סיכוי לא רע שהעלאת הריבית הבאה תהיה רק בדצמבר 2017
למה ג'נט ילן ושאר חברי הפד נשבו פתאום בקסמיו של הנשיא הנבחר?

הודעת הריבית בארה"ב תפסה את המשקיעים מופתעים מהטון הנצי של הפד, אשר עידכן את תחזית העלאות הריבית ל-2017 לשלוש העלאות בממוצע, קרי לסביבת ריבית של 1.5%.
מהמענה של הנגידה, ג'נט ילן, לשאלות העיתונאים, נראה כי חלק מחברי הפד מתמחרים בעצמם סוג של "פרמיית טראמפ" חיובית ונותנים ביטוי בתחזיותיהם לכך שהמדיניות של הממשל החדש עשויה להוביל מהלכים שייצרו אינפלציה.
נראה כי השוק, כמו גם חברי הפד, מעריכים הערכת יתר את יכולותיו של טראמפ להביא לשינוי כלכלי מהיר. זוהי נטייה מובנת לאור האי ודאות שנוצרה עם בחירתו של טראמפ והניסיון לפענח ולהעריך אילו צעדים ינקוט - ואילו צעדים אכן יצליחו בפועל. לשיטתי, מדובר ביומרה גדולה שתומחרה מהר מדי בשוק - וכעת גם חברי הפד הצטרפו לעגלה.
כפי שניסחה זאת ילן בשפתה הדיפלומטית - "חלק מחברי הפד כללו בהערכותיהם שינוי מסוים במדיניות הפיסקלית"; ונזהרה כמו מאש להתייחס בכל צורה שהיא לצעדים שעליהם הכריז הנשיא הנכנס ושמרה בכך על קו של תשובות כלכליות טכניות ביותר.
אבקש להזכיר שגם בשנה שעברה, בדצמבר 2015 , העריכו חברי הפד שתהיינה ארבע העלאות ריבית בממוצע במהלך 2016. והנה אנו ניצבים בסופה של 2016 ועינינו הרואות כי היתה העלאת ריבית בודדת - בישיבה האחרונה לשנה זו; כך שלא אופתע אם יתבדו הערכות חברי הפד (האמת , אופתע אם לא...)
לכן, עליית התשואות באג"ח, שבאה "לתמחר מחדש" את ציפיות חברי הפד. נראית לי כתמחור-יתר נוסף על תמחור היתר שקיים ממילא בתשואות האג"ח האמריקאיות, במיוחד במח"מ הארוך.
המציאות שבה האינפלציה נמוכה נובעת מכמה מקורות, כמו נטל חוב משמעותי שהולך ועולה ומעיק על היכולת לצמוח, חרף הריביות הנמוכות וחידושים טכנולוגיים שמביאים לירידת מחירים מובנית בהרבה מאוד תהליכים ובעוד מכלול נתונים של דמוגרפיה וסחר בינלאומי.
עליית התשואות משמשת גם כחרב פיפיות בהקשר זה, כשכל גיוס חוב נוסף לצורך מימון הרחבה פיסקלית או מיחזור חוב שוטף נעשה כיום בריבית גבוהה הרבה יותר בהתאם למח"מ החוב - וצפוי להעיק עוד יותר על הגירעון התקציבי. אם תבוצע הרחבה פיסקלית על חשבון התקציב יתקבל מתכון לעלייה בחוב, שדווקא עלול לדכא עוד יותר את הצמיחה.
לכן, בעוד שנראה כי יש צידוק מסוים לתמחור מחדש של ציפיות האינפלציה כלפי מעלה - מסיבות של שוק תעסוקה אמריקאי יציב ולחצי שכר מתונים שעוד יכולים להתפתח כעת כשהמשק סביב תעסוקה מלאה - נראה לי שהמציאות של חוב גבוה בכל העולם, מדיניות מוניטרית מרחיבה באירופה וביפן תחלחל אל השוק ואל הערכות הפד בהמשך השנה ונראה התמתנות בהערכות להעלאת ריבית.
נראה לי כי הסיכוי שנראה את העלאת הריבית הבאה בארה"ב רק בדצמבר 2017 הוא טוב לפחות כמו שהערכנו בתחילת 2016 - שתהיה העלאת ריבית בודדת במקום ארבע העלאות. ימים יגידו.
עוד פוסטים מזירת הניתוחים

מי יחליף את פלוג? תלוי איזו מדינה אנחנו רוצים להיות
בדמוקרטיות המערביות שאנחנו שואפים להידמות להן נשמרת בקפדנות ההפרדה בין החלק הפיסקאלי, שעליו מופקד משרד האוצר, לבין החלק המוניטרי, שעליו מופקד הבנק המרכזי ■ חשוב שהדיון בזהות המחליף או המחליפה של פלוג יישאר ענייני - ולא יהפוך לוויכוח אישי ולמאבק כוחות

סוף טוב הכל טוב - התחזית לשוק המניות על פי שייקספיר
כיצד יגיבו המשקיעים עם פתיחת המסחר בוול-סטריט, לביצועה של ההתקפה המשולבת בסוריה בשבת לפנות בוקר? פינחס כהן מחפש סימנים בטקסטים הקלאסיים ובגרף המחירים של ה-S&P 500

הטילים של טראמפ: נחמדים, חדשים ומשגרים דיווידנדים
הסוחר מוול סטריט עובר לנוהל קרב ומכניס בין כוונות את תעשיית הנשק האמריקאית

הגורם האנושי
גליה בכר ומעיין רפואה מספרות על מיזם משאבי אנוש, פיתוח במיקור חוץ וקבלת החלטות בצוות

לא משלבים באמצעות הפרדה
"החילונים קיצוניים לא פחות מהחרדים" כתבה מירב ארלוזורוב, בטור שעסק בעתירה שהגישה שדולת הנשים נגד תוכנית להכשרת גברים חרדים בלבד לתפקידים בשירות המדינה. הטענה כי דרישה לשוויון היא קיצונית מעידה על כך שכבר מזמן איבדנו את המרכז
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר