אוריאל לין יוזם חוק שיגביל את סמכויותיו של בית הדין לעבודה - קריירה - TheMarker
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לרשימת הקריאה המלאה לחצו כאן

אוריאל לין יוזם חוק שיגביל את סמכויותיו של בית הדין לעבודה

ההחלטה לפעול להחלשת את בית הדין הארצי התגבשה באיגוד לשכות המסחר בעקבות פסק הדין העקרוני בעניין פלאפון שאסר על המעסיקים להתערב במהלך של התארגנות ראשונית במקום העבודה בדרך של הפעלת לחצים על העובדים

27תגובות

נשיא איגוד לשכות המסחר עו"ד אוריאל לין יוזם חקיקה שתגביל את כוחו של בית הדין הארצי לעבודה, לנוכח "המגמות שאימץ בית הדין זה שתכליתן להחליש את המעסיקים". ארגוני העובדים צפויים להתנגד למהלך זה.

ההחלטה לפעול להחלשת את בית הדין הארצי התגבשה באיגוד לשכות המסחר בעקבות פסק הדין העקרוני שפירסמה באחרונה נשיאת בית הדין הארצי לעבודה, השופטת נילי ארד, בעקבות ההתארגנות של עובדי חברת פלאפון, שבו היא אסרה חד משמעית על המעסיקים להתערב במהלך של התארגנות ראשונית במקום העבודה בדרך של הפעלת לחצים על העובדים מכל סוג שהוא.

מיכל פתאל

תחילה שקלה לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים, המייצגת את כלל המעסיקים הפרטיים, לעתור לבג"צ כנגד פסיקה תקדימית זו של ביה"ד הארצי לעבודה, אך בימים האחרונים היא חזרה בה. במקום זאת יוזם עתה לין, שארגונו חבר בלשכה, את המהלך הנוכחי של הגבלת בית הדין הארצי באמצעות חוק.

”הגענו למסקנה שיש לגבש חקיקה שתגדיר מחדש את סמכויות בית הדין הארצי לעבודה", אומר לין. "בית דין זה הפך את עצמו למחוקק ללא סמכות, ששם עצמו מעל בית המשפט העליון, פוגע בזכויות היסוד של המעסיקים ומקבל החלטות קיצוניות שגורמות נזק עצום למשק. אנשים לא ירצו לעשות עסקים בישראל, ובסופו של דבר מי שייפגע מכך יותר מכל הם העובדים. המעסיקים אינם סבלים שאפשר להעמיס עליהם מה שרוצים. גם להם יש זכויות. גם להם צריך להיות חופש לנהל את העסק שלהם".

עוד אמר לין שלהחלטות בית הדין הארצי מצטרפות חקיקות של הכנסת שאף הן מכבידות על המעסיקים. ”נוצר מצב מאוד בעייתי לרעת המגזר העסקי בישראל. המוטיווציה של המעסיקים לפעול ולהתפתח נפגעת. התמונה מאיימת".

זו הפעם השנייה שבה לין פועל להגבלת כוחו של בית הדין הארצי לעבודה. לפני כמה שנים, בעת כהונתו של השופט סטיב אדלר כנשיא בית הדין הארצי, לין יזם מהלך ולפיו הסמכויות של בית הדין יועברו לבתי המשפט המחוזיים, דבר שהיה אמור להוביל לפירוקו למעשה של בית הדין. המהלך זכה אז לתמיכה של חלק מסיעות הכנסת ובראשן של שינוי בראשות טומי לפיד ואף הוקמה ועדה ציבורית לבחינת הנושא. ואולם בסופו של דבר המהלך לא הביא לתוצאה שלין קיווה לה.

המהלך הנוכחי של לין צפוי להתקל בהתנגדות של ההסתדרות ושל מפלגות כמו העבודה, מרצ וחד"ש, ואף מצד חלק מחברי סיעות הליכוד וש"ס.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר TheMarker

סדר את התגובות

כתבות ראשיות באתר

כתבות שאולי פיספסתם

*#