הרשמו לקבלת
פושים מדה מרקר
רק שתמשיכו ליהנות
כבר מנויים? התחברו
הבית אחרי השיפוץברנרד בר

חצי שנה ו-1.2 מיליון שקל: בית הילדות משנות ה-60 שהפך לדירה מפנקת בהשראה ניו יורקית

בני זוג שחזרו לדירה שבה גדל הבעל, שיחררו את העבר ושירטטו מחדש את הבית הישן בקווים נקיים

בני זוג בשנות ה–50 המוקדמות לחייהם ירשו את הדירה שבה גדל הבעל בגבעתיים. הדירה, ששטחה 120 מ"ר, ממוקמת בבניין ישן שנבנה בשנות ה–60 באחת השכונות הוותיקות בעיר.

לפני השיפוץ, וכמרבית הדירות שנבנו באזור באותה עת, התאפיינה הדירה בחללים סגורים וחשוכים ובתקרה נמוכה יחסית (2.5 מטרים). העובדה שבעל הדירה גר בה מילדות ועד שחרורו מהצבא, הובילה באופן טבעי לקושי רגשי — לחזור ולגור בבית ההורים אחרי שהם כבר אינם, ולהקים בו חיים חדשים. בתחילת התהליך התעקש שהמטבח חייב להיות באותו המקום כמו המטבח של אמא, והסלון חייב להיות באותו המקום כמו שהיה הסלון של אבא. כשהתחלנו לצלול לעומק התכנון, הוא הבין אט־אט שהבית לא יחזור להיות לעולם מה שהיה — והדבר הנכון הוא להתאים אותו לחיים הנוכחיים שלו ושל רעייתו.

ללא קרדיט
ללא קרדיט

התוצאה הסופית אכן ממחישה את השינוי. כחלק מתהליך שברנו לחלוטין את כל קירות הפנים, ונותר רק עמוד אחד שהוטמע בתוך קיר באזור מכונת הכביסה בחדר השירות. את הפתחים הקיימים הרחבנו, ואת התריסים המצהיבים החלפנו בחלונות מפרופילי אלומיניום בהירים הנטמעים כחלק מהמעטפת הקלאסית והבהירה, ונותנים לאור ולאוויר טבעיים להיכנס בשפע.

הבית לפני ברנרד בר

בתכנון החדש, החלל הציבורי מאגד שלוש פונקציות מרכזיות — מטבח מאובזר ורחב ידיים, הכולל גם פינת בר מרווחת, שולחן גדול המותאם לארוחות רבות משתתפים, וסלון שבסופו ויטרינה שדרכה נגלה נוף מוריק. הקורה במרכז החלל היא מזכרת לתכנון הישן, אז הגדירה את ההפרדה בין הפנים למרפסת — ועתה היא נכללת כחלק מתפיסת העיצוב ויוצקת בו עניין.

ברנרד בר

את התקרה, שהיתה נמוכה מלכתחילה, הנמכתי בכחמישה ס"מ נוספים כדי לשקע בה גופי תאורה נסתרים. על מנת ליצור אשליה של גובה ואווריריות, בחרתי להותיר את החלל כמה שיותר פתוח כדי לקבל ממדים של גודל, גובה ומרחב גדולים מכפי שהם. מעטפת הבית בהירה וקלאסית, ומשמשת כרקע לרהיטים שהם השחקנים הראשיים. פלטת הצבעים מתבססת על שילובים בין חום לכחול בשלל טקסטורות, וכן חומרים וגימורים שיוצרים עומק ורבדים.

ברנרד בר

סוויטת המאסטר המפנקת של בני הזוג עוצבה בהשראת מלון פלזה בניו יורק. במרכזה רהיט דו־כיווני, המגדיר את התחום שבין חדר השינה לחדר הארונות של השניים. הוא עשוי פליז, ברזל ואלון מבוקע, ומשמש מצידו האחד כשידת מדיה ומעברו השני לאיחסון. הסכמה הצבעונית הקלאסית מתבססת על גוונים חומים וירקרקים מרגיעים והטקסטיל שנבחר עשיר, יוקרתי ומפנק.

ברנרד בר

הכותבת היא מעצבת פנים, ובעלת בית ספר לעיצוב פנים

מעצבים המעוניינים לכתוב למדור מוזמנים לשלוח פרטים: nadlanthemarker@gmail.com

בני זוג בשנות ה–50 המוקדמות לחייהם ירשו את הדירה שבה גדל הבעל בגבעתיים. הדירה, ששטחה 120 מ"ר, ממוקמת בבניין ישן שנבנה בשנות ה–60 באחת השכונות הוותיקות בעיר.

לפני השיפוץ, וכמרבית הדירות שנבנו באזור באותה עת, התאפיינה הדירה בחללים סגורים וחשוכים ובתקרה נמוכה יחסית (2.5 מטרים). העובדה שבעל הדירה גר בה מילדות ועד שחרורו מהצבא, הובילה באופן טבעי לקושי רגשי — לחזור ולגור בבית ההורים אחרי שהם כבר אינם, ולהקים בו חיים חדשים. בתחילת התהליך התעקש שהמטבח חייב להיות באותו המקום כמו המטבח של אמא, והסלון חייב להיות באותו המקום כמו שהיה הסלון של אבא. כשהתחלנו לצלול לעומק התכנון, הוא הבין אט־אט שהבית לא יחזור להיות לעולם מה שהיה — והדבר הנכון הוא להתאים אותו לחיים הנוכחיים שלו ושל רעייתו.

ללא קרדיט
ללא קרדיט

התוצאה הסופית אכן ממחישה את השינוי. כחלק מתהליך שברנו לחלוטין את כל קירות הפנים, ונותר רק עמוד אחד שהוטמע בתוך קיר באזור מכונת הכביסה בחדר השירות. את הפתחים הקיימים הרחבנו, ואת התריסים המצהיבים החלפנו בחלונות מפרופילי אלומיניום בהירים הנטמעים כחלק מהמעטפת הקלאסית והבהירה, ונותנים לאור ולאוויר טבעיים להיכנס בשפע.

הבית לפני ברנרד בר

בתכנון החדש, החלל הציבורי מאגד שלוש פונקציות מרכזיות — מטבח מאובזר ורחב ידיים, הכולל גם פינת בר מרווחת, שולחן גדול המותאם לארוחות רבות משתתפים, וסלון שבסופו ויטרינה שדרכה נגלה נוף מוריק. הקורה במרכז החלל היא מזכרת לתכנון הישן, אז הגדירה את ההפרדה בין הפנים למרפסת — ועתה היא נכללת כחלק מתפיסת העיצוב ויוצקת בו עניין.

ברנרד בר

את התקרה, שהיתה נמוכה מלכתחילה, הנמכתי בכחמישה ס"מ נוספים כדי לשקע בה גופי תאורה נסתרים. על מנת ליצור אשליה של גובה ואווריריות, בחרתי להותיר את החלל כמה שיותר פתוח כדי לקבל ממדים של גודל, גובה ומרחב גדולים מכפי שהם. מעטפת הבית בהירה וקלאסית, ומשמשת כרקע לרהיטים שהם השחקנים הראשיים. פלטת הצבעים מתבססת על שילובים בין חום לכחול בשלל טקסטורות, וכן חומרים וגימורים שיוצרים עומק ורבדים.

ברנרד בר

סוויטת המאסטר המפנקת של בני הזוג עוצבה בהשראת מלון פלזה בניו יורק. במרכזה רהיט דו־כיווני, המגדיר את התחום שבין חדר השינה לחדר הארונות של השניים. הוא עשוי פליז, ברזל ואלון מבוקע, ומשמש מצידו האחד כשידת מדיה ומעברו השני לאיחסון. הסכמה הצבעונית הקלאסית מתבססת על גוונים חומים וירקרקים מרגיעים והטקסטיל שנבחר עשיר, יוקרתי ומפנק.

ברנרד בר

הכותבת היא מעצבת פנים, ובעלת בית ספר לעיצוב פנים

מעצבים המעוניינים לכתוב למדור מוזמנים לשלוח פרטים: nadlanthemarker@gmail.com

לקריאת הכתבה המלאה

כבר מנויים? התחברו