רשות השידור שיגרה ב-2014 חשבון אגרה לאדם שנהרג בפיגוע ב-2001
דו"ח של נציב תלונות הציבור ברשות מעלה כי הפסקת גביית האגרה הביאה לצניחה של 50% במספר התלונות בנושא ■ מנגד, התרבו התלונות הנוגעות לתוכן המשודר בערוץ 1 ובתחנות הרדיו ■ הנציב: "הרשות חווה סוג של לידה מחדש"
ההפסקה בגביית אגרת רשות השידור הביאה לצניחה של 50% במספר התלונות בנושא — כך עולה מדו"ח נציב תלונות הציבור של רשות השידור, דדי מרקוביץ', ל-2014. מנגד, נרשמה עלייה במספר התלונות על הנוגעות לתוכן ששודר בערוץ הראשון ובתחנות הרדיו של הרשות.
ב–2013 נרשם שיא במספר התלונות נגד הרשות — 3,443 — אך ב-2014 נרשמו רק 1,667 תלונות. עיקר הירידה בתלונות היתה בנושא האגרה: ב–2014 נתקבלו רק 632 תלונות הקשורות באגרה, בהשוואה ל-2,611 בשנה הקודמת. מנגד, חל גידול בתלונות נגד ערוץ 1 ורשת ב', אך לפי מרקוביץ' מדובר בסימן חיובי שמראה על עלייה במודעות ובחשיפה לתכני הרשות.
ב-2014 נדונו 126 תלונות של צופים ומאזינים שטענו לחוסר איזון בתכנים המשודרים — מתוכן 11 נמצאות מוצדקות. כך למשל, תלונה שהגיש מאזין נגד יהורם גאון — משום שהקריא בתוכניתו ברשת ב' ביקורת נגד ראשי "המחנה הציוני" יצחק הרצוג וציפי לבני — נמצאה לא מוצדקת, שכן תוכניתו של גאון מוגדרת כ"תוכנית אישית".
- שולט בתקשורת: נתניהו העביר לאחריותו גם את רשות השידור
- מליאת הכנסת תדון באיום הקריסה של רשות השידור
- מדלג על ראשי הוועדים: אקוניס ייפגש עם עובדי רשות השידור – כולל העיתונאים
תלונה שנמצאה כמוצדקת הוגשה נגד תוכנית רדיו אחרת הופנתה כלפי רדיו מורשת, שבו שודרה תוכנית בשם "רב שיח: נערות יהודיות מתחתנות עם ערבים — כיצד נתמודד עם התופעה". התלונה התקבלה משום שלא היה איזון בשידור. תלונה נוספת שנמצאה מוצדקת הוגשה על ידי תנועת אומ"ץ (אזרחים למען מינהל תקין וצדק חברתי ומשפטי) נגד ג'ודי שלום־ניר־מוזס, אשר בתוכניתה ברשת ב' התבטאה באופן עקיף בנושא התמודדותו של בעלה, השר סילבן שלום, במירוץ לנשיאות מול ראובן ריבלין. לפי הדו"ח, התלונה נמצאה מוצדקת מכיוון ש"האמירות היו מיותרות". תלונה נוספת שהוגשה נגד שלום־ניר־מוזס נמצאה אף היא כמוצדקת, משום שהנ"ל אמרה בשידור כי יום השואה הוא "המימונה של האשכנזים". מנגד, נדחתה תלונה שהגיש חיים רמון נגד קרן נויבך, אשר אמרה בתוכניתה כי היה מעורב בשחיתות.
במקרה אחר התלונן צופה כי במהדורת "מבט" שבה דווח על עריפת ראשו של אזרח בריטי בידי דעאש, צוין כי הקורבן היה עיתונאי — בעוד שבפועל היה רק מתנדב בארגון סיוע. גם תלונה זו נמצאה כמוצדקת.
תלונה הוגשה גם נגד פרשן הספורט דני נוימן: אב לילדה עם תסמונת דאון התלונן כי נוימן כינה בתואר "מפגר" אוהד שפרץ לכר הדשא במשחק כדורגל.
מתוך התלונות שהתקבלו בנושא האגרה, 46% נמצאו כמוצדקות וביניהן תלונות על היעדר מענה טלפוני באגף הגבייה של הרשות, וכן שיגור התראות וחיובי אגרה גם למי שאינם מתגוררים עוד בארץ ואף כאלה שאינם בין החיים עוד. למשל, דרישת תשלום שנשלחה על שמו של אדם שנהרג בפיגוע טרור ב–2011. לפי מרקוביץ', מדובר בבעיה במערכות המחשוב הישנות ובחוסר הסנכרון השוטף עם מינהל האוכלוסין, אשר יוצרים מצבים מצערים שבהם נשלחות דרישות תשלום גם לאזרחים שהלכו לעולמם.
"דווקא בחודשים האחרונים, בפרפורי הגסיסה של רשות השידור (בפירוק), היא חווה סוג של לידה מחדש", כתב מרקוביץ'. "הערוץ הראשון חזזר בחודשים האחרונים להיות אי של שפיות בעידן של ריאליטי; לצד רצועה דוקומנטרית איכותית וייחודית, עם העוגנים הישנים של חברת החדשות. גם ברדיו קול ישראל חל שינוי. מנהלים חדשים מובילים היום רדיו איכותי וחדשני יותר".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
שעתו היפה של החוסך הסולידי: יש חלופה טובה יותר לפיקדון בבנק

אחרי כמעט שנתיים: הדגמים הגדולים של טסלה מגיעים לישראל
ממשכורת של 30 שקל בשעה – לווילה בת שלוש קומות במושב מבוסס בשרון

בעל הבית מרוויח 15 אלף שקל ללילה - החיים של השכנים נהפכו לסיוט
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

"כל הגוף מרגיש מחושמל, הכל שורף וכואב": הם רצו לעצור את ההתקרחות. זה הרס להם את החיים
