זינוק בשימוש באינטרנט במגזר החרדי בגלל הקורונה
מסקר של חברת קנטאר מדיה שנערך עבור בזק, עולה כי 45% מהמגזר החרדי הגדילו משמעותית את השימוש באינטרנט מאז פרוץ המשבר ■ זינוק בשימוש באפליקציות לשיחות וידיאו

סקר של חברת קנטאר מדיה, שנערך עבור בזק, מגלה גידול משמעותי בשימוש באינטרנט במגזר החרדי בשל מגיפת הקורונה. לפי הנתונים, 82% מהחרדים מתעדכנים בחדשות ומידע על הקורונה דרך מקורות מידע דיגיטליים. הסקר נערך על ידי קנטאר מדיה בקרב מדגם של 400 גברים ונשים בגילאי 55-20 מהמגזר החרדי.
עוד עולה מהסקר כי 45% מהמגזר החרדי הגדילו משמעותית את השימוש באינטרנט מאז פרוץ משבר הקורונה ו-33% דיווחו על גידול מינורי יותר בשימוש באינטרנט. 36% צורכים יותר מידע באמצעות אתרי האינטרנט החרדיים.
כ-60% דיווחו כי הגדילו את השימוש באינטרנט לצורך קיומן של שיחות וידאו. לפי הסקר, 63% מהמגזר החרדי משתמשים בזום. 41% מהמשיבים מנהלים שיחות וידיאו בעיקר עם בני המשפחה, ו-24% הצהירו כי הם מקיימים שיחות וידיאו עבור שיעורי תורה ולימודים אחרים. שיעור דומה הצהיר כי הוא עושה שימוש בשיחות וודאו לצורכי עבודה.
- יומן בני ברק: בימי השנאה האלה, הקורונה היא רק תירוץ
- מקום לאופטימיות: הקורונה עשויה לשלוח את החרדים למאה ה-21
- זרם דורשי העבודה הואט; מניין המתים עלה ל-58
- הסגר נכנס לתוקפו; יותר מ-1,800 מתים ביממה בארה"ב
לדברי סמנכ"לית השיווק והחדשנות בבזק, קרן לייזרוביץ, "המגזר החרדי חווה אל מול איום הקורונה שינויים טקטוניים במובנים רבים, כשכולם דוחקים בו לעשות שימוש גובר באמצעי הדיגיטל הרבים שעד היום כמעט ולא חדרו אל המגזר. הגידול העצום בנתוני השימוש ברשת לצד הגידול החד של המצטרפים החדשים מהווים עדות לאימוץ המהיר".
לייזרוביץ הוסיפה כי "אנו רואים בסקר העומק שביצענו כי החרדים ימשיכו לעשות שימוש בכלים אלה גם לאחר סיום המגיפה, כך שמדובר בשינוי עמוק שעשוי להשפיע על אורח חיי החרדים, יגביר את החיבור לאוכלוסייה הכללית ויתרום לצמיחת המשק".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
"יש מיליונרים מכל העולם שהוקסמו מהשכונה, רוצים כאן נכס - ולא מעניין אותם המחיר"

עמדתי בשקט ליד הלוח וחיכיתי, ביקשתי שקט, ואז הרמתי את הקול. כך נראה הרגע בו הבנתי שאני צריך לקחת הפסקה מהוראה

"יש מיליון דירות שצריכות להיבנות ואין מי שיתכנן אותן - הצעירים רואים שבהיי-טק אפשר להתחיל עם משכורות של 30 אלף שקל בחודש ועוזבים"

עדיין יש סיכוי טוב שנתניהו יגיע לאגף 10 בכלא מעשיהו - והוא יודע את זה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

"מאלצים אותנו לשלם אחרי שכבר התמכרנו": התכסיס של גוגל מכה שנית
