתוקף.
לוועדה לא ניתן מנדט לעסוק בנושא השנוי במחלוקת ביותר - הגדלת הפטור ממס ביבוא אישי, שהוא כיום 75 דולר - ולכן הקרבות בזירה זו צפויים להימשך. קמעונאים, בעיקר בתחום האופנה, טוענים כי הפטור יוצר תחרות לא שוויונית מול החנויות בחו"ל.
כיום לא קיימת הגדרה ברורה ופשוטה לכמות סבירה ביבוא אישי, והדבר מקשה על הצרכנים בביצוע הרכישות, יוצר חוסר ודאות בעת הזמנת המוצרים, משפיע על קצב שחרור הטובין מהמכס וגורר עלויות המושתות על הרוכשים. הצו הנוכחי נועד לפתור את הבעיות הללו.
תחום היבוא האישי נהפך בשנים האחרונות לגורם חשוב בהפחתת יוקר המחיה. בדו"ח בנק ישראל ל-2017 הוצגה בין היתר השפעת המסחר המקוון, כולל היבוא האישי, על ירידת המחירים בתחומים שונים. הנתונים מראים כי בתחומים החשופים למסחר מקוון ויבוא אישי ניכרת ירידת מחירים משמעותית ב-2017 לעומת 2011. כך, המחירים של מערכות צפייה ושמע ירדו ביותר מ-50%, מוצרים אישיים וקוסמטיקה בכ-20%, ריהוט וציוד לבית בכ-15% והלבשה והנעלה בכ-10%.
עם זאת, הנתח של יבוא אישי ומסחר מקוון בההוצאה החודשית של משק בית הוא עדיין נמוך - 104 שקל בחודש, למרות צמיחה של 16% ב-2015-2011. השוק הישראלי חשוף ברמה נמוכה ליבוא לעומת הממוצע במדינות OECD - כ-10% מסל הצריכה של משק בית בישראל, לעומת 19% ב-OECD.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"
