הביטוח הלאומי מעכב תשלומים לעובדים שנפלטו מחברות בפירוק
אלפי עובדים שפוטרו נאלצים להמתין כ-5 חודשים לתשלומי המוסד ■ הביטוח הלאומי: העלייה במספר פשיטות הרגל גרמה ל"עומס עבודה"
אלפי עובדים שנפלטו מחברות שהוצא להן צו פירוק קבוע, נאלצים להמתין במשך כ-5 חודשים עד שיקבלו את מהמוסד לביטוח לאומי את התשלום החד פעמי המגיע להם, המגיע כיום ל-112,424 שקל. עד לפני כשנה, משך ההמתנה של עובדים אלה היה 45 ימים בלבד בממוצע, ובהנהלת הבטוח הלאומי מודים ש"נוצרה בעיה".
עורכי דין המייצגים עובדים שעבודתם הסתיימה לאחר שהחברות בהן עבדו פורקו בצו של בתי המשפט המחוזיים אומרים כי העובדים נקלעו לקשיים כלכליים חמורים, שלא באשמתם. "לא זו בלבד שבעלי החברה הוביל את החברה לקריסה והעובדים איבדו את מקור פרנסתם, אלא שעליהם להמתין חודשים ארוכים עד שהם זוכים לקבל את התשלום המגיע להם מהביטוח הלאומי, תקופה שבה מצבם הכלכלי מידרדר", אמר אתמול עו"ד אופיר רונן, הבעלים של אחד המשרדים הגדולים בתחום הטיפול בחברות שהגיעו לפירוק סופי.
ב' (שמו המלא במערכת) הועסק בתפקיד מפתח בחברת אלווריון לפיתוח מערכות תקשורת לרשתות אלחוטיות, שנקלעה למשבר והוצא לה צו פירוק. "הייתי אחד העובדים הוותיקים בחברה. התקדמתי בתפקידים ובשכר וזכיתי ממנהלי החברה להערכה רבה על עבודתי המסורה", הוא מספר. לדבריו, משהסתיימה עבודתו הוא הגיש ביולי האחרון תביעה לביטוח הלאומי לקבלת התשלום מהמוסד.
"לאחר שנשארתי בלי עבודה, יצאתי מראש מתוך הנחה שלא אקבל במהרה את הכסף והתחלתי לחפש עבודה, כדי לפרנס את המשפחה. אשתי עובדת רק בחצי משרה בגלל הצורך לטפל בשלושת הילדים הקטנים". לדבריו, רק לפני חודש הוא מצא עבודה שכלל אינה במקצועו ולכן משכורתו כעת נמוכה מזו שהרוויח באלווריון.
"בינתיים חשבון הבנק שלנו בבנק, שתמיד הקפדנו שיהיה במצב של עודף, צלל למינוס, חובות המשכנתא מעיקים והמחיה היומיומית היא בגדר מאבק תמידי. התשלום שאני אמור לקבל מהביטוח הלאומי היה יכול לעזור, משום שלא קיבלתי את הפיצויים המגיעים לי מהחברה ממנה נפלטתי. בינתיים אני נאלץ להמתין ולחרוק שיניים", הוא מספר.
במכתב ששלח עו"ד רונן למנכ"ל הביטוח הלאומי, שלמה מור יוסף, הוא טוען כי למיטב ידיעתו, הפיגור הרב בתשלום לעובדים שנפלטו מהחברות שפורקו נגרם בשל עומס של אלפי תביעות חוב שהגיעו בשנה האחרונה למחלקת ביטוח זכויות עובדים בפשיטות רגל ופירוק תאגיד שבמוסד לביטוח לאומי. עוד הוא אומר במכתבו כי ידוע לו שכמות ההכרעות בגין תביעות חוב הנמצאת כיום במשרדי המחלקה היא כ-4,000 תביעות, כמות הגבוהה בעשרות אחוזים או מאות אחוזים מהכמות שהיתה בדרך כלל בטיפול המחלקה.
לדבריו, בחודשים הקרובים כמות תביעות החוב שתיערם בביטוח הלאומי צפויה לגדול. " יש חברות בפירוק סופי שלא שילמו לעובדיהן בטרם קרסו 4 וגם 5 משכורות, וכן הפרשות לקרן הפנסיה בגין 12 החודשים האחרונים, מה שמסכן את זכויות הפנסיה של עובדים אלה", הוא טוען. רונן מבקש מהביטוח הלאומי להגדיל את כוח האדם, כדי שעובדי החברות שקרסו, יוכלו לקבל את הגימלה המגיעה להם תוך פרק הזמן שהיה נהוג עד לפני שנה: חודש עד 45 יום.
דובר הביטוח הלאומי מסר בתגובה: "לצערנו, יש פיגור בטיפול בתביעות, הנובע מגידול חד בכמות החברות שפטו את הרגל. כדי לצמצם את הפיגור ולעמוד בלוח הזמנים, הרחבנו את מצבת כוח האדם ן ואנו מקווים שתוך 3 חודשים נוכל להתגבר על העיכוב".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

צעד בדרך למיסוי השכרת דירות והמס שבעלי מכוניות חשמליות חששו ממנו
