הנהלת נמל אשדוד תנכה מיליוני שקלים משכרם של מאות עובדים שנקטו עיצומים
הממונה על השכר באוצר הנחה את חברת הנמל לנכות את שעות העיצומים שנקטו 850 עובדי התפעול, המינהל ובתי המלאכה במהלך החודשים האחרונים ■ שיעור הניכוי ינוע בין 10% ל-30% משכרם החודשי ■ החשש: ועדי העובדים ישביתו בתגובה את הנמל
מהלך אכיפה ממשלתי ראשון נוכח הידרדרות יחסי העבודה בנמל אשדוד: ל-TheMarker נודע כי הנהלת נמל אשדוד מתכוונת להודיע בימים הקרובים כי תקנוס את העובדים שנקטו באחרונה בעיצומים, באמצעות ניכוי שעות העיצומים משכרם החודשי. המהלך נעשה לדרישת אגף השכר במשרד האוצר, בעקבות ההשבתות התכופות בנמל.
הפחתת השכר תעשה בקרב עובדי התפעול, בתי המלאכה ועובדי המינהל בלשכת דירקטוריון החברה, שמונים לפי הערכות כ-850 עובדים (65% מעובדי הנמל). הנהלת חברת הנמל העבירה בשבוע שעבר לידי האוצר את השיעור הרשמי של הירידה בתקופת הנמל בעקבות העיצומים, שהוערך בעבר ב-25%. כמו כן הועבר מתווה ניכוי השכר שהיא מתכוונת ליישם, שינוע בין 10% ל-30% משכרם החודשי של מי מבין העובדים שיימצא כי היה מעורב בעיצומים. הנתונים נבחנים בימים אלה באגף השכר, ואם יאושרו - תודיע ההנהלה על המהלך לעובדים.
ניכוי ימי העיצומים עשוי לחסוך לחברת הנמל תשלום שכר בהיקף של מיליוני שקלים, מאחר שזו נושאת בעלות שכר של כ-40 מיליון שקל בחודש. ככל הידוע, זו הפעם הראשונה שבה יבוצע ניכוי שכר משובתים בנמל אשדוד - אף שהנמל סבל מעיצומים תכופים בשנים האחרונות.
ניכוי שכר שובתים בוצע בעבר לפי חוק בקרב חברות ממשלתיות אחרות, שעובדיהן פוצו בידי קרן השביתה של הסתדרות העובדים, שנועדה לכך. הפחתת השכר המתוכננת תוטל למשל על כחמישה מעובדי המינהל בלשכת דירקטוריון נמל אשדוד, שניתקו לפני חודש את קווי הטלפון, האינטרנט והחשמל ללשכת הדירקטוריון למשך כשבועיים. זאת, במחאה על החלטת הדירקטורים לאסור על קרובי משפחה של עובדים בנמל, מלשמש עובדים בלשכות יו"ר הדירקטוריון, המנכ"ל, היועץ המשפטי ומבקר הפנים.
משמעות החלטת הדירקטוריון היתה הזזתה מהתפקיד של עוזרת מנכ"ל נמל אשדוד, זהבית בן אבו, הנחשבת מקורבת לוועד העובדים. בהמשך, גררה החלטת הדירקטוריון לקרע גלוי בין היו"ר סיטרמן לבין המנכ"ל שוקי סגיס ויושבי ראש ועד העובדים, אלון חסן ואבינועם שושן, וגם ל"שביתה איטלקית" שבה פתחו עובדי התפעול לאות הזדהות, ושהובילה לשיבושים קשים בפעילות הנמל.
לפיכך, צפויים להיענש גם עובדי התפעול והציוד המכני שהאטו את עבודת הפריקה וההטענה של המכולות בנמל, ונמנעו מלפרוק מכולות שהגיעו אל הנמל ברכבת מחיפה. כתוצאה מעיצומים אלה עוכבו כ-15 אוניות מחוץ לנמל, שתיים עזבו לנמלים אחרים וכ-120 מכולות נתקעו ברציפים.
כמו כן, צפויים לקנסות גם 130 עובדי בתי המלאכה, שנקטו עיצומים בהחודשים האחרונים במסגרת המשא ומתן לחתימה על הסכם שכר חדש מולם. גם לאחר שנחתם ההסכם, הצטרפו אלה למחאת הוועדים, ומיד עם היוודע החלטת הדירקטוריון הודיעו כי אינם מוכנים לעבוד במשמרת ב', וכך גם נפגעה זמינות הכלים החיוניים לפריקה ולהעמסה בנמל.
האיגרת שלא נשלחה
עובדי התפעול ובתי המלאכה הכחישו כי נקטו עיצומים כלשהם - אף שהתאחדות התעשיינים עתרה לבית הדין הארצי לעבודה וזה התערב בסכסוך והביא לפשרה שהפסיקה את העיצומים. לעומת זאת, עובדי המינהל הצהירו רשמית על העיצומים האחרונים, ונימקו אותם בשינוי הגדרת תפקיד עוזר יו"ר הדירקטוריון ל"ראש מטה הלשכה" ובמינוי אישי של מנהלת לשכה.
הנהלת נמל אשדוד פנתה לפני שלושה שבועות לבית הדין לעבודה בדרישה להורות לעובדים וליו"ר ועד המינהל, מיכל לוגסי, להפסיק בעיצומים, אך אלה סירבו עדיין לתת מענה לראש מטה היו"ר וללשכתו, מה שהביא את הנמל לפנות לבית הדין בבקשת ביזיון בית משפט. לאחר התערבות בית הדין לעבודה שבו העובדים לעבודה תקינה, אך בשבוע שעבר שוב נמנעו עובדי המינהל בנמל מלהיענות לבקשת סיטרמן, ולהפיץ איגרת ששלח לעובדי הנמל - מה שהוביל לפנייה נוספת של ההנהלה לבית הדין לעבודה. עובדי המינהל שוב חויבו להפסיק את עיצומיהם - אך האיגרת שנשלחה לכאורה לפני כשבוע וחצי, הגיעה אל העובדים רק בסוף השבוע.
ההחלטה לנכות שעות עבודה משכרם של העובדים לא צפויה לעבור בשקט, וזו עשויה לחדש את התסיסה בנמל ולהביא השבוע להשבתתו. זאת, לאור המתיחות והנתק הנמשכים בקרב הנהלת הנמל עצמה - בין סיטרמן לסגיס ולסמנכ"ל משאבי אנוש, עובדיה כהן, שכלפיהם נטען כי יצרו זיקה הדוקה ובעייתית לכאורה עם ועדי העובדים. ואולם, מאחר שהנהלת נמל אשדוד עתרה בעצמה לבית הדין לעבודה בנוגע לעיצומי עובדי המינהל, תתקשה זו כעת להתכחש להצהרותיה בבית הדין.
מנמל אשדוד נמסר: "החברה תפעל בהתאם להוראות רשות החברות והממונה על השכר, ותבצע את הנדרש ממנה".