ח"כ אלהרר: "רשות השידור לקראת קריסה - והקמת הגוף החדש אינה נראית באופק"
חברת הכנסת מיש עתיד דורשת לקיים דיון מיוחד במה שהיא מכנה "קריסתה של רשות השידור ואי־יישום חוק השידור הציבורי"
חברת הכנסת קארין אלהרר (יש עתיד), שעמדה בכנסת הקודמת בראש הוועדה המיוחדת שהובילה את חוק השידור הציבורי, דורשת לקיים דיון מיוחד במה שהיא מכנה "קריסתה של רשות השידור ואי־יישום חוק השידור הציבורי".
הבקשה הוגשה לאחר שנודע כי הרשות אינה יכולה לשלם את משכורות מאי לעובדים ועומדת לקראת קריסה. הסיבה לכך היא ששר התקשורת לשעבר גלעד ארדן, וגם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שמשמש כיום שר התקשורת, אינם מאפשרים לרשות השידור לגבות את אגרת הטלוויזיה.
במקביל, עדיין לא מונו חברי המועצה החדשים של גוף השידור החדש, וקצב ההתקדמות לבניית השידור הציבורי לא יאפשר לעמוד במועד האחרון הקבוע בחוק — אוקטובר 2015.
בהצעה לסדר כותבת אלהרר כי המועד הקבוע בחוק כבר חלף. "נראה כי הרפורמה בשידור הציבורי תקועה ורשות השידור הקיימת עומדת בפני קריסה", נכתב בהצעה.
"רשות השידור, שאמורה להמשיך לפעול ולהיות ממומנת מכספי האגרה עד להקמתו של הגוף החדש, נותרה ללא כל מקור מימון בשל חוסר יכולתה לגבות אגרה. גביית האגרה יכולה להיעשות רק באישורו של שר התקשורת.
"אולם ראש הממשלה, המחזיק בידיו את סמכויות שר התקשורת, אינו מאשר את גביית האגרה מתחילת 2015. "כעת, לאחר כמעט חצי שנה ללא גביית אגרה, נאלצת רשות השידור לעצור את כל הפקות המקור והיא עומדת בפני סכנה ממשית של קריסה מיידית".
עוד כתבה אלהרר כי "הקמתו של הגוף החדש ממשיכה להתעכב בשל אי־מתן אישור של ראש הממשלה למינויי חברי דירקטוריון הגוף החדש, וזאת על אף שוועדת האיתור המקצועית שהוקמה לצורך איתור מועמדים לבעלי תפקידים בגוף החדש לשידור הציבורי כבר הניחה את המלצותיה לעניין זה על שולחנו.
במצב זה, ייוותרו בקרוב מאוד אזרחי ישראל ללא כל שידור ציבורי — כשרשות השידור משותקת וקורסת, והקמתו של הגוף החדש לשידור הציבורי אינה נראית באופק".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?
