המדינה לבג"ץ: לעצור ועדת האיתור למינוי מנכ"ל מאוחדת בשל "פגמים משמעותיים"
המדינה טוענת כי ועדת האיתור הסתירה מידע חיוני ו"סירבה לחשוף את החומר שהיה בפניה"; יו"ר הנהלת הקופה רבקה שריר הואשמה בנסיון להקים ועדת איתור "מכורה"
בעבודתה של ועדת האיתור שמינתה הנהלת קופת חולים מאוחדת נפלו "כמה פגמים משמעותיים, המביאים לכך שאין מקום לקבל את המלצותיה" - כך קובעת המדינה בהודעת עדכון שמסרה אתמול לבג"ץ, במסגרת עתירה בנושא חילופי המנכ"לים בקופה. מסקנת המדינה היא כי אין להמשיך בהליך חילופי המנכ"לים בקופה. המדינה אף טוענת כי הוועדה הסתירה מידע חיוני וכי מסקנת המדינה בעניין התקבלה "על סמך מידע חלקי בלבד", מכיוון שוועדת האיתור סירבה "לחשוף בפני משרד הבריאות את דרכי עבודתה ואת החומר שהיה בפניה".
באחרונה - לאחר התכתשות ממושכת בין המשרד לבין הנהלת הקופה, ולאחר התערבותו האישית של שר הבריאות יעקב בן יזרי - ניאותה הקופה למנות ועדת איתור למציאת מנכ"ל לקופה. ואולם כבר מתחילת עבודתה של הוועדה נחשפו פגמים ותהיות באשר לפעילותה, ששיאם במכתב שתוכנו נחשף ב-TheMarker, שבו תיאר נציב שירות המדינה לשעבר, רמי פרידמן, ניסיון של יו"ר הנהלת הקופה, רבקה שריר, ושל בעלה אברהם (לשעבר חבר כנסת ושר המשפטים), להשפיע עליו להשתתף בוועדת איתור "מכורה", שתבחר במועמד המועדף על ההנהלה. כבר בתשובתה הראשונית לבג"ץ, שנמסרה לפני כחודש, יצאה המדינה בחריפות כנגד שריר והאשימה אותה בהקמת ועדת איתור שכל תכליתה לבחור את המועמד המועדף עליה - מועלם - ב"הליך שתוצאתו נקבעה מראש".
בהודעה שפירסמה המדינה אתמול, מואשמת ועדת האיתור בכך שסירבה לבקשת המדינה לחשוף מידע על מספר המועמדים, שמותיהם וכישוריהם, וכן את זהות ומספר המועמדים שאליהם פנתה מיוזמתה ואת שמותיהם של מי שזומנו לראיון. זאת בטענה כי "היא חייבת בסודם" של המועמדים. על כך הגיבה המדינה כי "אין לקבל את התפישה שלפיה החומר המצוי בפני הוועדה הינו חסוי בפני משרד הבריאות, הגוף שאמור בסופו של יום לאשר את מינוי המנכ"ל, ואשר לשם כך כל החומר אמור להיות לפניו. זאת במיוחד כשמדובר במועמדות לתפקיד כה בכיר, שבו קיימת אחריות למיליארדי שקלים הממומנים על ידי המדינה ממסי ביטוח הבריאות ומתקציב המדינה".
בתשובת המדינה גם נמתחת ביקורת על הקריטריון שקבעה ועדת האיתור, לפיו יומלץ רק המועמד הבכיר מתוך כמה מועמדים מאותו ארגון, ונקבע כי מדובר בקריטריון ש"אינו סביר, ונותן יתרון למועמד "בכיר" רק על שום מעמדו הפורמלי, ללא קשר הכרחי לתפקידים שמילא בפועל ולכישוריו. משמעות תנאי זה הינה הימנעות מבדיקתם של המועמדים לפי כל הקריטריונים האחרים שהוזכרו בהחלטת הוועדה, שכן עצם העובדה שהם אינם הבכירים ביותר באותו ארגון פוסלת אותם לחלוטין מהתמודדות". מסקנת המדינה היא כי "הפעלת שיקול זה משליכה על כלל עבודת הוועדה, ומביאה לכך שאין אפשרות לקבל את רשימת המומלצים שלה ככזו המשקפת את המועמדים הטובים ביותר".
עו"ד אלדד יניב, פרקליטו של עוזי סלנט, מסר בתגובה כי "החלטת היועץ המשפטי לממשלה לדחות את מסקנות ועדת האיתור והודעתו על כך לבג"ץ, היא ניצחון מוסרי לסלנט, שבמשך חודשים רבים נאבק עם בכירים אחרים בקופת חולים מאוחדת, להדיפת נסיונותיהם של רבקה ואברהם שריר להשתלט על קופת חולים מאוחדת, על נכסיה ועל מבוטחיה".
מקופת חולים מאוחדת לא נמסרה תגובה.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

מבחינת חברות התעופה, השאלה אם תגיעו ליעד עם המזוודה היא "בעדיפות אחרונה"

רוסיה הגיעה לחדלות פירעון — לראשונה מ-1918

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל

"לעבודה שלי יש סטיגמות, היא לא נחשקת. אבל לא אכפת לי מה חושבים"
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
"שגר ושכח": האם יש מניה ששווה להשקיע בה ל-20 שנה?
