סקר TNS/טלסקר: נמצא קשר בין תדירות היציאה לנופש לבין אופטימיות ביחס למשק
כ-28% מהציבור הישראלי לא יוצאים לנופש בישראל; כ-72% עושים זאת בתדירות ממוצעת של פעמיים בשנה; 79% מקרב האנשים האופטימיים - בעלי עמדות חיוביות בנוגע למצב המשק - יוצאים לחופשה מעל 4 פעמים בשנה
במסגרת סקר לאמון הצרכן במשק שנערך בחודש מארס, בדקה חברת המחקר TNS/טלסקר מקבוצת TNS ישראל, את תדירות היציאה לחופשות בקרב הישראלים.
בחודש זה, לקראת פסח והיציאה של מאות אלפי ישראלים לנפוש ולטייל ברחבי הארץ, נשאלו הנסקרים "באיזו תדירות נוהג הישראלי לצאת לחופשה או נופש בישראל?" וכן, כיצד זה משפיע על רמת האופטימיות או הפסימיות של הישראלים כלפי המצב בשוק.
באופן כללי נמצא כי כ-28% מהציבור הישראלי לא יוצאים בכלל לנופש או לחופשה בישראל. כ-72% עושים זאת בתדירות ממוצעת של פעמיים בשנה.
עוד עולה מהתוצאות כי בקרב אנשים אופטימיים, שהם בעלי עמדות חיוביות כלפי מצב המשק על פי סקר מדד טי.אן.אס, 79% יוצאים לנופש או לחופשה מעל 4 פעמים בשנה בממוצע. לעומתם, קרוב למחצית מהאנשים הפסימיים (46%), שהם בעלי עמדות שליליות כלפי מצב המשק, לא יוצאים בכלל לחופשה, ואלו שכן יוצאים לנופש, עושים זאת בתדירות נמוכה יחסית - כפעמיים בשנה.
דורי שדמון מנכ"ל קבוצת TNS ישראל אמר, שעל פי הסקר קיים קשר סטטיסטי חיובי ומובהק בין תדירות יציאה לחופשה לבין עמדה אופטימית ביחס למשק. אף על פי שאין בממצאים הוכחת סיבתיות (causality), כי ייתכן שאנשים אופטימיים מלכתחילה יוצאים יותר לחופשות, הרי הקשר הסטטיסטי בין תדירות היציאה לנופש, לבין אופטימיות בנוגע למצב הכלכלי האישי ומצב המשק באופן כללי, הוא קשר חיובי וברור.
הסקר נערך במסגרת סקר מדד TNS לאמון הצרכן במשק במארס, בשיתוף עם התוכנית הכלכלית בגל"צ, על ידי TNS טלסקר ובקרב מדגם ארצי מייצג של 500 נשאלים בוגרים (18+).
כתבות מומלצות
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו

"הכל זה הוא": שורת עזיבות ורייטינג צונח - למה רשת מובסת בקרב מול קשת?
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל
