נתוני המסחר
המלצות אנליסטים
הרשמה לנתונים בזמן אמת
חדשות חברה
הוסף לתיק אישי
לגרף ניתוח טכני
בנק ברקליס
הבריטי דיווח על ירידה של 16% ברווח הנקי השנתי ב-2011, שנבעה בשל החמרת הרגולציה על המגזר הפיננסי במדינה והשלכות המשבר הכלכלי העולמי.
ברקליס, הבנק השלישי בגודלו בבריטניה במונחי נכסים, הרוויח בשנה החולפת 3 מיליארד ליש"ט (4.74 מיליארד דולר), לעומת 3.56 מיליארד דולר ב-2010. התוצאות החמיצו את תחזיות האנליסטים לרווח נקי של 3.27 מיליארד ליש"ט, לפי סקר שערך בלומברג.
בנוסף, ההכנסות של ברקליס קפיטל, חטיבת ההשקעות של הבנק, נפלו ב-2011 ב-22%. מדובר בביצועים הגרועים ביותר של החטיבה, הגדולה מבין חטיבות הבנק, מאז פרוץ המשבר הפיננסי לפני שלוש שנים.
"ייתכן שלא נוכל לספק תשואה של 13% עד 2013", אמר מנכ"ל הבנק רוברט דיאמונד בתחזית הבנק לשנה הקרובה. "עם זאת, נוכל להשיג אותן במהלך הזמן", הוסיף.
הבנק גם הודיע במסגרת הדו"חות השנתיים כי הוא מתכנן להרחיב את תכנית הקיצוצים שלו על מנת לחסוך ב-2013 כ-2 מיליארד ליש"ט. בכך מצטרף ברקליס לבנקים גדולים אחר בממלכה המאוחדת, שהודיעו בשבועות האחרונים על ירידה ברווחיות ותכניות לקצץ בעלויות, על רקע רגולציה מחמירה במגזר הפיננסי בבריטניה והשלכות המשבר הכלכלי העולמי ומשבר החוב בגוש היורו.



