"לצמצם את הפער בהדרגה": בג"ץ נותן רוח גבית למועצה אזורית אשכול במאבק מול משרד הביטחון
המועצה האזורית אשכול הגישה במאי 2019 עתירה לבג"ץ בעקבות סירוב המדינה לבקשתה להעלות את תעריף הארנונה שנגבה ממשרד הביטחון ■ "מן הראוי לצמצם פער זה תוך זמן הנראה לעין, גם אם בהדרגה", כתבה נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות

המועצה האזורית אשכול הגישה במאי 2019 עתירה לבג"ץ נגד שרי הפנים, האוצר ומשרד הביטחון. זאת, בעקבות סירוב המדינה לבקשת המועצה להעלות את תעריף הארנונה שנגבה ממשרד הביטחון — בשל שימוש בשטחי המועצה, שעליהם שוכנים מבנים של צה"ל או של משרד הביטחון.
בפסק דין שנתנה בשבוע שעבר נשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות, נקבע כי שר הפנים אריה דרעי ושר האוצר ישראל כ"ץ יזמנו לשימוע את נציגי המועצה. "מן הראוי לצמצם פער זה תוך זמן הנראה לעין, גם אם בהדרגה", כתבה.
מהעתירה שהוגשה במאי 2019 עולה כי המועצה ביקשה להעלות את תעריף הגבייה לשימוש "קרקע תפוסה" (קרקע שנמצאת בשימוש צה"ל ומשרד הביטחון) מ–0.6 שקלים למ"ר ל–4 שקלים למ"ר. הבקשה נדחתה בטענה כי לפי תקנות משרד הפנים לא ניתן להעלות את תעריף הארנונה ביותר מ–5% בשנה.
בעתירה נגד החלטת המדינה טענה המועצה האזורית אשכול בפני בג"ץ כי "מדובר בתיקון עוול היסטורי מתמשך, שיוצר פערים בלתי־הגיוניים בין העותרת לבין מועצות אזוריות אחרות". העותרים הציגו נתונים שלפיהם ב–2019 שילם משרד הביטחון, לפי סיווג "קרקע תפוסה", תעריף של 9.5 שקלים למ"ר במועצה האזורית שדות נגב; 7.5 שקלים למ"ר ברמת נגב; ו–2.39 שקלים למ"ר במועצה האזורית מרחבים.
מהעתירה עולה כי העלאת התעריף ל–4 שקלים למ"ר יוסיף להכנסות המועצה כ–6.5 מיליון שקל בשנה. מנגד, במשרד הביטחון טענו כי המועצה אישרה עליות של תעריף הקרקע בין 2003 ל–2019 מ–0.3 אגורות ל–0.6 אגורות וכי בשני העשורים האחרונים כבר התקבלו אישורים חריגים שמכוחם עלה התעריף של קרקע תפוסה ב–100%.
את התביעה של המועצה האיזורית אשכול הגיש משרד חיימסון סודאי ושות׳ על ידי עו״ד אייל סודאי עו״ד אייל גזית ועו״ד שרון לוי.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר