שובם של החששות משך את אירופה לירידות; מדריד התרסקה ב-4%

הבנקים הספרדים משכו למטה את בורסת המדינה לאחר שפורסמו נתונים על עלייה בהלוואות רעות שחילקו

בורסות אירופה רושמות ירידות שערים, על רקע חששות שאיטליה לא תעמוד ביעדי התקציב שלה, ועל אף דו"חות כספיים מעודדים של חברות ביבשת. פרנקפורט יורדת ב-0.4%; פאריס נסוגה ב-0.3%; מדריד נחלשת ב-0.4%; מילאנו מאבדת 0.7%; לונדון נסחרת ללא שינוי. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי נסחר ללא שינוי.

בורסות אירופה רושמות ירידות שערים על רקע חששות שאיטליה לא תעמוד ביעדי התקציב שלה ועל אף דו"חות כספיים מעודדים של חברות ביבשת. close DAX נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור DAX לגרף ניתוח טכני DAX

close DAX נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור DAX לגרף ניתוח טכני פרנקפורט ירדה ב-1%; close פריז CAC נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור פריז CAC לגרף ניתוח טכני פאריס נסוגה ב-1.6%; מדריד נופלת ב-4%; מילאנו איבדה 2.4%;  close פוטסי 100 נתוני המסחר המלצות אנליסטים הרשמה לנתונים בזמן אמת חדשות חברה הוסף לתיק אישי   נתונים גרפים עבור פוטסי 100 לגרף ניתוח טכני לונדון ירדה ב0.4%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי, שעלה אתמול ב-2% - העלייה החדה ביותר מאז דצמבר - ירד ב-0.7%.  

איטליה תעכב בשנה את תוכניתה לחזור לאיזון תקציבי על רקע הורדת התחזיות הכלכליות במדינה, לפי טיוטת מסמך שצפויה לקבל את אישור ממשלתו של מריו מונטי היום. הטיוטה, שהגיעה לידי רויטרס, מעלה את תחזיות הגירעון של איטליה עבור השנים 2012-2014, ומורידה את תחזית הצמיחה הכלכלית במדינה.

טיוטת המסמך שהגיעה לידי רויטרס מעלה את יעד הגירעון ב-2012 מ-1.6% ל-1.7% מהתמ"ג. יעד הגירעון ב-2013 הועלה מ-0.1% ל-0.5% מהתמ"ג. ב-2014 צפויה איטליה בהתאם לתחזית זו להתקרב לאיזון, עם גירעון בהיקף 0.1% מהתמ"ג. כלכלת איטליה צפויה להצטמצם ב-1.2% השנה, לפי הטיוטה, לעומת תחזית קודמת מדצמבר להאטה שנתית של 0.4%. קרן המטבע חזתה אתמול כי איטליה לא תגיע לאיזון תקציבי לפני 2017.

פדרו פאסוס קואלו, ראש ממשלת פורטוגל, כתב במאמר ב"פייננשל טיימס" היום כי אף שהוא אופטימי בנוגע לעתיד מדינתו, פורטוגל עשויה עוד להזדקק לסיוע נוסף. בעקבות מאמרו עולות התשואות על האג"ח הממשלתיות של פורטוגל ב-0.02%, לרמה של 11.857%.

פאסוס קואלו פותח את מאמרו בהכרה בהערכות אנליסטים לנחיצות חבילת חילוץ שנייה לפורטוגל. "אני מאמין שהם טועים", הוא כתב, אך הוסיף שבשל חוסר הודאות הרבה הכרוכה במשבר החובות של גוש היורו, אין הוא יכול להתחייב לכך. הוא הוסיף כי "אנו מבינים כי יתכן ונצטרך להסתמך על התחייבות השותפות הבינלאומיות שלנו להרחיב את הסיוע שלהן, אם לא נצליח לחזור לגייס מימון בשווקים".

התשואה על האג"ח של איטליה לעשר שנים עולה ב-0.007% ל-5.482%; התשואה על האג"ח הממשלתיות של ספרד ל-10 שנים יורדת ב-0.0065% ל-5.822%. 

מניית רפסול הספרדית יורדת ב-6.2% לאחר שממשלת ארגנטינה, אשר הלאימה את החברה הבת של רפסול, YPF, דחתה את בקשתה לפיצוי של 10.5 מיליארד דולר. מניית סטאטאויל הנורווגית זינקה במהלך המסחר ב-50% לאחר שהסכימה להצעת רכש בסך 2.8 מיליארד דולר מצד חברת אלימניישן.

קרן המטבע הבינלאומית פירסמה היום כי היא צופה תחזית עגומה לבנקים באירופה. לפי הדו"ח, שווי נכסי הבנקים באירופה יכול לרדת עד 2013 ב-3.8 טריליון דולר ולהפחית את ההלוואות לעסקים ואנשים פרטיים אם ממשלות אירופה ייכשלו בפתרון או בהרגעת משבר החובות ביבשת.

מדד סטוקס 50
הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

שלח סגור להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הפופולריות באירופה
תגיות נבחרות
הצעות מיוחדות