עובדי משרד הביטחון מאיימים לסגור את המעברים לעזה החל ביום רביעי
ועדי העובדים של משרדי הביטחון והחוץ מוחים על דרישת משרד האוצר כי שליחי ישראל בחו"ל יציגו קבלות וישלמו מסים על החזרי ההוצאות שהם מקבלים ■ באוצר אומרים: זוהי דרישת החוק, אין מה לנהל מו"מ ■ יו"ר הוועד: "משרד האוצר פועל בצורה חד-צדדית, בעוד אנו ניסינו לנהוג באחריות"

משבר בין ועדי העובדים של משרדי הביטחון והחוץ למשרד האוצר מביא לכך שוועד עובדי משרד הביטחון מאיים כי ביום רביעי הקרוב ב-13:00 הוא יחל ברצף של עיצומים חריפים, לרבות סגירת מעבר כרם שלום שבין ישראל לרצועת עזה למעבר סחורות, סגירת מעבר ארז, סגירת כלל המעברים לכלי רכב ולהולכי רגל ביהודה ושומרון ושיבוש עבודת השליחים והמשלחות של משרד הביטחון ומשרד החוץ ברחבי העולם.
לטענת הוועד, הצעדים הקיצוניים נובעים מכך שביום חמישי הודיע משרד האוצר על צעדים חד-צדדיים שיפגעו בשכרם של שליחי המדינה בחו"ל מטעם משרדי הביטחון והחוץ. בבסיס הסכסוך נמצא עימות על "דמי הייצוג" שמקבלים כיום כ-150 נציגים של משרד הביטחון וכ-500 נציגים של משרד החוץ המוצבים במשלחות ישראליות ברחבי העולם. לא מדובר בכסף קטן, אלא בהחזרים של 4,000 שקל בממוצע בחודש לעובד (כתלות בדרגה ובתפקיד) בגין הוצאות שהם נושאים בהן בשהייה בחו"ל.
אף שמדובר בסוג של החזר הוצאות, מבחינת העובדים מדובר ברכיב שכר המהווה חלק בסיסי מהתגמול שלהם. התפישה הזו של העובדים נובעת מכך שעד היום, כל שהם נדרשו לעשות כדי לקבל את הסכום שהוגדר מראש הוא להצהיר על ההוצאות שלהם, בלי להציג קבלות.
אלא שהרעיון שלפיו מדובר ברכיב שכר לא מתקבל בהבנה במשרד האוצר. אם אכן מדובר ברכיב שכר בסיסי, שואלים באוצר, מדוע העובדים אינם משלמים עליו מסים? ומצד שני, הם מקשים, אם מדובר בהחזר הוצאות - יתכבדו עובדי משרד הביטחון ומשרד החוץ ויגישו קבלות. זאת, בהנחה שמדובר באמת בהוצאות שנעשו לצורכי עבודה, ולהוציא מקרים שבהם אין כל אפשרות להציג קבלות. מבחינת האוצר, דרישות העובדים סותרות את חוקי מדינת ישראל, ולכן אין אפשרות לנהל משא ומתן בנושא או להסכים כי המדינה לא תגבה מסים על שכר שהיא משלמת.
"מעל 30 שנה שזו הנורמה" אומר על כך ששון פרץ, יו"ר ועד עובדי משרד הביטחון. "לפני קרוב לשנה בא האוצר וביקש שנתחיל להציג קבלות. ב-28 ליולי ישבנו עם נציגי המשרד וגיבשנו הסכמות שלפיהן חלק מהסכום ימוסה, ועל חלק נגיש קבלות. בנוסף סוכם שתהליך המיסוי של החזר ההוצאות יהיה מדורג על פני ארבע שנים. הלכנו לקראת הצד השני.
"אבל אחרי שסיימנו, האוצר החל להעביר את טיוטת ההסכמות בין האגפים הסתבר שהם החליטו כי חלק מהסכום, שסיכמנו שיהיה בהתאם להגשת קבלות ולא ימוסה – כן ימוסה. מהלך כזה מפחית משמעותית את ההכנסה של השליחים. יש קצינים שמוצבים בחו"ל שנאלצים להשלים את הוצאות השהייה שלהם בכסף מחשבונם. משרד האוצר פועל בצורה חד-צדדית, בעוד אנו ניסינו לנהוג באחריות".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

"אנשים חושבים לעצמם - איזה משכורות, איזה טירוף. בפועל זה רחוק מאוד מהמצב"
