משרד הכלכלה: המשק מפסיד 2 מיליון ימי עבודה בשנה בגלל התעמרות בעובדים
ראש מינהל מחקר וכלכלה במשרד הכלכלה, בני פפרמן: "קיים קשר של שתיקה בכל הנוגע להתעמרות כלפי העובדים" ■ איתן מאירי, פסיכולוג תעסוקתי שחקר את הנושא: 50% מכלל השכירים חוו התעמרות במהלך שנות עבודתם, אחד מתוך ארבעה חווה התעמרות קשה
יותר מ–2 מיליון ימי עבודה הולכים לאיבוד מדי שנה במשק הישראלי בשל מקרי התעמרות של מעסיקים בעובדיהם - כך עולה מנתונים של משרד הכלכלה לקראת הכנס השני נגד התעמרות בעובדים שהתקיים אתמול בפתח תקוה.
לדברי איתן מאירי, פסיכולוג תעסוקתי שחקר את נושא ההתעמרות בעובדים והיה בין מארגני הכנס, 50% מכלל השכירים במשק חווים התעמרות במהלך שנות עבודתם, אך אחד מכל ארבעה עובדים חווה במהלך הקריירה שלו התעמרות קשה וממושכת שפגעה בבריאותו ותפקוד שלו. מאירי אמר בכנס שימי העבודה רבים במשק מתבזבזים מכיוון שהעובדים הנופלים קורבן להתעמרות ולהתנכלות מרבים להיעדר מהעבודה כדי להימנע מלפגוש את המנהל או הממונה המתעמר בהם, והם גם סובלים ממחלות ובעיות תפקוד במידה רבה יותר מעובדים שאינם חווים התעמרות. אצל עובדים אלה גם קיימת ירידה בתפוקה ובאיכות העבודה.
"מטרת הפוגע היא לשחוק את הביטחון העצמי של העובד ובסופו של דבר להביא לפליטתו ממקום העבודה", אמר מאירי. לדבריו, 50% לפחות מהנפגעים במקום העבודה מוצאים את עצמם לבסוף מחוץ לארגון.
לא מוכר בחוק
ראש מינהל מחקר וכלכלה במשרד הכלכלה, בני פפרמן, טען שההתעמרות כלפי עובדים באה לא רק מצד המנהלים או הממונים עליהם, אלא לעתים גם מצד עמיתים לעבודה או מצד לקוחות ומקבלי שירות שירות. "קיים קשר של שתיקה בכל הנוגע להתעמרות כלפי העובדים, לו שותפים גם הקורבנות עצמם, וזה פוגע ביכולת להתמודד עם התופעה החמורה", הוא טען. לדברי פפרמן, רוב העובדים שחוו התעמרות אינם מזדרזים להתלונן, מחמת הבושה או משום שהם חוששים שמעמדם ייפגע או שיפוטרו. הוא הוסיף שגם חבריהם לעבודה של קורבנות ההתעמרות כמעט שלא עושים דבר כדי למנוע אותה, בגלל אווירה של פחד או משום שהם שמחים בליבם על כך שלא הם נפלו קורבן להתעמרות ולהצקות.
עוד אמר פפרמן כי גברים חווים התעמרות במידה רבה יותר מנשים, מנהלים גברים מתעמרים בעובדים יותר מאשר נשים מנהלות, ועובדים צעירים חווים התעמרות בהיקף גדול יותר מאשר מבוגרים. לדבריו, ההתעמרות רווחת בעיקר בארגונים גדולים, שם עובדים רבים הם במעמד של "בורג קטן".
יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות העובדים הלאומית, עו"ד בטי מצר לוי, אמרה כי העילה העיקרית למגמה הגוברת של התארגנויות העובדים אינה כלכלית, אלא הרצון להוביל שינוי שיצמצם משמעותית את תופעת "ההתנכלויות הקטנות אך היומיומיות" כלפי עובדים.
עו"ד אייל שטרנברג, מומחה לדיני עבודה, אמר בכנס כי תופעת ההתעמרות בעובדים מתרחשת בקנה מידה נרחב, מכיוון שאין חוק האוסר על קיומה. לדבריו, בניגוד להטרדה מינית, המוגדרת היטב ולגביה קיים חוק, אין חוק האוסר על התעמרות כלפי עובדים ולפיכך בתי הדין לעבודה אינם מכירים את המושג ואינם נאבקים בתופעה.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
האוויר מתחיל לצאת משוק הדיור ברחבי העולם. להלן חמש דוגמאות

אחרי נפילה של יותר מ-20%, הגיע הזמן לקנות מניות? זה המדד שצריך לבדוק
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו
