אם רק היטלר היה יודע: כיצד גורמים לנאצים לצעוד נגד נאצים?
פסטיבל קאן מרכז בכל שנה את האנשים היצירתיים ביותר - שמביאים לנו את הפרסומות היצירתיות ביותר ■ מ"צבע הבטיחות" של וולוו ועד ל"בליינד טריפ" שמציעה אקוודור לתיירים - חמשת הפרסומות מעוררות ההשראה מהפסטיבל
בכל שנה נותן פסטיבל קאן במה לאנשים היצירתיים ביותר בעולם, בעיקר מתחום השיווק והפרסום - אבל לא רק. לאורך השנים כיבדו את הפסטיבל בנוכחותם פוליטיקאים, זמרים, כותבים, אמני רחוב מהשוליים, מהמיינסטרים ועוד. שני יקומים מקבילים מתקיימים במהלך הפסטיבל, מצד אחד תוכנית העשרה שכוללת סמינרים, פורומים, סדנאות - ומצד שני התחרויות: 40 אלף עבודות במגוון קטגוריות מתחרות על הכבוד, ההכרה והמוניטין שמתלווה לזכייה בפסלון האריה הנכסף.
חשוב להבין שלמרות התדמית של פסטיבל קאן, בה משתקף אירוע ככזה שמיועד לפריקים של קריאטיב או למשרדי פרסום בלבד, המציאות שונה לגמרי. קאן הוא כור היתוך למפרסמים, לפרסומאים, למפיקים, לאנשי התוכן והטכנולוגיה. כולם בקאן מאוחדים סביב היצירתיות - לא לשם היצירה, אלא יצירתיות שעושה הבדל. הנוכחות כאן הוא בגדר חובה לכל מי שנוגע, באופן ישיר או עקיף, בתקשורת. למה? במילה אחת: השראה.
בחרנו במקצוע שמחייב אותנו לספוג השראה ולהעניק השראה. כל אחד צריך לשאול את עצמו כמה שאלות חשובות: מתי בפעם האחרונה ספגתי השראה? מתי בפעם האחרונה הענקתי השראה? האם המותג שלי או החברה מעוררת השראה אצל קהל היעד? והאם יצרתי עבורם תקשורת שנגעה להם גם במוח וגם בלב?
השראה לא שמורה רק לספרות, קולנוע או תיאטרון. למותגים ולחברות יש את היכולת ואולי אפילו תפקיד לעורר השראה, ובאמצעותה לייצר הנעה לפעולה ודרכה שיפור המציאות - ואז לחזק את המותג, לחזק את הנאמנות, לחזק את החיבור הכה חמקמק בין מותגים לקהל שלהם.
אני ממליץ לקחת חצי שעה של השראה, להיכנס לאתר של פסטיבל קאן ולצפות בעבודות הזוכות. ואם אתם רוצים שאמקד אתכם, הנה מקבץ צנוע של העבודות שזכו באריה נחשק מזהב. כולן מעוררות השראה.
1. איך גורמים לנאצים לצעוד נגד נאצים:
2. הסרטון של וולוו:
3. החלב הגרמני שלא באמת גרמני:
4. הסרטון של סמסונג:
5. הסרטון של אקוודור:
הכותב הוא מנהל קריאטיב ושותף M&C SAATCHI
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"

"אנשים חושבים לעצמם - איזה משכורות, איזה טירוף. בפועל זה רחוק מאוד מהמצב"

הבוננזה נגמרה: האומה העשירה בעולם מגלה פתאום שהיא ענייה יותר
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

"בונים פה וילות מטורפות בג׳ונגלים וחברות היי-טק שוכרות חופים לשבוע"
