"המדינה חייבת לאפשר לערוץ הערבי לקום"
חביב חזן, מנכ"ל "אל בוואדר": "שוק הפרסום לא מודע למגמות בשוק הערבי כי הם לא מעסיקים ערבים"
"במגזר הערבי האינטרנט הפך לפלטפורמת הטלוויזיה - הגופים הכלכליים והמדינה חייבים לאפשר לערוץ הערבי לקום", כך אמר היום בסאם ג'אבר, מנכ"ל ובעלי קבוצת פנורמה וPanet, במסגרת פאנל "תמורות באינטרנט והפוטנציאל הכלכלי בישראל ובעולם הערבי" שנערך בכנס הכלכלי-ערבי של TheMarker ובנק לאומי.
האינטרנט במגזר הערבי מגיע ל-83% חדירה לבתי אב, כאשר 40% מחזיקים סמארטפונים. בנוסף, קהילת הפייסבוק הכי גדולה בארץ, המונה 570 אלף חברים, היא של קבוצת פאנט, אתר שרשם 1.4 מיליון כניסות ביום אחד (אתמול). לשם השוואה, לאתר מאקו היו 850 אלף כניסות אתמול (Unique Visitors).
"עוגת הפרסום למגזר הערבי היא קטנה. מדברים על 100 מיליון שקל בשנה - סכום זעיר ביחס למה שהושקע במגזר", הוסיף ג'אבר. "הטלוויזיה הערבית לא יכולה לבוא במקום אינטרנט, בעיקר בגלל שהאינטרנט נעה במהירות ברק. פאנט לא רק מוביל בישראל, אלא במרחב - בכל העולם הערבי. האינטרנט מסיר גבולות. פרצנו את המחסום. אם מבקשים מערבי-ישראלי לשים כרטיס אשראי - הוא שם.
"שוק הפרסום לא מודע למגמות בשוק הערבי כי הם לא מעסיקים ערבים", הוסיף חביב חזן, מנכ"ל "אל בוואדר" (לשעבר מקינזי). "יש 13,000 חתונות בשנה במגזר הערבי - בתי אב שצריכים ירחי דבש, מוצרי חשמל וקוסטמטיקה. האינטרנט הוא כלי אפקטיבי בהיעדר עיתונות ארצית שמגיעה לכולם. יש קשר בין רמת ההתפתחות הבנקאית להתפתחות האינטרנט, כמו המפרץ הפרסי - 50% עושים רכישות באינטרנט. במגזר הערבי רואים דפוסים דומים".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
"זו ההחלטה הכי מפחידה שעשיתי. כשנצליח, נהיה הבסיס למהפכת המחשוב הבאה של האנושות"

"נמאס מהמחירים המטורפים של המרכז. פה אני משלם 2,600 שקל על דירת גן — והכל מהטבת המס"
"לא תיארתי לעצמי שיש דבר כזה בצה"ל": בית הספר הכי טוב בישראל נמצא בכלל בגלילות
"ההורים שלהם משלמים אלפי שקלים בשנה - והם מסתובבים בעולם כמו בעלי בית"
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
האוויר מתחיל לצאת משוק הדיור ברחבי העולם. להלן חמש דוגמאות
