

חן פיטוסי
חברת הנהלה בצוות הפיתוח הבינלאומי של קורטנה במיקרוסופט (36)
חן פיטוסי התחילה את דרכה במיקרוסופט לפני פחות מעשר שנים, מיד לאחר שסיימה את לימודי התואר השני במדעי המחשב באוניברסיטת בן גוריון. תחילה שימשה מפתחת זוטרה במעבדות החדשנות של ענקית הטכנולוגיה האמריקאית. לאחר מכן עבדה על פרויקטים ומוצרים פורצי דרך, בין השאר כמנהלת מוצר בקורייר (Courier), מחברת אלקטרונית שהיתה הבסיס לפיתוח של מוצרי Surface של מיקרוסופט.
לפני כשלוש שנים הציגה פיטוסי בפני מנכ"ל מיקרוסופט העולמית, סאטיה נאדלה, את החזון האסטרטגי לפיו העוזרת הווירטואלית האישית, קורטנה – אז עדיין רק פיצ'ר במערכת ההפעלה חלונות – תהפוך לנגישה לכל המשתמשים, בכל הפלטפורמות. כיום משולבת קורטנה בסמארטפונים, רמקולים ויישומים כמו סקייפ. בתפקידה הנוכחי, מובילה פיטוסי את קבוצת מנהלי המוצר של קורטנה בישראל, והיא חברת הנהלה בצוות הפיתוח הבינלאומי של המוצר.
תחום העוזרים האישיים המבוססים על תקשורת קולית בין המשתמש לבין המחשב בתיווך בינה מלאכותית הוא אחד מענפי הטכנולוגיה הלוהטים ביותר כיום, ובזירה זו מתמודדות כל ענקיות הטכנולוגיה. סירי של אפל, אלקסה של אמזון, גוגל אסיסטנט, ווטסון וכמובן קורטנה מהווים מודלים לממשקי העתיד בין האדם למכונה. פיטוסי ניצבת בחזית התחום, והיא מובילה קבוצת פיתוח המונה כ־100 חוקרים, מהנדסים ומעצבים שמפתחים את יכולות התקשורת והבינה המלאכותית של קורטנה למשתמשים ביתיים ועסקיים. אחד ההישגים האחרונים שלה היה הטמעת השירות במערכת המסרים והתקשורת של סקייפ.
פיטוסי מעריכה כי תמשיך לעסוק בתחומי הבינה המלאכותית גם בעתיד, בשאיפה לנהל קבוצות מפתחים ומדענים גדולות יותר מכפי שהיא עושה כיום. אחרי שפיצחה את סודות הממשק הקולי, פיטוסי מתכננת לרתום בעתיד גם את היכולות הטקסטואליות של הבינה המלאכותית ליישומים יומיומיים כמו תוכנות מסרים מיידיים ואימיילים.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר