הממונה על התעסוקה במשרד הרווחה תסיים את תפקידה בסוף ינואר
תפקיד הממונה על התעסוקה במשרד העבודה והרווחה יתפנה בסוף החודש, לאחר סיום הקדנציה בת שש השנים של מיכל צוק. בראש ועדת האיתור עומד מנכ"ל המשרד

אחרי שש שנים שבהן כיהנה מיכל צוק כממונה על התעסוקה, קודם במשרד הכלכלה, ובשנתיים האחרונות במשרד העבודה והרווחה, היא תסיים בסוף ינואר את כהונתה, ללא יכולת להאריכה. צוק נחשבת לאשת מקצוע בכירה ומוערכת, וסמכות עליונה בנושא התעסוקה בישראל, בעיקר בתחום קידומן של אוכלוסיות מודרות כמו חרדים וערבים, בהמשך לתוכנית 2020 הממשלתית, שקבעה יעדי תעסוקה בקרב האוכלוסיות האלה.
התוכניות שבראשן עמדה צוק הצליחו מעל למשוער בנושא תעסוקת נשים חרדיות (העומדת כיום על 74% מול יעד של 63%); בתחום הגברים החרדים הנתונים הראו עלייה גדולה (כ-52%) עד שנבלמו בשנתיים האחרונות, בין היתר במקביל לעלייה במספר האברכים, ולכן לא יגיעו ליעד, כאמור 63%; עלייה נרשמה גם בהעסקת נשים ערביות (33%), אך זו רחוקה עדיין מיעדי התוכנית (40%); בתחום תעסוקת גברים ערבים הרי שאלה עומדים ביעד של 78% תעסוקה.
עוד פעלה צוק להשבת מובטלים כרוניים לשוק העבודה, וכן לטיוב פעילות המכללות הטכנולוגיות להנדסאים, העומדות כיום בפני רפורמה משמעותית בהובלת משרד האוצר.
צוק הגיעה למשרד התמ"ת ב-2011, אחרי ששימשה עוזרת כלכלית למנכ"ל איכילוב, פרופ' גבי ברבש, שאליו הגיעה אחרי שני תפקידים בכירים באגף התקציבים במשרד האוצר - ניהול תחום החינוך וההשכלה הגבוהה וניהול תחומי התעסוקה והקליטה. היא נותרה בתפקידה גם כשהמשרד הפך למשרד הכלכלה תחת השר נפתלי בנט, והיתה יד ימינו של המנכ"ל דאז, עמית לנג, בתחום התעסוקה.
לאחר הקמת הממשלה הנוכחית, דרש שר הרווחה, חיים כץ, גם את תחום העבודה, וצוק עברה יחד עם התחום כולו למשרד החדש. באותה עת לא ברור היה אם צוק תישאר בתפקיד, בשל קושי שהיה לה בעבר מול כץ, שהתעקש לבטל את תוכנית ויסקונסין שהוקמה להשבת מובטלים כרוניים לשוק העבודה. מנגד, צוק בתפקידה באגף תקציבים התנגדה בכל תוקף לביטול, וטענה כי יש לשפר את התוכנית אך לא לבטלה כליל. התוכנית בוטלה בסופו של דבר בעזרתה של חברת הכנסת שלי יחימוביץ', ולא הוקמה מחדש מעולם.
על אף הדם הרע נותרה צוק בתפקידה, כאמור, עד תום כהונה בת שש שנים, אותה לא ניתן עוד להאריך. בין היתר נותרה בתפקיד בשל המומחיות שצברה בתחום במהלך השנים האחרונות.
בשלב זה, כפי הנראה, תעזוב צוק את השירות הציבורי, ולא ברור מה יהיה תפקידה הבא. לאחרונה ביקשה צוק להתמנות למנכ"לית הביטוח הלאומי, מה שמרמז על רצונה להישאר במגזר הציבורי. שמה של צוק הועלה גם במכתב נשות קרן וקסנר שהופנה על ידי עורכת הדין הבכירה שלעבר המשרד המשפטים, אביה אלף, למשרד ראש הממשלה, ופירט נשים ראויות לתפקיד נציבת שירות המדינה.
ממשרד העבודה והרווחה נמסר כי בימים אלה הוקמה ועדת איתור, שבראשה עומד מנכ"ל המשרד, אביגדור קפלן, במטרה למצוא לצוק מחליף.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
