חסאן טואפרה
סגן מנהל רשות החברות הממשלתיות (30)
מאז יוני 2017 משמש רואה החשבון חסאן טואפרה סגן מנהל רשות החברות הממשלתיות, ומנהל בפועל של יחידת הכספים והבקרה. טואפרה עוסק בתחומים רבים ברשות, ובין היתר אחראי למעקב ולבקרה הכספית על ביצועי החברות הממשלתיות. הוא גם מוביל מהלכים אסטרטגיים לפיתוח עסקי, חדשנות וקביעת מדיניות בעלים בחברות הממשלתיות, ולא פחות חשוב – עליו חלה האחריות להובלת מהלכי ההפרטות, הנפקות של חוב סחיר וטיפול בסוגיות המימון השונות.
על אף גילו הצעיר, לטואפרה קריירה ארוכה בשירות הציבורי. לפני תפקידו הנוכחי שימש במשך כשנתיים רכז חשמל וחינוך ברשות החברות, ולפני כן היה רפרנט ברשות ני"ע. את ההתמחות בראיית חשבון עשה במשרד סומך חייקין. המנהל היוצא של רשות החברות, אורי יוגב, אומר על טואפרה כי הוא "מסוג המנהלים שחושבים בצורה יצירתית, ומובילים מהלכים לא שגרתיים". יוגב צופה כי הוא יהיה "מהמנהלים המובילים בשירות הציבורי בישראל".
הנושא החברתי־ערכי תמיד בער בו. כשהיה סטודנט שימש ראש מדור קידום סטודנטים ערבים בהתאחדות הסטודנטים הארצית, קידם פרויקטים בנושאים אקדמיים ובתחומי התעסוקה וקשרי נוער־אקדמיה, והיה יועץ ליו"ר התאחדות הסטודנטים בעניין הסטודנטים הערבים. בשנים 2005־2006 היה חלק מארגון סדאקה רעות לשותפות נוער ערבי־יהודי.
טואפרה הוא בעל השכלה ייחודית. את לימודי התיכון לא עשה במקום הולדתו, הכפר מראר, אלא בתנאי פנימייה בבית הספר למדעים ואמנויות בירושלים. את לימודיו האקדמיים סיים בהצטיינות דקאן. הוא בעל תואר שני במנהל עסקים עם התמחות במימון ותואר ראשון בראיית חשבון וכלכלה, שניהם מהאוניברסיטה העברית, ושניהם בהצטיינות. מאז 2014 הוא משמש גם מרצה בחוג לחשבונאות וכלכלה במכללה האקדמית הדסה.
כתבות מומלצות

6,269 משקי בית זכו בהגרלה. אבל האם בכלל כדאי לקנות דירה בהנחה?
שעתו היפה של החוסך הסולידי: יש חלופה טובה יותר לפיקדון בבנק

אחרי כמעט שנתיים: הדגמים הגדולים של טסלה מגיעים לישראל
ממשכורת של 30 שקל בשעה – לווילה בת שלוש קומות במושב מבוסס בשרון
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

בעל הבית מרוויח 15 אלף שקל ללילה - החיים של השכנים נהפכו לסיוט
