הרשמו לקבלת
פושים מדה מרקר
רק שתמשיכו ליהנות
כבר מנויים? התחברו
אחרי השיפוץ. בחלל הכפול של הסלון תוכננה תקרת עץ מונמכת צבועה בלבןאורית ארנון

כך שודרגה וילה בצפון עם גינה, ספריה וסוויטה פרטית

ביישוב קהילתי בצפון, משפחה גדולה קיבלה שדרוג לביתה ■ התכנון הקפדני שמר על אופיו המיוחד של החלל, הכניס לתוכו אור - והעניק להורים סוויטה פרטית בצבעים של ים

בני זוג עם ארבעה ילדים ביקשו ליצור עבורם קומה פרטית עם סוויטה מפנקת בביתם באחד היישובים הקהילתיים בצפון. בעזרת השקעה של כחצי מיליון שקל, החלום הוגשם. חדר ההורים עבר למפלס האמצעי, ששימש בעבר את הבת ונהפך סוויטה רחבת ידיים על חשבון פינת המשפחה. הממ"ד, ששימש חדרו של הבן, נהפך חדר ארונות.

רחבת הכניסה מובילה לדלת ברזל כפולה, כהה ודרמטית, ותחתיה רחבה מחופה אבן קסטל מכובסת. ממנה מוזמנים הבאים למבואת כניסה, שמולה נגלה קיר מרכזי שנישא לגובה כפול ובו חלונות מסך עצומים ודלתות יציאה לגינה. פרגולה יצוקה שהיתה ממוקמת מעל היציאה לגינה, הוסתרה בעזרת משטח ברזל שנראה חלק אינטגרלי מהקיר.

לפני השיפוץ. הריהוט תוכנן כך שישתלב בהרמוניה אורית ארנון
אחרי השיפוץ אורית ארנון
לפני השיפוץ אורית ארנון
אחרי השיפוץ. מצדו האחד של הסלון הוצבה שידת מדיה מרווחת אורית ארנון

בחלל הכפול של הסלון תוכננה תקרת עץ מונמכת צבועה בלבן, ובתוכה הוטמעו מערכות מיזוג, תאורה ושמע. במקביל שולב גשר ובו מוצגת ספרייה, שנותנת תחושה חמימה ומעוצבת בחלל כולו. הקמין הישן שופץ והוצב לצד המדרגות על אבן בזלת אפורה. מצדו האחד של הסלון הוצבה שידת מדיה מרווחת שקועה בקיר וטלוויזיה תלויה, ומצדו השני דלת מסך המשמשת גם היא ליציאה לגינה.

ריהוט הסלון מינימליסטי ומאופק, ואינו מאפיל על הפריטים השונים בחלל, אלא משתלב בהרמוניה. מעברה השני של מבואת הכניסה ממוקמים המטבח ופינת האוכל שחולקים קיר בגוון כחלחל. פינת האוכל הקלילה והאוורירית משתלבת עם הגינה המשתקפת מבעד לוויטרינות הגבוהות. בשיפוץ נעשה שימוש בשילובים של חומריות מנוגדת - חמה וקרה. פלטת השולחן עשויה זכוכית כהה ונותנת לפינה מראה אלגנטי קליל ומרחף, רגלי השולחן והכיסאות עשויים מתכת מוזהבת ושני הכיסאות הניצבים בראש השולחן צבועים בשחור ומרופדים בד יוקרתי.

לפני השיפוץ אורית ארנון
חדר ההורים עבר למפלס האמצעי אורית ארנון
לפני השיפוץ אורית ארנון
אחרי השיפוץ אורית ארנון
בקצה הגינה ממוקמת פינת זולה נעימה אורית ארנון
אחרי השיפוץ אורית ארנון

המדרגות מובילות למבואה פרטית, וממנה ליחידת ההורים. באזור השינה, מפתח החלון הוגדל במטרה ליצור קשר מיטבי בין פנים לחוץ. קיר גב המיטה נצבע בכחול, ונתלו עליו תמונות בהשראת הים. לצד המיטה הוצבו שידה וכיסא נדנדה. סמוך לכניסה, מוקם חדר רחצה רחב ידיים עם ארון כיור, שתוכנן בהתאמה אישית, ומקלחון המחופה בגרניט פורצלן בצבע הקיר.

הגינה ההיקפית תוכננה ועוצבה מחדש. העצים הגבוהים והוותיקים נותרו במקומם, ובצדי הבית נוסף שביל מאבנים לבנות המוביל לבריכת דגים היוצרת צליל פכפוך נעים. בקצה הגינה ממוקמת פינת זולה נעימה ושלווה מתחת לעץ. יחד הם יוצרים אווירה פסטורלית, שמהווה הד לסגנון שמאפיין את חלליו הפנימיים של הבית.

הכותבת היא מעצבת פנים, בוגרת בית הספר ללימודי עיצוב פנים של ברברה ברזין

הכותבת היא מעצבת פנים. מעצבים המעוניינים לכתוב למדור מוזמנים לשלוח פרטים: nadlanthemarker@gmail.com

בני זוג עם ארבעה ילדים ביקשו ליצור עבורם קומה פרטית עם סוויטה מפנקת בביתם באחד היישובים הקהילתיים בצפון. בעזרת השקעה של כחצי מיליון שקל, החלום הוגשם. חדר ההורים עבר למפלס האמצעי, ששימש בעבר את הבת ונהפך סוויטה רחבת ידיים על חשבון פינת המשפחה. הממ"ד, ששימש חדרו של הבן, נהפך חדר ארונות.

רחבת הכניסה מובילה לדלת ברזל כפולה, כהה ודרמטית, ותחתיה רחבה מחופה אבן קסטל מכובסת. ממנה מוזמנים הבאים למבואת כניסה, שמולה נגלה קיר מרכזי שנישא לגובה כפול ובו חלונות מסך עצומים ודלתות יציאה לגינה. פרגולה יצוקה שהיתה ממוקמת מעל היציאה לגינה, הוסתרה בעזרת משטח ברזל שנראה חלק אינטגרלי מהקיר.

לפני השיפוץ. הריהוט תוכנן כך שישתלב בהרמוניה אורית ארנון
אחרי השיפוץ אורית ארנון
לפני השיפוץ אורית ארנון
אחרי השיפוץ. מצדו האחד של הסלון הוצבה שידת מדיה מרווחת אורית ארנון

בחלל הכפול של הסלון תוכננה תקרת עץ מונמכת צבועה בלבן, ובתוכה הוטמעו מערכות מיזוג, תאורה ושמע. במקביל שולב גשר ובו מוצגת ספרייה, שנותנת תחושה חמימה ומעוצבת בחלל כולו. הקמין הישן שופץ והוצב לצד המדרגות על אבן בזלת אפורה. מצדו האחד של הסלון הוצבה שידת מדיה מרווחת שקועה בקיר וטלוויזיה תלויה, ומצדו השני דלת מסך המשמשת גם היא ליציאה לגינה.

ריהוט הסלון מינימליסטי ומאופק, ואינו מאפיל על הפריטים השונים בחלל, אלא משתלב בהרמוניה. מעברה השני של מבואת הכניסה ממוקמים המטבח ופינת האוכל שחולקים קיר בגוון כחלחל. פינת האוכל הקלילה והאוורירית משתלבת עם הגינה המשתקפת מבעד לוויטרינות הגבוהות. בשיפוץ נעשה שימוש בשילובים של חומריות מנוגדת - חמה וקרה. פלטת השולחן עשויה זכוכית כהה ונותנת לפינה מראה אלגנטי קליל ומרחף, רגלי השולחן והכיסאות עשויים מתכת מוזהבת ושני הכיסאות הניצבים בראש השולחן צבועים בשחור ומרופדים בד יוקרתי.

לפני השיפוץ אורית ארנון
חדר ההורים עבר למפלס האמצעי אורית ארנון
לפני השיפוץ אורית ארנון
אחרי השיפוץ אורית ארנון
בקצה הגינה ממוקמת פינת זולה נעימה אורית ארנון
אחרי השיפוץ אורית ארנון

המדרגות מובילות למבואה פרטית, וממנה ליחידת ההורים. באזור השינה, מפתח החלון הוגדל במטרה ליצור קשר מיטבי בין פנים לחוץ. קיר גב המיטה נצבע בכחול, ונתלו עליו תמונות בהשראת הים. לצד המיטה הוצבו שידה וכיסא נדנדה. סמוך לכניסה, מוקם חדר רחצה רחב ידיים עם ארון כיור, שתוכנן בהתאמה אישית, ומקלחון המחופה בגרניט פורצלן בצבע הקיר.

הגינה ההיקפית תוכננה ועוצבה מחדש. העצים הגבוהים והוותיקים נותרו במקומם, ובצדי הבית נוסף שביל מאבנים לבנות המוביל לבריכת דגים היוצרת צליל פכפוך נעים. בקצה הגינה ממוקמת פינת זולה נעימה ושלווה מתחת לעץ. יחד הם יוצרים אווירה פסטורלית, שמהווה הד לסגנון שמאפיין את חלליו הפנימיים של הבית.

הכותבת היא מעצבת פנים, בוגרת בית הספר ללימודי עיצוב פנים של ברברה ברזין

הכותבת היא מעצבת פנים. מעצבים המעוניינים לכתוב למדור מוזמנים לשלוח פרטים: nadlanthemarker@gmail.com

לקריאת הכתבה המלאה

כבר מנויים? התחברו