ועדת גילאור דחתה את המשך הדיון על מינוי יאיר שמיר ליו"ר תע"א
הוועדה התקשתה להחליט - ולכן היא עתידה להתכנס שוב ב-22 לפברואר ■ הוועדה החליטה בעבר כי שמיר לא יוכל להתמנות לתפקיד בשל היותו יו"ר החברה הממשלתית נ.ת.ע, אך בהוראת הממשלה נדרשה לבדוק את המינוי בשנית

ועדת גילאור, שדנה במינויים בכירים בשירות הציבורי, ישבה היום מספר שעות כדי לדון במינויו של יאיר שמיר ליו"ר התעשייה האווירית. בדיון עלו לא מעט סוגיות והוועדה התקשתה להחליט - ולכן היא עתידה להתכנס להמשך הדיון ב-22 לחודש.
הוועדה, בראשות השופטת בלהה גילאור, החליטה בעבר כי שמיר לא יוכל להתמנות לתפקיד בשל היותו יו"ר החברה הממשלתית נ.ת.ע - אך בהוראת הממשלה נדרשה לבדוק את המינוי בשנית.
שמיר כבר הודיע כי אם יקבל את תפקיד יו"ר התעשייה האווירית יוותר בתוך מספר חודשים על תפקידו בנ.ת.ע. עם זאת, ככל הנראה שמיר לא יוותר על עסקיו האישיים, עסקים שעל פי מספר תחקירים (האחרון שבהם של עמית סגל בערוץ 2) עלולים ליצור ניגודי עניינים בינו ובין החברה. בינתיים, פועלת התעשיה האווירית ללא יו"ר מאז נובמבר 2016, אז סיים רפי מאור את תפקידו.
רשות החברות הממשלתיות מתנגדת באופן תקיף למועמדותו של שמיר וכך גם היועץ המשפטי לממשלה. המינוי הושב לוועדה בלחצם של שר הביטחון ומקורבו של שמיר אביגדור ליברמן, ושר הרווחה ולשעבר יו"ר ועד התעשייה האווירית, חיים כץ. ועדת גילאור בודקת בין היתר את הזיקה הפוליטית של שמיר לשר הביטחון, דבר שלא בדקה בסיבוב הקודם.
בניגוד לפרסומים, היום לא עלתה מועמדותו של מאיר שפיגלר, יו"ר קק"ל עד לאחרונה, לתפקיד מנכ"ל הביטוח הלאומי. זו אמורה לעלות בישיבה הבאה של הוועדה.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

סיוט בחופשה: 7 תחנות במסלול הייסורים שצפוי לכם בקיץ 2022

"יש בשוק הזה הזדמנות שלא ראינו עשורים"
"עשה את עסקת חייו": כך הצליח אבי זינגר לרכוש את בן אנד ג'ריס במחיר זעום
צמצומים, ביטול מוצרים ופניית פרסה בפיד: הצרות של מטא רק מתחילות
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
"זו ההחלטה הכי מפחידה שעשיתי. כשנצליח, נהיה הבסיס למהפכת המחשוב הבאה של האנושות"
