שני פנסים דוהרים מולכם - תעברו באמצע?
בין הנאום השנתי בג'קסון הול למדיניות הריבית של הפד, התפקיד של יושבת ראש הפד נהיה קשה יותר בחודשים האחרונים.

רשמים מג'קסון הול
בדיוק כמו בקרב של מייוות'ר ומקגרגור, גם בג'קסון הול קיבלנו בפועל הרבה פחות מהבאזז שקדם לאירוע. בדיוק כמו בקרב של מייוות'ר ומקגרגור, גם בג'קסון הול הבאזז המוקדם היה מיותר - שכן בסופו של דבר די היה ברור מלכתחילה מה כל אחד מהמשתתפים יכול לתת. אז נכון, חלק מהמשקיעים ציפו שג'נט ילן תנצל את נאומה כדי להישמע נצית יותר ולקרוא למשקיעים להעריך מחדש את כוונות הפד, אבל מכיוון שאפילו ילן לא ממש בטוחה מהן כוונות הפד - היא לא עשתה את זה.
במקום, ילן התמקדה בנאומה בעיקר בנושא הרגולציה על המערכת הפיננסית והזהירה מפני נקיטת צעדים דה-רגולטוריים שיאפשרו לבנקים להחזיר עטרה ליושנה ולהוביל לכך ש"הסיכונים של שווקים אופטימיים מדי ו/או ממונפים מדי יחזרו על עצמם וידרשו תגובה של מצד מדיניות הפד". בהינתן שמצד אחד הקדנציה של ילן מסתיימת בפברואר הקרוב ומצד שני מי שצריך למנות אותה מחדש או להחליף אותה, בנה קמפיין על יישום דה-רגולציה משמעותית בסקטור הפיננסי, לא בטוח שהנאום הזה הוא הנאום האופטימלי מבחינה קרייריסטית. אבל בכל מקרה זה מה שיו"ר הפד בחרה לעשות. מבחינת השווקים, הבחירה של ילן לא שינתה כמעט כלום מבחינת ציפיות המשקיעים והתגובה בשוקי המניות והאג"ח היתה מתונה מאוד. השוק היחידי שבו נרשמה תגובה כלשהי היה שוק המט"ח, שם, אולי בגלל הצפי לילן נצית יותר ואולי משום שנאומו של מריו דראגי מאוחר יותר עסק בצורך לשמור על סחר חופשי, היורו התחזק ב-1% נוסף מול הדולר.
ניהול סיכונים
להיות בנקאי מרכזי בתקופה הנוכחית זה כמו לנהוג ברכב אוטונומי בכביש חשוך מול שני פנסים בוהקים. מצד אחד, אתה חייב להחליט אם מדובר על משאית או שני אופנועים. מצד שני, לא בטוח שיש לך בכלל מה לעשות בנידון ואתה נאלץ לסמוך על יד נעלמה שתציל אותך. פרוטוקול החלטת הפד האחרונה מבהיר את תחושת הבלבול בקרב חברי הוועדה המוניטארית כשנאמר בו: א) רוב החברים מאמינים שהאינפלציה תחזור לעלות בשנתיים הקרובות. ב) הרבה חברים חושבים שהאינפלציה תוותר נמוכה מהיעד לזמן ארוך יותר מהצפוי. ג) הרבה חברים מאמינים שהירידה הנוכחית באינפלציה נובעת מסיבות חד פעמיות. ד) כמה חברים מאמינים שתחזיות הפד לאינפלציה בכלל לא רלוונטיות. ה) חלק מהחברים ציינו שאי הודאות בנוגע לתחזיות האינפלציה עלתה. נו באמת. ככה אפשר לנהל מדיניות מוניטארית?
אז הפד מבולבל והוויכוח בין חברי הוועדה בנוגע לשאלת השאלות, "מחזורי או מבני?" מתעצם והולך (על הוויכוח עצמו רשמנו פה לפני שלושה שבועות. מי שפיספס ומעוניין מוזמן לשלוח בקשה מסודרת בשלושה עותקים לכוכי). מכיוון שאת התשובה לוויכוח לא נדע אלא רק בדיעבד, אבל עם ההשלכות נאלץ להתמודד בזמן אמת, בפד יהיו חייבים בשלב כלשהו לבחור צד. איך בוחרים צד בתנאים של אי וודאות? בוחנים את העלויות במידה והצד הנבחר יוביל לטעות. בחינה כזו מביאה אותנו להעריך שבפד יעדיפו דווקא להמשיך להעלות את הריבית ברגע שהאינפלציה תחזור לרמה סבירה יותר, מה שצפוי לקרות כבר בתחילת 2018.
העלאות הריבית יביאו לעלייה גם בריבית הריאלית (אם כי מתונה יותר כי גם האינפלציה, כאמור, התגברה) וזו, אם יתברר בדיעבד שהסיפור הוא מבני ולא מחזורי, עלולה להיות גבוהה יותר מהריבית הריאלית הנייטרלית, מה שיוביל את המשק האמריקאי להאטה. מצד שני, אם הריבית לא תועלה ובדיעבד יתברר שהסיפור הוא מחזורי, האינפלציה תהיה גבוהה מספיק כדי להכריח את הפד להעלות את הריבית מהר, מה שבעבר הוביל כמעט תמיד למיתון. מיתון חמור יותר מהאטה. מ.ש.ל.
לא רק זאת, אלא שמבחינת הפד, במקרה של האטה אפשר יהיה לכוון את האצבע המאשימה גם לגורמים אחרים כמו הממשל שלא עושה מספיק או סתם את מחזור העסקים. לעומת זאת, במקרה של אינפלציה גבוהה האחריות היא כמובן באופן ישיר של הפד וההאשמות ביצירת המשבר הבא יגיעו מהר מאוד. לכן, מנקודת מבט של ניהול סיכונים ובהינתן שהוויכוח בפד לא ייפתר מוקדם מהצפוי אנו מעריכים שהריבית תחזור לעלות בשנה הבאה ושהמשק האמריקאי יכנס להאטה כבר ב-2019.
עוד פוסטים מזירת הניתוחים

האם מצב שוק האג"ח בארה"ב מאותת על מיתון?
השנה הנוכחית היא התשיעית ברציפות שבה נרשמת צמיחה כלכלית בארה"ב ונסיקה בשוקי ההון ■ לאחר תקופה כה ארוכה בסביבה של ריבית עולה, עולים חששות שמחיר הכסף יתייקר - מה שיקשה על יכולתן של חברות ללוות כסף לצורכי השקעה ופיתוח

בין עשן המנגלים לעשן הסיגריות: החגיגה של תעשיית הטבק נגמרה
הודעה של פיליפ מוריס על התוצאות העסקיות שלה הביאה לירידה חדה של 15.5% - לא דבר של מה בכך עבור חברת ענק שפועלת בתעשיית הסיגריות. האם אנחנו הולכים לקראת עולם נקי מעשן ומחברות סיגריות, או שאלו יצליחו להתאושש ולחזור לרמת הרווחיות הגבוהה?

תקציר מנהלות ד' - התנהלות בין אישית בראיון
איך תגיעו למצב בו המראיין מעריך שהוא ישמח לאכול איתכם צהריים כל יום? בתקציר הנ"ל נפרט את הגורמים בעלי ההשפעה על תוצאת הראיון ואיך ניתן להתכונן אליו בצורה המיטבית

ההזדמנות האדירה למשק הישראלי בתעשיית הקנאביס
"מה שאמריקה צריכה עכשיו זה משקה" - כך אמר הנשיא רוזוולט כשביטל ב-1933 את החוק לאיסור מכירת אלכוהול בארה"ב, אחרי שהאיסור הוביל לזינוק בשתייה ולשגשוג הפשע המאורגן ■ כיום, כלכלות זריזות עם יד על הדופק הרגולטורי יכולות להפיק תועלת רבה ממגמת הביקוש העולה לקנאביס ומוצריו

המניה שיכולה לבשר על חזרתו של המיתון
אנליסטים שמים לב לחברת טכנולוגיה כמו לאם ריסרץ' לא רק בגלל העניין שיש להם במניה, אלא בגלל מה שהם יכולים ללמוד ממנה על מצב הכלכלה באופן כללי
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר