מטפלת כהוצאה מוכרת
מחקר שנערך ביוזמת שדולת הנשים, מעלה כי ההכרה בהוצאות טיפול כהוצאה מוכרת תוביל כ-25 אלף נשים לצאת לעבוד, ו-25 אלף אחרות יגדילו את משרתן למשרה מלאה
המאבק להכרה בהוצאות טיפול בילדים החל לפני כ-20 שנה, מזכירה עו"ד ציונה קניג-יאיר, מנהלת המחלקה המשפטית בשדולת הנשים בישראל. ואולם, לדבריה, בכל פעם שהיוזמה עלתה בוועדות הכנסת השונות, דחה אותה האוצר בגין עלויותיה הגבוהות.
הביקורת הקשה על המאבק היא שהוא משרת רק את השכבות העליונות באוכלוסייה של נשים שעוברות את סף המס - שהן רק 30% מכלל הנשים בישראל. כדי להגיע לשאר אוכלוסיית הנשים מציעות השדולה ונעמ"ת להעניק הטבה זו גם למשפחות שבהן בן הזוג עובר את סף המס, גם אם אשתו מרוויחה פחות ולא משלמת מס. אצל משפחות שבהן שני בני הזוג אינם עוברים את סף המס, הן מציעות ליישם "מס הכנסה שלילי" כדי שגם הן יזכו בהטבה.
"ההכרה בהוצאות הטיפול בילדים כהוצאה מוכרת לצורכי מס אינה רק הטבה, אלא יש בה אמירה ציבורית שאנו מחכות לה שנים רבות. האמירה היא שכספים שמוציאים על טיפול בילדים ושמאפשרים לנו לצאת לעבודה, הם הוצאה לצורך ייצור הכנסה, ועל כן מן ההכרח שיוכרו על ידי מס הכנסה" היא אומרת.
לדברי קניג יאיר, מנהלת כעת השדולה מאבק משפטי להכרה בהוצאות הטיפול של תובעת בבית המשפט המחוזי בתל אביב.
כתבות מומלצות

סיוט בחופשה: 7 תחנות במסלול הייסורים שצפוי לכם בקיץ 2022

"יש בשוק הזה הזדמנות שלא ראינו עשורים"
"עשה את עסקת חייו": כך הצליח אבי זינגר לרכוש את בן אנד ג'ריס במחיר זעום
צמצומים, ביטול מוצרים ופניית פרסה בפיד: הצרות של מטא רק מתחילות
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
"זו ההחלטה הכי מפחידה שעשיתי. כשנצליח, נהיה הבסיס למהפכת המחשוב הבאה של האנושות"
