שי אפשטיין

נוף לרדינג: כך נהפך פנטהאוז ישן לקן משפחתי

המעצבת בחרה את הדירה החדשה למשפחתה בצפון תל אביב בזכות הנוף, ושיפצה אותה לכדי בית מואר, אוורירי ונעים ■ בדרך היא גם הגשימה חלום מילדותה באוקראינה

אל דירת הפנטהאוז בצפון תל אביב עברנו אחרי שנים של מגורים בנוה צדק. חיפשנו אזור טוב שמתאים לגידול ילדים ועדיין הכי קרוב שאפשר למרכז העיר. את הדירה בחרנו בעיקר בזכות הנוף הנשקף ממנה. בביקור אחד צפינו בשקיעה המרהיבה שנגלית מבעד לפתחים והחלטנו שזהו הלוקיישן המתאים עבורנו.

הדירה לפני שי אפשטיין

הפנטהאוז ממוקם בקומות התשיעית והעשירית של בניין מגורים ותיק בן 30 שנה סמוך לשדה דב. הנוף האורבני הנשקף ממנו הוסתר לפני השיפוץ על ידי תריסים וככלל, הדירה היתה מיושנת ומתוכננת בצורה שאינה ממצה את הפוטנציאל הגלום בה. כך למשל, גרם המדרגות הלולייני תוכנן דווקא במרכז החלל, מה שגרם לחלק גדול מהשטח בסביבתו להיות לא מנוצל.

הדירה לפני שי אפשטיין

בתכנון החדש בחרנו להסיט את המדרגות לפינת החלל, וכך נוצר חדר שינה נוסף. בנוסף, שינוי מיקום המדרגות איפשר ליצור מקומות אחסון רבים. שבירת הקירות ופתיחת החללים הציבוריים בקומה זו לכדי חלל גדול אחד, יוצרת זרימה טובה ונכונה בהרבה בחלל וטווח תצפית אולטימטיבי לנופים מכל זווית.

הדירה אחרי שי אפשטיין

כזוג שמרבה לארח, תכנון פתוח והצבת פינות ישיבה מסוגים שונים באזור חללי האירוח הפנימיים והחיצוניים מאפשרת לנו למקסם את החוויה.

הדירה אחרי שי אפשטיין

כחלק מהשיפוץ בחרנו לנצל טוב יותר את הפתחים ולהחדיר את הנוף המיוחד של מסלולי ההמראה והנחיתה של שדה דב פנימה. מדובר בפיצ'ר ייחודי שיוצק לתוך הבית סיפור מסגרת מעניין ודינמי. בחרנו לוותר על תריסים כדי למקסם את כמות הנוף, האור והאוויר הטבעיים עד כמה שניתן.

מנורות משתלשלות מתקרת החלל הכפול באזור המדרגות שי אפשטיין

בילדותי באוקראינה נהגתי לשבת על אדן החלון ולצפות בחוץ על הנוף והגשם. בדירה הזאת הגשמתי חלום ויצרתי ספסל בין המטבח לסלון שמשחזר עבורי את החוויה. אני יושבת עליו, קוראת ועובדת - ונהנית לצפות בשמיים ובנוף.

הדירה אחרי שי אפשטיין

בחרתי להתנסות ולשלב מגוון רחב של חומרים. בין השאר שילבתי רשתות שמיועדות לבנייה כפיצ'ר עיצובי כחיפוי קיר, ותמונות שצילמתי בעצמי הודפסו על אריגי גומי נמתחים, שמשמשים כחיפויים בחדרי השירותים והרחצה.

הדירה אחרי שי אפשטיין

בחרנו לשלב בבית גם אלמנטים במראה אוורירי שלא יחסמו את החלל, כמו מדפים שתלויים על כבלים מברזל. אלמנט נוסף שהקפדנו עליו הוא שילוב רהיטים עם סיפור והיסטוריה מאחוריהם, שאת מרביתם רכשנו בשווקים. למשל, המנורות המשתלשלות מתקרת החלל הכפול באזור המדרגות, שמוסיפות אופי לחלל כולו.

הכותבת היא מעצבת פנים

מעצבים המעוניינים לכתוב למדור מוזמנים לשלוח פרטים: nadlanthemarker@gmail.com

אל דירת הפנטהאוז בצפון תל אביב עברנו אחרי שנים של מגורים בנוה צדק. חיפשנו אזור טוב שמתאים לגידול ילדים ועדיין הכי קרוב שאפשר למרכז העיר. את הדירה בחרנו בעיקר בזכות הנוף הנשקף ממנה. בביקור אחד צפינו בשקיעה המרהיבה שנגלית מבעד לפתחים והחלטנו שזהו הלוקיישן המתאים עבורנו.

הדירה לפני שי אפשטיין

הפנטהאוז ממוקם בקומות התשיעית והעשירית של בניין מגורים ותיק בן 30 שנה סמוך לשדה דב. הנוף האורבני הנשקף ממנו הוסתר לפני השיפוץ על ידי תריסים וככלל, הדירה היתה מיושנת ומתוכננת בצורה שאינה ממצה את הפוטנציאל הגלום בה. כך למשל, גרם המדרגות הלולייני תוכנן דווקא במרכז החלל, מה שגרם לחלק גדול מהשטח בסביבתו להיות לא מנוצל.

הדירה לפני שי אפשטיין

בתכנון החדש בחרנו להסיט את המדרגות לפינת החלל, וכך נוצר חדר שינה נוסף. בנוסף, שינוי מיקום המדרגות איפשר ליצור מקומות אחסון רבים. שבירת הקירות ופתיחת החללים הציבוריים בקומה זו לכדי חלל גדול אחד, יוצרת זרימה טובה ונכונה בהרבה בחלל וטווח תצפית אולטימטיבי לנופים מכל זווית.

הדירה אחרי שי אפשטיין

כזוג שמרבה לארח, תכנון פתוח והצבת פינות ישיבה מסוגים שונים באזור חללי האירוח הפנימיים והחיצוניים מאפשרת לנו למקסם את החוויה.

הדירה אחרי שי אפשטיין

כחלק מהשיפוץ בחרנו לנצל טוב יותר את הפתחים ולהחדיר את הנוף המיוחד של מסלולי ההמראה והנחיתה של שדה דב פנימה. מדובר בפיצ'ר ייחודי שיוצק לתוך הבית סיפור מסגרת מעניין ודינמי. בחרנו לוותר על תריסים כדי למקסם את כמות הנוף, האור והאוויר הטבעיים עד כמה שניתן.

מנורות משתלשלות מתקרת החלל הכפול באזור המדרגות שי אפשטיין

בילדותי באוקראינה נהגתי לשבת על אדן החלון ולצפות בחוץ על הנוף והגשם. בדירה הזאת הגשמתי חלום ויצרתי ספסל בין המטבח לסלון שמשחזר עבורי את החוויה. אני יושבת עליו, קוראת ועובדת - ונהנית לצפות בשמיים ובנוף.

הדירה אחרי שי אפשטיין

בחרתי להתנסות ולשלב מגוון רחב של חומרים. בין השאר שילבתי רשתות שמיועדות לבנייה כפיצ'ר עיצובי כחיפוי קיר, ותמונות שצילמתי בעצמי הודפסו על אריגי גומי נמתחים, שמשמשים כחיפויים בחדרי השירותים והרחצה.

הדירה אחרי שי אפשטיין

בחרנו לשלב בבית גם אלמנטים במראה אוורירי שלא יחסמו את החלל, כמו מדפים שתלויים על כבלים מברזל. אלמנט נוסף שהקפדנו עליו הוא שילוב רהיטים עם סיפור והיסטוריה מאחוריהם, שאת מרביתם רכשנו בשווקים. למשל, המנורות המשתלשלות מתקרת החלל הכפול באזור המדרגות, שמוסיפות אופי לחלל כולו.

הכותבת היא מעצבת פנים

מעצבים המעוניינים לכתוב למדור מוזמנים לשלוח פרטים: nadlanthemarker@gmail.com

לקריאת הכתבה המלאה