יפית אטיאס לוי ורמי לוי
סמנכ"לית שיווק, בעלים ומנכ"ל רשת רמי לוי שיווק השקמה
מזה שנים אסטרטגיית הפעילות של רמי לוי היא ברורה ופשוטה: בכל תחום שאליו הוא נכנס הוא שואף לשווק את סל המוצרים הזול בשוק, גם אם המשמעות היא הפעלת לחצים או סכסוכים מול ספקים (כמו זה שהיה עם החברה המרכזית לייצור משקאות קלים, שסירבה למכור לרשת את מוצריה עד שנאלצה לחזור בה, בעקבות התערבותו של הממונה על ההגבלים העסקיים). בניגוד ללוי עצמו, שפניו מוכרים כמעט בכל בית, בתו יפית אטיאס לוי המשמשת כסמנכ"לית השיווק ברשת, עדיין לא מצטלמת חדשות לבקרים על רקע מקרר מוצרי החלב. אולם בענף כבר יודעים לספר כי היא משמשת כיד ימינו, ובעיקר מסומנת כממשיכת דרכו.
אטיאס לוי בת ה־35 מספרת כי בדומה לאביה, תוכניותיה לחברה כוללות התרחבות לתחומים נוספים מעבר לקמעונות מזון, תוך שמירה על רמת מחירים נמוכה לאורך כל הדרך. "האג'נדה שלי צמודה לזו של אבא שלי", היא אומרת למגזין TheMarker. "לאפשר לאנשים שאין להם לקנות בזול ובצורה מכובדת – כלומר, לא על חשבון שירות או איכות". עם זאת לא הכל ורוד והמחיר לפעמים מגיע על חשבון דברים אחרים. לא פעם נשמעת ביקורת על הצפיפות והיעדר הסדר בסניפים ועל איכות הפירות והירקות. גם ביחס לעובדים, מוזכרת הרשת בהקשרים שליליים, כאשר למשל במרץ 2017 בית הדין לעבודה בבאר שבע הטיל עליה את הפיצוי הגבוה ביותר שהוטל אי פעם בגין פגיעה בהתאגדות: סכום של 1.5 מיליון שקל.
המתחרה המרכזית של רמי לוי היא שופרסל, הרשת המובילה והחזקה בישראל, עם מחזור שנתי של כ־11.8 מיליארד שקל וכ־14 אלף עובדים. רמי לוי במקום השני, עם מחזור שנתי של כ־5.1 מיליארד שקל וכ־5,400 אלף עובדים. אולם למרות ההפרש הגדול בין הרשתות, רמי לוי מזנב בהצלחה במתחרה. אם שופרסל מוכרת מותג פרטי מצליח, גם לרמי לוי יש אחד; שופרסל נכנסה לאונליין והקימה אתר משלוחי מזון שכבר מהווה 13% ממכירות החברה? רמי לוי אחריה עם הצלחה מתונה יחסית של 5% מהמכירות; שופרסל נכנסת לתחום הפארם? רמי לוי מחזיר וקונה את גוד פארם; שופרסל מחזיקה בתת־רשתות עם מחירים שונים – דיל, אקספרס ושלי (בתוך הערים)? לוי רוכש את קופיקס ומבקש להפוך אותה ל"רמי לוי בשכונה", עם רמות מחירים שיכניסו תחרות גם למרכזי הערים (שבהן התמחור נחשב לגבוה יותר).
כעת, עם הרחבת פעילות המסחר המקוונת של שופרסל, מבקש גם לוי להקדים אותה ולהשיק מיד אחרי החגים את "רמי לוי פלוס", אתר מתחרה שימכור מוצרי אופנה וריהוט. מלבד זאת נכנס לוי גם לתחומים נוספים שבהם אין לשופרסל נגיעה, כמו הפעלת חברת תקשורת עם רמי לוי תקשורת ותחום הביטוח.
אחד מהשינויים הגדולים שהביאה עמה המחאה החברתית של קיץ 2011 היא מודעות מוגברת למחירים ולאופן שבו פועל השוק. שינוי זה, נתן רוח גבית לרשתות הדיסקאונט הגדולות בענף, כמו ויקטורי ורמי לוי, ששגשגו. אטיאס לוי סבורה כי זוהי אסטרטגיה מנצחת, והיא מתכננת להמשיך בה: "אני חיה 35 שנה ויונקת את האידיאולוגיה לגבי המחיר מבית אבא. ברגע שזה ישתנה, מבחינתי אין רמי לוי".
כתבות מומלצות

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"
