בריאן רוזן
חוקר במחלקה למדע והנדסה של חומרים, אוניברסיטת תל אביב (31)
ד"ר בריאן רוזן עלה לישראל מארצות הברית ב־2013, לאחר שהשלים תואר שני ודוקטורט בהנדסת כימיה באוניברסיטת אילינוי. את הפוסט־דוקטורט עשה באוניברסיטת תל אביב, שבה הקים את המעבדה לחומרי אנרגיה בפקולטה להנדסה. במעבדה הוא חוקר מגוון נושאים חיוניים, שעשויים לשמש תשתית לפיתוח סוגים שונים של אנרגיה חלופית וירוקה, לייצור דלק סינתטי ולפיתוח תאי דלק עבור מגוון יישומים.
במעבדה של רוזן מעצבים קטליזטורים – חומרים שיכולים להאיץ את המהירות של תגובות כימיות, ואשר לרוב עשויים ממתכות יקרות. רוזן חוקר את החומרים ברמה הננומטרית, ובוחן כיצד שינויים במבנה האטומי שלהם עשויים לשפר את אורך חייהם ואת יעילותם כקטליזטורים. בין היתר הוא נעזר בקרני רנטגן כדי לצפות במבנה החומר בתנאים של ריאקציה כימית, כשהטמפרטורה מגיעה לכ־900 מעלות צלזיוס.
בקטליזטורים החדשניים משתמשים בשתי מערכות. האחת היא להמרת גז טבעי לדלק נוזלי (כמו מתנול) על ידי תגובות כימיות שזקוקות לקטליזטורים. זאת מאחר שמצב צבירה של נוזל קל יותר לאחסן דלק זה ולהשתמש בו. המערכת השנייה נועדה להארכת חיים של תאי דלק דרך שיפור הקטליזטורים בתוכם.
המעבדה של רוזן קיבלה מענק ממשרד האנרגיה הישראלי, הקרן הדו־לאומית למדע ישראל־ארצות הברית, והמרכז למחקר לאומי להנעה אלקטרוכימית ואת מענק המומנטום. מחקריו בתחום הפוטוסינתזה המלאכותית הניבו עד כה 12 פטנטים, והיוו תשתית להקמת הסטארטאפ האמריקאי Dioxide Materials, המתמחה בהפיכת פחמן דו־חמצני לדלקים מלאכותיים ולכימיקלים סינתטיים.
כתבות מומלצות

6,269 משקי בית זכו בהגרלה. אבל האם בכלל כדאי לקנות דירה בהנחה?
שעתו היפה של החוסך הסולידי: יש חלופה טובה יותר לפיקדון בבנק

אחרי כמעט שנתיים: הדגמים הגדולים של טסלה מגיעים לישראל
ממשכורת של 30 שקל בשעה – לווילה בת שלוש קומות במושב מבוסס בשרון
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

בעל הבית מרוויח 15 אלף שקל ללילה - החיים של השכנים נהפכו לסיוט
