סכסוך עבודה בבתי החולים הציבוריים: "התנהלות האוצר יצרה משבר עמוק"
ההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה בכל בתי החולים הציבוריים ובקופות החולים כללית ומאוחדת ■ המשמעות: בעוד שבועיים יוכלו העובדים להשבית את מערכת הבריאות כולה ■ משרד האוצר: "יש לגלות אחריות לאומית"
ההסתדרות הכריזה בצהריים (ה') על סכסוך עבודה כולל במערכת הבריאות הציבורית. הסכסוך יחול על כל עובדי בתי החולים הציבוריים ועובדי קופות החולים כללית ומאוחדת. ההסתדרות החליטה על המהלך בעקבות המשבר החמור שאליו נקלעה מערכת הבריאות, משבר שמסכן את המשך קיומו של בית החולים הדסה בירושלים וגורם לחשש באשר לתפקוד יתר בתי החולים.
"ההתנהלות של משרד האוצר בנושא של הדסה, הובילה את כל המערכת למשבר עמוק", אמר היום ניסנקורן. "לא ייתכן כי מי שישלם בסוף את מחיר המחדלים יהיו העובדים הפשוטים ותושבי ירושלים. אני קורא למשרד האוצר ולמשרד הבריאות לפתור את המשבר".
14 ימים מרגע הכרזת הסכסוך יכולה ההסתדרות להשבית את המערכת כולה או לנקוט בעיצומים. אולם ההערכה היא כי אם ההסתדרות תנסה לבצע מהלך כזה, המדינה תפנה לבית הדין לעבודה ותבקש להוציא נגדו צו מניעה.
בתוך כך מתקיים בצהריים בבית המשפט המחוזי בירושלים דיון על עתידו של בית החולים הדסה, בהשתתפות כל הצדדים המעורבים בנושא ובהם נציגי ארגון נשות הדסה, העובדים, משרדי הבריאות והאוצר, ההנהלה והנאמנים.
ממשרד האוצר נמסר: "בית החולים הדסה הגיע למצבו, בין היתר, בשל חריגות שכר מופרזות. המשא ומתן על עתידו של הדסה נמצא ביישורת האחרונה, על כן, אנו מצפים מכל הצדדים לגלות אחריות לאומית ולבצע את התיקונים הנדרשים להצלת בית החולים. הממשלה תמשיך לפעול בשיתוף עם נשות הדסה כדי להגיע להסכם בהקדם".




תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר