ח"כ חיים כץ: "תוכנית ויסקונסין לא תעבור"
יו"ר ועדת העבודה והרווחה, ח"כ חיים כץ, מתנגד לתוכנית ויסקונסין המחודשת, שנועדה לטפל ב–100 אלף מובטלים "כרוניים" בישראל, ולכן לא יאפשר את קידומה
נכונות האוצר ומשרד הכלכלה לקדם את תוכנית ויסקונסין המחודשת - גירסה מעודכנת לתוכנית ויסקונסין לטיפול במובטלים "כרוניים" (מובטלים לאורך זמן ממושך), שבוטלה ב-2010 - נחסמת בידי יו"ר הוועדה לעבודה ורווחה בכנסת, ח"כ חיים כץ (הליכוד). הסיבה לכך היא התנגדותו של כץ ליישום התוכנית באמצעות זכיינים פרטיים.
כץ מתקומם גם על כך שעדיין לא עודכן אודות התקציב המוקצה לתוכנית. "הוועדה לא תאפשר לחברות פרטיות להפעיל תוכנית שבתחום אחריותו של שירות התעסוקה", אמר כץ הבוקר. "במתכונת הנוכחית, תוכנית ויסקונסין לא תעבור. אם תוצג קונסטלציה אחרת, נבחן אותה. גם לא ראינו תקציב - כיצד ניתן לאשר תוכנית מבלי לראות תקציב?".
התוכנית החדשה, יוצאים לעבודה, חייבת את אישור ועדת העבודה והרווחה בכנסת כדי שהממשלה תוכל לקדמה. היא הוצגה במתכונת מחודשת בתקציב האוצר ל–2014.
עובדי שירות התעסוקה אמנם פתחו בשביתה לפני כמה שבועות במחאה על תוכנית ויסקונסין המחודשת, ואולם בקיץ נראה היה שהאוצר, משרד הכלכלה וכץ הגיעו להבנות ביחס לתוכנית החדשה, שיאפשרו את הכשרתה. על פי הפשרה שהושגה, נקבע ששירות התעסוקה יהיה "בעל הבית של התוכנית". המשמעות היא שתקציבם של הזכיינים יגיע לשירות התעסוקה, והוא ידאג לחלק אותו בין הזכיינים ויפקח על עבודתם.
בראיון שהתקיים לפני כשבועיים עם מנכ"ל שירות התעסוקה, בועז הירש, הוא לא הביע התנגדות לפשרה זו: "יש חשיבות לכך שתימצא תוכנית לאומית לטיפול במובטלים 'כרוניים' בישראל", אמר. "על פי המודל עליו סוכם, לא ייפגע ביטחון התעסוקתי של עובדי השירות. אני מודע לעובדה שחלק מהעובדים חוששים מכך, ומכאן גם העיצומים שנקטו העובדים באחרונה".
עם זאת, כץ טוען כי "לא הגיעה לפתחי הצעת פשרה. שירות התעסוקה היה 'בעל הבית' גם בתוכנית הקודמת - אין בכך חידוש. החידוש שאמור היה להתקיים הוא שהשירות יפעיל את התוכנית בעצמו. לא ייתכן שאחרי שהכנסת גנזה את התוכנית הראשונה, בשל מעורבות של חברות פרטיות בתחום שלא להן, היא נמכרת לנו בשנית - רק בשם אחר".
מטרת תוכנית יוצאים לעבודה היא לטפל ב–100 אלף מובטלים "כרוניים" בישראל, המסתמכים על קצבאות למיניהן. התוכנית יושמה בגלגולה הראשון ב–2004–2010, ואולם בוטלה עקב התנגדות ציבורית וביקורת על כך שהמטופלים לא הושמו במקומות עבודה מתאימים. הטענה אז היתה שהחברות הפרטיות לא תומרצו בהתאם לאיכות ההשמות, אלא רק בהתאם לכמות. התוכנית החדשה, שהוצגה בחוק ההסדרים ל–2014, מציגה מערך שונה של תמרוץ ופיקוח, ואולם נכון לעכשיו נראה שלא תצא לפועל.
מהאוצר נמסר בתגובה: "תוכנית יוצאים לעבודה במתכונתה המחודשת הוגשה לאישור ועדת העבודה והרווחה במטרה לאפשר את שילובם בעבודה של יותר מ–100 אלף משקי בית, החיים על קצבאות. בתוכנית שהוגשה לאישור הכנסת חלו תיקונים משמעותיים שנועדו להתמודד עם הביקורות על התוכנית, ובראשם קביעת שירות התעסוקה כגורם האחראי על התוכנית וקביעת כלל הסמכויות השלטוניות בתוכנית באחריות עובדי שירות התעסוקה. מעבר לכך, הממשלה הודיעה לוועדה על נכונותה להידבר במטרה להגיע לנוסח מוסכם. לאור חשיבות התוכנית, אנו מצרים על כך שוועדת העבודה והרווחה תהיה הגורם שימנע מאלפים להשתלב בשוק העבודה".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?
