אחרי השיפוץעודד סמדר

טלוויזיה מהתקרה, לובי פרטי ומרפסת לים: כך נראה שיפוץ ב-4.5 מיליון שקל

שתי דירות שחוברו יחדיו יצרו דירה ענקית של 300 מ"ר ■ עם לובי פרטי מרשים, מרפסות המשקיפות לים, סוויטה נשיאותית וטלוויזיה שיוצאת מהתקרה - כך נראה שיפוץ ללא הגבלות תקציב

זוג רופאים בשנות ה-50 לחייהם וארבעת ילדיהם, ביקשו ליצור בית בסגנון אלגנטי, נקי ולא עמוס. הצבעוניות שנבחרה לחללי הבית, שהוא למעשה שתי דירות שחוברו לכדי שטח של כ-300 מ"ר, היא מונוכרומטית ורגועה, במראה אלגנטי ויוקרתי.

הכניסה לדירה עוברת דרך לובי חיצוני מרשים המחופה בשיש גרניט כהה, ואחריו לובי פנימי נוסף, שהשתייך במקור לחלל הקומה הציבורי וסופח לשטח הדירה. אזור הלובי מחופה כולו בעץ בגוון שמנת במראה נקי ומוקפד. הסלון, פינת האוכל והמטבח פתוחים ושומרים על קשר עין רציף ביניהם, במטרה ליצור תחושה חמה ומזמינה. בעלי הבית נוהגים לארח לעתים תכופות, ועל כן ביקשו סלון ומטבח גדולים ומרווחים.

אחרי השיפוץ עודד סמדר
אחרי השיפוץ עודד סמדר
אחרי השיפוץ עודד סמדר

אזור האירוח כולו מוקף בוויטרינות ענק, המכוסות בווילונות לבנים במראה מרחף. הסלון כולל מערכת ישיבה מעור המתפרשת על רוב שטח החלל. מול אזור הישיבה תוכנן קיר נגרות ענק עבור מסך פלזמה. משמאל לאזור הסלון תוכנן מעבר אל פינה נחבאת שמשמשת לישיבה משפחתית יומיומית פחות רשמית. החלל כולל ספרייה, פינת מחשב ומסך טלוויזיה עומד. מאזור הסלון מתאפשרת יציאה למרפסת פסטורלית. במרפסת משולבת צמחייה המספקת מראה של גן תלוי, לצד מערכות ישיבה נוחות המשקיפות לים. בדירה נעשה שימוש בתאורה טכנית מינימליסטית המשלבת בין מראה קלאסי ואלגנטי לבין מראה חדשני ועדכני.

מסדרון ארוך מוביל אל אזור השינה. יחידת ההורים מתפרשת על פני כ–55 מ"ר והיא מתפקדת כסוויטה נשיאותית, המספקת תחושת חדר מלון מפנק במיוחד, גם בזכות טלוויזיה שנפתחת מהתקרה. צמוד לאזור השינה ממוקם חלל רחצה מרשים, הכולל מקלחון גדול ובו ספסל ישיבה מרחף.

לפני השיפוץ עודד סמדר
אחרי השיפוץ עודד סמדר

חדרי הילדים, שני בנים ושתי בנות, עוצבו בהמשך למראה האלגנטי בבית ונעשה בהם שימוש בטפטים בהירים במראה עדין, כשלצד הצבעוניות המונוכרומטית נעשה שימוש בזריקת צבע נוספת לטובת יצירת מראה צעיר ועדכני. כך, שולבו גווני יוניסקס, ובהם ירוק זית ושחור, באמצעות אקססוריז וכריות צבעוניות. עבור בנות המשפחה עוצבו חדרי שינה בסגנון אלגנטי־שיק, המשלבים אלמנטים במראה מעודן שנותנים את הטון בחלל כולו, כמו טפט מאויר ומיטה בקווים ישרים ונקיים.

בסמוך לחדרי הילדים ממוקמים שני חדרי רחצה משותפים, הכוללים אף הם מקלחונים גדולים במיוחד, יחידות נגרות במראה נקי וחיפויי שיש יוקרתי. בכל שלושת חדרי הרחצה בבית תוכננו מקלחונים בלבד, ללא שימוש באמבטיות, מתוך רצון של בעלת הבית לייצר חללים פרקטיים ופונקציונלים במיוחד.

הכותב הוא אדריכל

לפני השיפוץ עודד סמדר
שווי הדירה