משרד התיירות: התיירים חוזרים; המלונאים - ירידה של 27% בלינות
הירידה בתיירות בבלימה - לינות התיירים בצניחה; ירידה של 27% בלינות תיירים באפריל לעומת אשתקד
נתוני כניסות התיירים והלינות במלונות באפריל 2009 מעידים על פער גדל במספר התיירים שאינם לנים במלונות. לפי נתוני משרד התיירות, חלה בחודש אפריל בלימה בירידת התיירות הנכנסת לישראל והיא עומדת על 14%, לעומת ירידה של 25% ברבעון הראשון של השנה.
בסה"כ נרשמו באפריל כ-1.7 מיליון לינות במלונות (כולל לינות ישראלים) - ירידה של 12% ביחס לאפריל אשתקד. תפוסת החדרים הארצית עמדה על כ-59% - ירידה של 18% ביחס לאפריל 2008.
במשרד התיירות מבשרים שמאמצי השיווק המוגברים בהם החל משרד התיירות בחודשים האחרונים נושאים פרי ובחודש אפריל רשמה התיירות מצפון אמריקה באפריל ירידה של 5% בלבד ועמדה על 54,500 תיירים, לעומת 56,000 באפריל אשתקד. באנגליה ובצרפת נבלמה הירידה בתיירות לחלוטין (0% ירידה לעומת אפריל אשתקד), עם הגעתם של 19,500 תיירים מאנגליה ו-30 אלף תיירים מצרפת.
התיירות מגרמניה רשמה גידול מרשים של 20% עם קרוב ל-14 אלף תיירים לעומת 11,500 באפריל אשתקד. מדינות נוספות רשמו גידול בחודש אפריל בהן רוסיה (4%), פינלנד (89%), נורבגיה (78%), דנמרק (24%), בלגיה (34%) ושווייץ (29%). בסך הכול ביקרו בישראל כ-250 אלף תיירים בחודש אפריל.
לדברי סגן יו"ר התאחדות המלונות, רפי פרבר, הפער בין הירידה החדה בלינות לבין הירידה המתונה בכניסות התיירים מקורה בכך שחג הפסח מתאפיין מדי שנה בריבוי ביקורי קרובים ובביקורים של בעלי דירות משלוש ארצות יעד עיקריות: ארה"ב, צרפת ואנגליה, ולאחרונה גם מרוסיה. "לצערנו, זהו ההסבר לפער, כביכול, בנתונים שבינינו לבין משרד התיירות (14% ירידה בכניסת התיירים לישראל - לפי משרד התיירות, מול 27% ירידה בלינות התיירים במלונות)".
הירידה הגבוהה ביותר היתה בטבריה - ירידה של 46%. בירושלים נרשמה ירידה של 35% ובחיפה של 32%. בקיבוצים נרשמה ירידה של 31%. גידול בלינות התיירים חל רק באילת - גידול של 10%.
מספר לינות הישראלים באפריל עמד על 978 אלף לינות. באילת נרשמו כמחצית מלינות הישראלים וחל בה גידול של 9% בהשוואה לאפריל אשתקד. בים המלח חל גידול של 11%. בירושלים - גידול של 12%. בטבריה ובהרצלייה - גידול של 11%.
לדברי פרבר, הגידול בתיירות מפינלנד, נורבגיה, דנמרק, בלגיה ושווייץ התבטא במלואו בלינות התיירים במלונות אילת, האזור היחיד בארץ שאכן רשם עליה של 10% בלינות התיירים. "המדאיג מכל הוא, שבשטח נראה כי המשבר במלונאות צפוי עוד להחריף. מלונות בכל הארץ מדווחים על ביטולים רבים של יחידים וקבוצות לחודשים מאי - יוני", ציין פרבר, שכיהן בעבר כמנכ"ל משרד התיירות.
במשרד התיירות אומרים שגם תיירים שאינם לנים במלונות מייצרים הכנסה, כמו רכישת מזון, מזכרות, ביקור באתרים תיירותיים, שימוש בתחבורה ועוד.
שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב, ציין כי תקציב התיירות לשנת 2009 שאושר בממשלה, הנו גדול משמעותית לעומת תקציב השנה הקודמת, עם דגש על תקציב שיווק חסר תקדים בהיקף של חצי מיליארד שקל לשנתיים, וככזה יבסס את אמון המשקיעים בענף התיירות ויסייע בפיתוח, שיווק והרחבת המוצר התיירותי. "היעד שהצבנו הוא התאוששות מהירה של התיירות וחזרה להישגי שנת 2008, שהייתה שנת שיא בתיירות לישראל עם 3 מיליון תיירים", אמר השר.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

סיוט בחופשה: 7 תחנות במסלול הייסורים שצפוי לכם בקיץ 2022

"יש בשוק הזה הזדמנות שלא ראינו עשורים"
"עשה את עסקת חייו": כך הצליח אבי זינגר לרכוש את בן אנד ג'ריס במחיר זעום
צמצומים, ביטול מוצרים ופניית פרסה בפיד: הצרות של מטא רק מתחילות
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
"זו ההחלטה הכי מפחידה שעשיתי. כשנצליח, נהיה הבסיס למהפכת המחשוב הבאה של האנושות"
