חסן אבו-שעלי
מנכ"ל עמותת חאסוב (26)
חסן אבו־שעלי הוא אחד הגורמים הפעילים ביותר בקידום מיזמים ותוכניות שונות לחינוך טכנולוגי בחברה הערבית. הוא גדל בכפר ערערה, ואת התיכון סיים עם בגרות מורחבת במחשבים בפיזיקה. בכיתה י' החל להתעניין בתוכנה ובנה מערכת לעריכת משובים ממוחשבים. בית הספר שבו למד רכש ממנו את התוכנה תמורת 3,000 שקל. לאחר התיכון עבד כמתכנת עבור כמה גופים בחברה הערבית. את לימודי מדעי המחשב בטכניון הפסיק אחרי שלושה סמסטרים. בגיל 20 עבר לתל אביב, עבד בסטארטאפ וקיבל מלגה ללימודי תקשורת אינטראקטיבית במרכז הבינתחומי.
המעבר האיר בפניו את הפערים בין האקו־סיסטם התל־אביבי הדינמי לבין המצב בערערה, ובחברה הערבית בכלל, את היעדר השיח הטכנולוגי והמחסור בדמויות של יזמים טכנולוגים שישמשו מודל עבור צעירים. הוא החל לעבוד עם כמה חברים על מיזם טכנולוגי: אפליקציה למציאת עבודות מזדמנות לסטודנטים. תוך חודש הגיעו עשרות צעירים שהתעניינו בתכנות. במהרה נוצרה קהילה, יזמים החלו להגיע והקבוצה החלה לנדוד בערים ערביות ולקיים בהן סשנים של לימודים, הרצאות והקאתונים. ב־2016 ערכה העמותה פסטיבל טכנולוגי בשפרעם שמשך כ־2,500 איש. באירוע נכחו נציגים של חברות רב־לאומיות וסטארטאפים מהחברה הערבית. בהמשך התקבלו תרומות ממובילאיי וסמסונג נקסט.
כיום מתמקדים אבו־שעלי וצוותו בבניית קהילת סטודנטים, כדי שאלה יבנו פעילויות בתוך הקמפוסים. באחרונה הקים מיזם בשם איבטיקאר, שנועד לקדם יכולות למידה ויצירה טכנולוגית בקרב ילדים ובני נוער. "המטרה היא להעצים ולתת כלים לצעירים כדי שיוכלו להגשים את עצמם בתחומים שהם אוהבים ולהיות אזרחים פעילים שרוצים לקדם ידע ולתרום לכלכלה", הוא אומר.
כתבות מומלצות

6,269 משקי בית זכו בהגרלה. אבל האם בכלל כדאי לקנות דירה בהנחה?
שעתו היפה של החוסך הסולידי: יש חלופה טובה יותר לפיקדון בבנק

אחרי כמעט שנתיים: הדגמים הגדולים של טסלה מגיעים לישראל
ממשכורת של 30 שקל בשעה – לווילה בת שלוש קומות במושב מבוסס בשרון
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

בעל הבית מרוויח 15 אלף שקל ללילה - החיים של השכנים נהפכו לסיוט
