למה כניסה לתערוכת הלגו בישראל עולה פי 2 מבשאר העולם?
מתברר כי הרצון לבלות עם המשפחה כרוך במועקה כלכלית: כרטיס למבוגר לתערוכה עולה 99 שקל לעומת כ–75 שקל בארה"ב
תערוכת אמנות הלגו "Art of the brick" של האמן האמריקאי נתן סאונייה, שתיפתח ב–27 ביוני בגני התערוכה בתל אביב, מסתמנת כאחת מאטרקציות הקיץ הנחשקות.
ואולם, מתברר כי הרצון לבלות עם המשפחה בתערוכה כרוך גם במועקה כלכלית: כרטיס לתערוכה עולה 99 שקל הן לילד והן למבוגר, וחבילה למשפחה עם זוג הורים ושני ילדים עד גיל 13 תעלה 280 שקל. מחירים אלה לא כוללים כמובן את מחיר החניה במקום, שתייה קלה, גלידה או בזבוזים אחרים שמתווספים בדרך כלל לבילויים משפחתיים.
מתלונה שהגיעה למערכת מתברר כי בניו יורק הכניסה לתערוכת הלגו המוצגת בטיימס סקוור זולה בהרבה מאשר בתל אביב: כרטיס למבוגר עולה 20.50 דולר (כ–75 שקל), ואילו כרטיס לילד עולה 15.50 דולר (כ–56 שקל) - כ–35 שקל פחות ממחיר הכרטיס בישראל. בחישוב מהיר, נראה כי גם החבילה המשפחתית שמציעים מארגני התערוכה בישראל יקרה יותר בהשוואה לניו יורק - שם ללא חבילת הנחה, משפחה משלמת רק 260 שקל עבור כניסה.
כתבות נוספות ב-TheMarker
איך נראית מערכת החינוך בישראל? הכיתות צפופות, שכר המורים עדיין נמוך למרות הרפורמות
לדברי מארגני התערוכה בישראל, עלויות השינוע של התערוכה גבוהות, ומכיוון שהתערוכה מציגה 40 פסלי לגו ענקיים המגיעים מניו יורק, צפוי שיהיו פערי מחירים שיכסו על העלויות.
ואולם, כשבדקנו את מחירי התערוכה שהתארחה לפני כשנתיים במלבורן שבאוסטרליה, וגם את התערוכה שהוצגה בסינגפור בספטמבר 2012, גילינו כי אף שלתערוכות אלה גם היו הוצאות שינוע גבוהות מן הסתם, מחירי הכרטיסים שם היו נמוכים בהרבה.
באוסטרליה הכרטיס למבוגר עלה 50 שקל, הכרטיס לילד 33 שקל והדיל המשפחתי שמוצע בישראל עלה שם רק 150 שקל. בסינגפור המחירים היו נמוכים עוד יותר: כרטיס למבוגר עלה 37 שקל - 62% פחות מהמחיר המוצע בישראל, ואילו כרטיס לילד עלה בסך הכל 23 שקל - 77% פחות.
ממארגני תערוכת אמנות הלגו נמסר כי "תערוכת 'Art of the brick' נחשבת לאחת מתערוכות הלגו הגדולות בעולם. עלויות השינוע הגדולות של חלקי תערוכה בסדר גודל שכזה - הכולל ארבע מכולות שמגיעות לישראל במטוסים ובאניות - לצד עלויות השכרת האולם בישראל (הגבוהות פי חמישה מבעולם) ועלויות אירוח צוות אנשי התערוכה שאחראים על בנייתה והתאמתה לאולם בישראל - לא מאפשרות למכור כרטיס לתערוכה באותם מחירים כפי שהם נמכרים במדינה שבה נוצרה התערוכה.
"התערוכה בישראל גם תכלול מתחם יצירתי לילדים, שאינו כלול בתערוכה בארה"ב והוא מצריך השקעה נוספת. כמו כן, חיילים, גימלאים וסטודנטים יוכלו לרכוש כרטיסים במחיר מוזל".
לגבי העובדה שבסינגפור ובאוסטרליה הוצעו מחירים נמוכים יותר, מסרו מארגני התערוכה כי "כל הבינוי של התערוכה בסינגפור ובאוסטרליה היה שונה. הוא לא דרש עלות גבוהה, מכיוון ששם התערוכה הוצגה בתוך חלל של גלריה קיימת, ואילו בישראל בנו אותה מהתחלה באולם חדש. כמו כן, מתחם התערוכה בישראל כולל גם תצוגת לגו נוספת של מהנדסים צעירים. מעבר לכך, באוסטרליה הפסלים נבנו מקומית על ידי האמן נתן סאוויה, שהתגורר במקום באותה תקופה, ולכן לא דרש שינוע של חלקים, פסלים וכדומה".
כתבות מומלצות
האוויר מתחיל לצאת משוק הדיור ברחבי העולם. להלן חמש דוגמאות

אחרי נפילה של יותר מ-20%, הגיע הזמן לקנות מניות? זה המדד שצריך לבדוק
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו
