מדד ביטחון העסקים בגרמניה עלה בפברואר ל-109.6 נקודות, לעומת 108.3 נקודות בינואר - שיא של תשעה חודשים. העלייה במדד גבוהה מהערכות אנליסטים לאור האופטימיות ששררה החודש באירופה בנוגע למשבר החובות ביבשת.
מדד האווירה בעסקים בגרמניה, הנמדד על ידי מכון IFO, עלה זה החודש הרביעי ברציפות והגיע לרמתו הגבוהה ביותר מאז יולי. אנליסטים העריכו כי המדד יגיע החודש לרמה של 108.8 נקודות. גם מדד ביטחון הצרכנים באיטליה הציג היום עלייה גבוהה יותר מהתחזיות.
אישור תוכנית החילוץ ליוון בתחילת השבוע והירידה בתשואות על אג"ח של איטליה וספרד הובילו את ביטחון המשקיעים כי משבר החובות ביבשת נחלש.כלכלת גרמניה, הגדולה ביותר באירופה, התכווצה פחות מהתחזיות ברבעון הרביעי של 2011 ועוררה תקווה כי המדינה תצליח להימנע מכניסה למיתון.
המדד של המצב העכשווי על בפברואר ל-117.5 נקודות, לעומת 116.3 נקודות בינואר. בנוסף, מדד ציפיות המנהלים עלה ל-102.3 נקודות, לעומת 100.9 נקודות בינואר. אתמול נרשמה אכזבה באירופה לאחר שמדד מנהלי הרכש למגזר השירותים בגוש היורו ירד לרמה של 49.4 נקודות לעומת 50.4 נקודות בינואר.



