כך הפכה דירה ישנה בדרום ת"א לבית חם - Markerweek - TheMarker
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

תיק מניות

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לרשימת הקריאה המלאה לחצו כאן
חלומות של אנשי רוח

כך הפכה דירה ישנה בדרום ת"א לבית חם

חנן אלשטיין מרצה בבצלאל התפשר על אנשי מקצוע בשיפוץ; אך יצר ספרייה שהיא חלומו של כל איש רוח

2תגובות

מי גר פה: חנן אלשטיין, 41, עורך ספרותי, מתרגם, מבקר תיאטרון ומרצה בבצלאל.

הדירה: בדרום תל אביב, כמה צעדים משוק לוינסקי ומרחוב העלייה, נמצאת הדירה של אלשטיין. עולים קומה בחדר המדרגות המוזנח, שרצפתו מעוטרת באריחים מצוירים בגווני כתום ואדום, ומגיעים לדלת הכניסה הלבנה. מימין לדלת נמצא המטבח, עם דלתות עץ בצבע טבעי, מקרר מנירוסטה ושיש בהיר. ליד המטבח נמצאת כוננית עץ שמארחת אוסף של כלים "מבית סבתא". שולחן האוכל החום והכיסאות הכהים משתלבים באווירה.

אייל טואג

בחלל המרכזי של הבית נמצאים המטבח, פינת ישיבה וחדר עבודה, שאפשר להפריד משאר החלל באמצעות דלתות גדולות עשויות עץ וזכוכית. פינת הישיבה מסתכמת בשולחן עגול, מנורה שניצבת על הרצפה ושני כיסאות נוחים משנות ה-50. אלשטיין מספר שהוא עדיין מחפש ספה שתקלע לטעמו.

בקצה החלל המרווח, משמאל לדלת הכניסה, נמצא חדר העבודה, חלומו של כל ביבליופיל. ספרייה ממדפי מתכת פשוטים, עמוסת ספרים, מכסה את הקיר מרצפה עד תקרה ומהווה את האלמנט הבולט ביותר בבית. הריצוף של החלל המרכזי כולל שלושה סוגים של מרצפות מצוירות: אמנם כל אחד מהם בצבע ובמראה אחר, אבל הם משתלבים היטב. בקירות החיצוניים נחשפו אבני הסיליקט שמרכיבות אותם, והן מעניקות לדירה מראה אורבני. משמאל לדלת הכניסה נמצא חדר השינה ודלת למחסן קטן ששימש בעבר כשירותים. צמוד לחדר השינה נמצא חדר האמבטיה עם שידה מרשימה מעץ כבד, שבה מותקן הכיור, והיא מעניקה לחדר אופי לא שגרתי.

אייל טואג

היסטוריה נדל"נית: לאחר כמה שנים בדירות שכורות, החליט אלשטיין להשקיע ולרכוש דירה. הוא רכש אותה ב-2007 תמורת 190 אלף דולר, שהיו שווים אז 790 אלף שקל. מצבה לא היה טוב במיוחד, ואלשטיין שיפץ אותה. הוא שינה את החלוקה הפנימית והחליף את הצנרת ואת חיווט החשמל. ההבדלים בצבעי המרצפות המצוירות מרמזים על החלוקה הקודמת.

מה שינינו: בשל מצבה עברה הדירה שינוי נרחב. דלת הכניסה, שהיתה במקור היכן שנמצאים כיום השירותים, זזה הצדה. החלל המרכזי היה מחולק לשלושה חדרים, ואילו המטבח היה ממוקם היכן שכיום נמצא חדר השינה.

על מה התפשרנו: אילוצי התקציב גררו כמה פשרות, גם מבחינת אנשי המקצוע שעבדו בדירה. "הייתי מביא אנשים מקצועיים יותר. גם כך החלפתי כמה אנשי מקצוע בזמן השיפוץ".

אייל טואג

עוד עשר שנים: אלשטיין מקווה לראות את עצמו בחו"ל, "באיטליה או בעיירה קטנה במזרח גרמניה".

מיקום: תל אביב

שטח: 74     מ"ר

הערכת מחיר: 1.4 מיליון שקל

עסקה אחרונה באזור: בחודש האחרון נמכרה בנחלת בנימין דירת שני חדרים בבניין חדש עם חנייה ומעלית תמורת 1.18 מיליון שקל (הנתונים באדיבות מיכל בביאן מרוזיו נכסים)



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר TheMarker

סדר את התגובות

כתבות ראשיות באתר

כתבות שאולי פיספסתם

*#