ביה"ד לעבודה אסר לקיים "מגה שביתה" עד סוף החודש
השופטת נילי ארד הנחתה להפעיל מו"מ "מואץ, יעיל והוגן" למציאת פתרונות מעשיים לתופעת עובדי הקבלן בישראל
עד סוף ינואר לא צפויה שביתה כללית במשק. בית הדין הארצי לעבודה בראשות הנשיאה נילי ארד החליט הערב לדחות למשך שלושה שבועות את הדיון בבקשת ההסתדרות להתיר לה לקיים שביתה במגזר הציבורי וכן בבנקים ובבורסה.
ההסתדרות בראשות עופר עיני ביקשה מביה"ד לעבודה להתיר לה לשבות, לנוכח המחלוקת בינה לבין משרד האוצר והמעסיקים הפרטיים בעניין דרישתה להפוך את עובדי הקבלן בישראל לעובדים קבועים של מזמיני השירות. ההסתדרות העלתה את הדרישה לנוכח העובדה ש-400-300 אלף עובדי הקבלן בישראל הם קבוצת העובדים החלשה ביותר, והם מועסקים תכופות בתנאי ניצול ותוך הפרה של חוקי העבודה.
משרד האוצר ושני ארגוני המעסיקים הפרטיים - לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים וארגון לשכות המסחר - התנגדו לדרישת ההסתדרות, בנימוק שהפיכת עובדי הקבלן לעובדים ישירים של המעסיק תייקר את העלויות במשק ותגרום למשבר בחברות רבות. האוצר הציע שמקום להפוך את עובדי הקבלן לעובדים קבועים (או ישירים), ייחתם הסכם שיקבע העלאה של שכר עובדים אלה וישפר את תנאי העסקתם. לשכת התיאום בראשות שרגא ברוש הביעה נכונות לגמישות מסויימת והציעה לקלוט אלפי עובדי ניקיון המועסקים במפעלים שנים רבות - כעובדים קבועים.
השופטת ארד ציינה שלפני חודשיים היא התירה להסתדרות לקיים שביתה במשק למשך 4 שעות. כעת, היא קבעה, ההסתדרות לא תקיים שביתה או שיבושים ובמקביל ינהלו נציגי האוצר, לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים ומרכז השלטון המקומי משא ומתן על עובדי הקבלן עד 31 בינואר. המשא ומתן, קבעה השופטת, יהיה מואץ, יעיל והוגן, במטרה משותפת למצוא פתרונות מעשיים לתופעת עובדי הקבלן בישראל.
עוד היא החליטה שהצדדים יגישו לה דיווח ראשון על המו"מ ביניהם ביום ראשון הקרוב. באותו יום יתייצבו נציגי ההסתדרות והמעסיקים בלשכת השופטת לישבת תזכורת ראשונה שבה ייקבע המשך לוח הזמנים לדיווח על המשא ומתן. אם בתום תקופת המו"מ תבקש ההסתדרות לקיים את השביתה, יהיה עליה להודיע לבית הדין שבוע ימים מראש על המועד שבו היא מעוניינת להתחיל בשביתה ועל היקפה.
משרד האוצר בירך על החלטת שופטי הארצי. "מטרתנו היא להמשיך ולדון עם ההסתדרות בשיפור תנאי ההעסקה של עובדי הקבלן ולא לדבר בססמאות אודות קליטה גורפת של עובדים אלה", נמסר מהמשרד.
יו"ר לשכת התיאום, שרגא ברוש, אמר: "אני שמח על החלטת בית הדין. השופטים הבינו את הנזק שהשביתה תגרום למשק, בהיקף של מאות מילוני שקלים ביום. ביה"ד נענה להצעתי לקחת תחת חסותו של המשא ומתן".
לעומת זאת ההסתדרות הביעה אכזבה לנוכח החלטת בית הדין. היו"ר עיני אמר: "ההחלטה מקשה עלינו להביא בשורה אמיתית לעובדי הקבלן. לנהל מו"מ כשידינו קשורות ללא אפשרות ללחוץ על הממשלה. אם לא נגיע לתוצאה רצויה, נבקש לחדש את השביתה במשק".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
