לראשונה בישראל: חמישה חודשי מאסר בפועל בגין הטעיית צרכנים
אושיר מיוסט, מנהל אתר האינטרנט בסט פור יו, לא סיפק לצרכנים את הסחורה ולא השיב להם את כספם
שופט בית משפט השלום בראשון לציון, אברהם היימן, החליט להרים את הכפפה והטיל אתמול על אושיר מיוסט, מנהל אתר האינטרנט בסט פור יו, עונש של חמישה חודשי מאסר בפועל. בית המשפט קבע כי הנאשם מכר סחורה באמצעות אתר האינטרנט וגרם לצרכנים תמימים ליפול בפח, כאשר לא סיפק להם את הסחורה ולא השיב להם את כספם. עוד קבע בית המשפט כי הנאשם התחכם כדי להפיק רווחים, תוך פגיעה פוטנציאלית במספר רב של צרכנים אשר נחשפו לשיווק באמצעות אתר האינטרנט.
מתוך פסק הדין עולה כי הנאשם, אשר היה שקוע בחובות כספיים והוכרז כחייב מוגבל באמצעים ונאסר עליו להקים חברה, עקף את האיסור על ידי כך שהקים וניהל שתי חברות באמצעות אשתו, ושיווק ציוד למחשבים לצרכנים באינטרנט.
עוד עולה מפסק הדין, כי הנאשם המשיך למכור ציוד מחשבים בידיעה שלא יוכל לספק אותם עקב קשייו הכלכליים, ולא הביא זאת לידיעת הצרכנים. בכך, יצר הנאשם מצג של "עסקים כרגיל" וצרכנים רבים נפלו בפח והמשיכו להזמין מוצרים דרך האתר.
בפסק הדין נמצא כי הנאשם לא החזיק מלאי המאפשר אספקה סדירה לצרכנים ששילמו עבור המוצרים, ובעצם פעל כמתווך בלבד בין הספקים לבין שתי החברות שניהל. לדברי בית המשפט, לאחר שקרסו עסקיו של הנאשם נותרו הצרכנים בפני "שוקת שבורה".
תובעת משרד התמ"ת עו"ד טלי קינן, מציינת כי עונש משמעותי של מאסר בפועל בצירוף קנס מתאים והתחייבות גבוהה כפי שגזר בית המשפט בתיק זה בהחלט יוצר הרתעה, הן לנאשם עצמו והן לעוסקים בתחום המסחר במשק, ותורם רבות להגנה על הצרכנים מפני תופעות חמורות של הטעייה על ידי סוחרים המעוניינים לגרוף כסף קל ואינם נרתעים מביצוע עבירות פליליות להשגת המטרה.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
"הפסקתי להעסיק צעירים. הם מפונקים ולא ראו אותי, אלא רק רצו לקחת ממני"

"קנינו ב-1.8 מיליון שקל, היום הדירה שווה 4.4 מיליון": עוד הגרלה יוצאת לדרך. מה הסיכוי לזכות?

סיוט בחופשה: 7 תחנות במסלול הייסורים שצפוי לכם בקיץ 2022
