ארגון צוות למבקר המדינה: סייע לגמלאי צה"ל לקבל את התוספות שקיבלו כלל הגמלאים מ-2008
יו"ר צוות ברוך לוי: 70% מגמלאי צה"ל נאלצו לפרוש בגיל מוקדם יחסית בשל צורכי השירות הצבאי, מבלי לצבור די אחוזי פנסיה
ארגון צוות פנה באחרונה למבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, בבקשה כי יטיל את מלוא כובד משקלו, לחילוץ המשא ומתן התקוע בין הארגון והאוצר, לשיפור גמלאות חבריו.
בצוות חברים למעלה מ-34 אלף גמלאים. בראש הארגון עומד ד"ר ברוך לוי. לטענת הארגון לא קיבלו חבריו, בניגוד לכל גמלאי השרות הציבורי וגמלאי שרות המדינה, את ההטבות המתבקשות מ"הסכם עיני" מ-2008. הסכם שהעביר את כלל עובדי המגזר הציבורי (להוציא את גמלאי מערכת הביטחון ובנק ישראל) מפנסיה הצמודה לשכר העובדים הפעילים לפנסיה הצמודה למדד המחירים לשכר.
לדברי לוי, במכתב למבקר המדינה, "נוהגים בנו ראשי המדינה בחוסר יושר, באי הגינות ובניגוד גמור לנורמות הציבוריות ולסדרי מינהל תקין". זאת לאחר ש-34 אלף חברי צוות נתנו את מיטב שנותיהם למדינה ולביטחונה. לדבריו, "כל הפניות לרה"מ ולשר הביטחון לא הועילו והעוול נמשך". גמלאות גמלאי צה"ל נשחקו בתהליך מתמיד ומתמשך. לא עזרו גם ההפגנות חסרות התקדים שנערכו מול לשכת רה"מ בירושלים. לוי מציין כי, "גמלאות אלו הן ברוב המקרים נמוכות. כ-70% מגמלאי צה"ל הם נגדים וקצינים שמשכורותיהם כבר בזמן השירות היו נמוכות. הם נאלצו לפרוש בגיל מוקדם יחסית בשל צורכי השירות הצבאי, מבלי לצבור די אחוזי פנסיה, ונפלו למשק שאין לו עניין במקצעותיהם הצבאיים ובגילם המתקדם".
לדברי לוי, נציגי צוות הגיעו להבנות והסכמות עם הממונה על השכר באוצר, עם מנכ"ל משרד הביטחון ועם היועץ הכספי לרמטכ"ל. אולם בשל חילוקי דעות על מקור הכיסוי התקציבי, תקציב מערכת הביטחון או תקציב המדינה, שרי הביטחון והאוצר לא הגיעו להסכמות. המחלוקת הובאה להכרעת רה"מ, בנימין נתניהו, ושם נתקעה.
לוי מבקש ממבקר המדינה כי ייכנס לעובי הקורה ויסיע לגמלאי צה"ל שלדעתו, במקרה זה, "הם הקורבנות".
כתבות מומלצות
האוויר מתחיל לצאת משוק הדיור ברחבי העולם. להלן חמש דוגמאות

אחרי נפילה של יותר מ-20%, הגיע הזמן לקנות מניות? זה המדד שצריך לבדוק
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו
