עובדי ברגר קינג לממונה: לבטל ההיתר לבורגר ראנץ' ומקדונלד'ס לרכוש יחד פעילות החברה
העובדים: מדובר ברכישה עוינת, שמטרתה, לשלם פרמיית עודף בכדי להוציא מתחרה מהשוק; בשבוע שעבר פנתה קורנרסטון לממונה בבקשה לחזור בו מהאישור
במכתב ששלחו עובדי רשת ברגר קינג אל דרור שטרום, הממונה על ההגבלים העסקיים, באמצעות עורך דינם רמי אטיאס, הם מבקשים שיחזור בו מההיתר שנתן לרשתות בורגר ראנץ' ומקדונלד'ס לרכוש יחד את פעילות ברגר קינג. יש לציין כי לכשנשאל הממונה על דעתו בדבר רכישה משותפת של בורגר ראנץ' ומקדונלד'ס, הוא אמר כי כל עוד ישנו גוף המעוניין לרכוש את פעילות ברגר קינג על מנת להמשיך להפעיל אותה כרשת שלישית, הוא יעדיף מצב זה על פני רכישתה על ידי המתחרות.
במכתב ששלחו העובדים אל הממונה הם כותבים: "הצעתן של שתי מתחרות לרכוש מתחרה שלישי בשוק, משמעותה אחת - הצעת רכש עוינת. הצעה שכזו נועדה לרכוש את העסק כ'עסק מת' מתוך מטרה אחת ויחידה - הוצאת מתחרה מהשוק. אך ברור כי הוצאתה לפועל של הרכישה העוינת תחביא בתוכה את פיטוריהם של מרבית, אם לא כל 1,500 עובדי הרשת".
כאשר נשאל עומרי פדן, מנכ"ל מקדונלד'ס, על הערכתו לגבי היקף הפיטורים הצפוי, במידה וירכוש את פעילות ברגר קינג ויחלק אותה עם בורגר ראנץ', הוא העריך את היקף הפיטורים בכ-500 עובדים במשרה חלקית, השקולים לכ-120 עובדים במשרה מלאה, ולא יותר מכך.
לדעת העובדים, הצעת הרכש שהציגו מקדונלד'ס ובורגר ראנץ' היא "רכישה עוינת, שמטרתה, לשלם פרמיית עודף בכדי להוציא מתחרה מהשוק".
זוהי הפנייה השנייה אל הממונה על ההגבלים באותו עניין. בשבוע שעבר פנתה חברת קורנרסטון האמריקאית, זכיינית ברגר קינג בהונגריה וצ'כיה, המבקשת להתמודד על רכישת זיכיון ופעילות ברגר קינג בישראל, אל שטרום בבקשה לחזור בו מהאישור שנתן לרכישה משולבת של שתי הרשתות המתחרות.
בתגובה למכתב הראשון בנושא אמר שטרום: "כפי שאמרתי בעבר, במידה ותהיה רשת שלישית שתהיה מעוניינת לרכוש את פעילות ברגר קינג, אפשרות זו תועדף על פני מכירת הפעילות לבורגר ראנץ' ומקדונלד'ס. אם יהיה גוף שיציע הצעה רצינית, העומדת בתנאי הסף המקדמיים שהציב הנאמן, ושיהיה מעוניין להמשיך ולהפעיל את הרשת כרשת שלישית בישראל, זהו כמובן מצב עדיף".
כתבות מומלצות

"תמיד היתה לו תשובה הגיונית": כך הצליח איש אחד להונות 1,000 משקיעים

"אנשים אמרו לי - סיימת תואר בהצטיינות בטכניון וזה מה שאתה הולך לעשות?"

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
