מרד החברות הישראליות? ג'יי.סי דקו מצרפת היא החברה היחידה שמשתתפת במכרז על הזיכיון לריהוט רחוב בתל אביב
כך נודע ל-TheMarker; החברות הישראליות התרעמו נגד תנאי המכרז בטענה שהם קשים מדי
המועד להגשת התמודדות במכרז על הזיכיון לריהוט רחוב בת"א הסתיים היום בשלוש והחברה הצרפתית ג'יי.סי. דקו היא החברה היחידה שהחליטה להתמודד, כך נודע ל-TheMarker. המכרז אומנם עורר בהתחלה עניין בקרב חברות שילוט מהארץ ומעולם, וחלקן אף רכשו את המסמכים שעלו 25 אלף שקל, אך לבסוף, כאמור, רק ג'יי.סי. דקו - החברה הגדולה ביותר בעולם לריהוט רחוב והשנייה בגודלה בתחום שילוט החוצות הפועלת ב-49 ארצות - החליטה להתמודד.
גם החברות האחרות התרעמו נגד תנאי המכרז שנטענו כמרחיקי לכת. בעיקר יצאו החברות נגד הבקשה לדמי זיכיון מינימליים של 20 מיליון שקל לשנה - סכום מינימום של 4,500 שקל לפוסטר לשנה וההשקעות האדירות הטמונות בהחלפת המתקנים. כך, רפיד, חוצות זהב, מרקעים וקליר צ'אנל, החליטו אף הן שלא להשתתף במכרז על אף שקנו את מסמכיו. חברות אחרות כגון "סאמוסה" הספרדית, "אדרי מדיה גרופ" ו"כנען פרסום בתנועה", הביעו עניין ראשוני במכרז אך לא רכשו לבסוף את מסמכיו.
הרשות לפיתוח כלכלי של העיר תל אביב קיבלה צרור של מכתבים ותלונות עם פרסום המכרז וערכה לו מקצה שיפורים שכלל בעיקר את הורדת הדרישה להראות מסוגלות להפעיל ולתחזק מערך השכרת אופניים בעיר. אגב, החברה היחידה עם הניסיון בתחום היא ג'יי.סי. דקו. מקצה השיפורים לא ריצה, כאמור, את החברות שבחרו שלא להתמודד.
ייתכן שהחברות הישראליות בחרו שלא להשתתף במכרז גם מכיוון שהזיכיון לשילוט על גבי תחנות האוטובוסים והמכוונים בתל אביב ידוע כזיכיון יוקרתי מחד אך הרסני מאידך. עד כה, הזיכיון היווה את סופה של כל חברה שקיבלה אותו: פוסטר מדיה פשטה את הרגל בשנת 2003 מכיוון שלא עמדה בתשלומים הגבוהים שעמדו על סך של 22 מיליון שקל בשנה.
אחריה, קיבלה את הזיכיון חברת זוהר חוצות, שעל פי ההערכות בענף שילמה תמורתו 6 מיליון שקל בשנה. סך כל ההשקעה של זוהר חוצות כולל החזקה ואגרות עמדה על כ-12 מיליון שקל בשנה. זוהר חוצות היתה אמורה להחזיק בזיכיון עד חודש יוני 2007 עם שתי אופציות להארכה אך החוזה בוטל בחודש אפריל.
גורמים בענף טענו כי החברה לא הצליחה לעמוד בתשלומים הגבוהים, שעמדו על כיותר מ-500 אלף שקל לחודש, וכי לא תיחזקה כראוי את תחנות האוטובוס. אולם ציון כהן, הבעלים של זוהר חוצות, אמר היום ל-TheMarker כי החברה עמדה בכל מחויבויותיה. לדבריו לא ניתנה לה האופציה להמשיך ולהחזיק בזיכיון כיוון שהרשות לפיתוח רצתה להתקשר לצורך העניין עם חברה בינלאומית.
שרון קרן, מנכ"ל הרשות לפיתוח כלכלי של העיר תל אביב, סירב להגיב לידיעה.
כתבות מומלצות

6,269 משקי בית זכו בהגרלה. אבל האם בכלל כדאי לקנות דירה בהנחה?
שעתו היפה של החוסך הסולידי: יש חלופה טובה יותר לפיקדון בבנק

אחרי כמעט שנתיים: הדגמים הגדולים של טסלה מגיעים לישראל
ממשכורת של 30 שקל בשעה – לווילה בת שלוש קומות במושב מבוסס בשרון
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

בעל הבית מרוויח 15 אלף שקל ללילה - החיים של השכנים נהפכו לסיוט
