בעקבות הביקוש למקצוע - משרד העבודה מחלק מלגות לתואר שני בבריאות תעסוקתית
למרות הסמיכות לתחילת שנת הלימודים, ניתן להגיד מועמדות לקבלת המלגה עד 14 בספטמבר ■ המשרד משקיע במהלך 750 אלף שקל

משרד העבודה והרווחה הודיע כי על רקע הדרישה ההולכת וגוברת לאנשי מקצוע בתחום, יעניק מלגות של 15 אלף שקל לסטודנטים במסלול לתואר שני בבריאות תעסוקתית.
בלוח זמנים צפוף מאוד הודיע המשרד כי יעניק מלגות לעד 50 סטודנטים לתואר שני בתוכנית הלימודים החדשה ללימודי בריאות ובטיחות תעסוקתית במסגרת מסלול בריאות בתעסוקה, בהשקעה כוללת של כ-750 אלף שקל.
התוכנית תושק עם פתיחת שנת הלימודים האקדמית הקרובה ב-17 באוקטובר, באוניברסיטאות תל אביב וחיפה, ויוכלו להתקבל אליה בוגרי תואר ראשון בתחומי המדעים וההנדסה וכן בוגרי תארים במקצועות רלוונטיים בעלי זיקה לתחומי הבטיחות והגהות בעבודה.
בקשה לקבל מילגה יוכלו המועמדים להגיש עד 14 בספטמבר, כלומר - עוד יומיים, ומועד ההחלטה נראה תמוה ולא מאפשר היערכות ראויה מצד הסטודנטים הפוטנציאליים.
המלגות יוענקו בשני שלבים: עם הסיום בהצלחה של שנת הלימודים הראשונה יוענק סכום של 4,000 שקל, ועם השלמת התואר יוענק סכום נוסף של 11 אלף שקל. בחירת הזכאים למלגה תתבצע על פי קריטריונים שונים הכוללים ציוני תואר ראשון וניסיון תעסוקתי קודם בתחום.
במסגרת תוכנית הלימודים הסטודנטים יוכשרו לזהות, לאמוד, לצמצם ולמנוע הימצאות של גורמים מזיקים בסביבת העובד, כולל גורמים פיזיקאליים (קרינה, רעש, תנאי אקלים ועוד), כימיים, ביולוגיים וארגונומיים. בנוסף יוכשרו הסטודנטים לבצע הערכות סיכונים ולהתוות דרכים למניעה ובקרה של הגורמים המזיקים בכדי למנוע ולצמצם מקרים של תחלואה ואף מוות.
בוגרי התוכנית צפויים להשתלב במגוון רחב של תפקידים הקשורים במניעת מחלות מקצוע ומחלות תעסוקתיות בכל ענפי התעסוקה במשק: תעשייה, חקלאות, רפואה ומחקר.
דו"ח משותף של מנהל הבטיחות והבריאות והביטוח הלאומי, הראה כי בחמש השנים האחרונות (2016-2012) התקבלו 9,266 הודעות על מקרים של תחלואת עובדים.
מתוך כלל התביעות הנוגעות לתחלואה תעסוקתית, 60%-64% מהמקרים נובעים מפגיעות שמיעה כתוצאה מרעש, 20%-29% מהדיווחים נוגעים למחלות שריר-שלד ומערכת העצבים ההיקפית, ו-10%-13% קשורים למחלות של מערכת הנשימה.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

"תמיד היתה לו תשובה הגיונית": כך הצליח איש אחד להונות 1,000 משקיעים

"אנשים אמרו לי - סיימת תואר בהצטיינות בטכניון וזה מה שאתה הולך לעשות?"

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
